Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

GTX 1060 zadnji testovi za mining:
ethereum 20-23Mhs --- 90w (linux ili dok ne srede win10 build ili drivere)
lbry ----- 170Mhs ---- 120w
neoscrypt --- 650Khs --- 120w

Poslednja izmena:
Hvala za info ja sam sinoc cjelu vecer ostavio i nisam nasao koliko 1060 kopa :wave:

1060 bi mogao biti ono što je trebala biti 480. Mada, možda i nereferentni modeli 480 budu adekvatno hlađeni.
Dobra je ponuda hardvera, još da potraje ovakvo kopanje ;)

ako rese drajvere za win ubrzo i cena bude oko 300e po komadu pogotovo ova msi gaming sa 6gb bice sigurno dobar dil jer ce moci i lesh napajanje da potera 6karti. Kompletan rig sve novo oko 2100e je prilicno dobra cena za ono sto se dobije.

nece bas lesh :)
najvise mi ovaj gpu klok pada u oci,kako tolka razlika izmedju njih kad su oba na istom finfet fazonu
uzeo bi i ja jednu da probam

Titan X Pascal, memorija GDDR5x 384bit, cena 1000$, EU 1100e
Eth 32mhs stock, 40 oc
Lyra2rev2 55mhs
Lbry 420mhs
Quark 41mhs
Didnt measure the power - but should be over 200w for lbry/quark/lyra2rev2

1100€ za 32mhs za sada ne treba uzimati u obzir. Čeka se ozbiljan pad cijene, u suprotnom... ugodno igranje :)

Ti si kao oni majneri sto su rodjeni u vremenu LTC pumpa pa su jedino culi sa scrypt miner.......

Ti si kao oni majneri sto su rodjeni u vremenu LTC pumpa pa su jedino culi sa scrypt miner.......

Ma bice nvidia odlicna izgleda...1060 ubija kako radi na svim algoritmima, ako su ti navodi koje si preneo tacni, ako bude neznatno skuplja od 480 to je izbor za novu generaciju majnera. Osim ako i amd ne dotera drivere pa iscedi jos % sa njima.

To što će ona možda da kopa nešto isplativo za godinu+ dana ne znači joj mnogo jer do tada će se pojaviti nova kartica i od istog proizvođača koja će imati i bržu memoriju i bolji procesor.
Za sada, ono što je najisplativije, bolje kopa 280/380.

Jel znamo nekog ko menja mosfete na naponskoj???
9079c475af82da1279d012f6b37581af.jpg

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

To što će ona možda da kopa nešto isplativo za godinu+ dana ne znači joj mnogo jer do tada će se pojaviti nova kartica i od istog proizvođača koja će imati i bržu memoriju i bolji procesor.
Za sada, ono što je najisplativije, bolje kopa 280/380.

to sto trenutno ati dobro kopa samo eth, isto ne mora da znaci da druge valute nisu isplative ;) sad ce neko reci da ce to da traje jos dva dana kao sto se vec mesec dana prica... a sta bismo radili da je eth posle hf-a pao na 2$ kao sto su ovde prognozirali?

jedno je sigurno, najbolje je imati dobro iz oba sveta, e sad neko nije u mogucnosti, a nekom princip nece da dozvoli... :) ali su cevapi kod zelje zakon :d

ja kad sam uzeo 750ti maxwell neke algoe je kopala kao 280x a potrosnja nije veca od tdp koji je 38w
i sledece sto gledam je neka nvidia,bas iz razloga da imam oba sveta

@Bojan.zex
To je lagan posao u bilo kom servisu elektronike (TV, Audio, ...)

@MarkoZ
Ćevapi kod Želje dobri su još jedino za turiste.

i prenoćište u hotelu ćetojević :d

koji je najbolji driver za 280x za kopanje ethereum-a? posto imam samo 18mhash na 15.12 crimson

Ja milim da je tolko za 280X

Ok hvala na info, posto sam u dwarfpool i imam windows 10 64bit, a pokazuje tacno 17.5 mhash u cmdprompt, pa sam mislio da je to malo.. Koliko bi otprilike kopala bolje nova rx 480 u odnosu na ovu 280x asus dc2t koju imam??Stavio sam sliku pa posto sam noob za kopanje, samo da neko vidi da li je ok brzina?
Pogledajte prilog 205513

Poslednja izmena:
Izašle safirke rx 480 na amazonu, iako ih nema na lageru. 315EUR za 8GB i 250 za 4GB.

To su lepe cene, vredi sacekati da stignu do nas...

pa ako smo od 199$ dosli do 280evra za referentne, onda ce ove sto dodju da budu tu oko 35-42k din

Gde ja ne vidim po radnjama da ih ima, moze na PM da ne bude reklama

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Kod Muje i dalje odlicni...ovo ostalo prokomercijalizovano smanjenje na ustrb ukusa i cene. Sarajevo daleko iza kao i Travnik...IMHO naravno. Ova za srce je jaka :)

Vrh Dno