Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

lepo sam ja rekao da su napravili rupu u cenama od 30-45k din i sad ce sa ovim 480-icama da je popune

Ipak je to preskupo...kroz mesec dva eto ih cene 100e dole...*****ali su se malo...

Sent from my MX5 using Tapatalk

A zar je bilo dileme za 480ice oko toga da li će biti 8-pinac? Čini mi se da će svi izbaciti svoje 480ice sa osmopincem.

Ljudovi ima neko bios za Sapphire HD 7970 OC , moze link ili bilo kako ...

crn, cackao nesto bios i sad nece da mi rade senzor za temepraturu gpu-a

uradeo sam to vec minimum deset puta, i skinuo vec brdo nekih biosa sa tech power up i ni sa jednim nece da klokuje kartu niti ocitava temperaturu GPU-a... sve sam uradeo kao i 1000 puta da sada , jednostavno ne znam sta vise da joj radim a original bios ne mogu da nadjem jer dao bog na sapphire sajtu nema...

neko je bese kacio one biose sto su za kopanje, samo ne mogu da se setim ko, kad sam vec upao u masinu mogu da probam i neki od tih biosa.... :d

Poslednja izmena:
E hvala lepo, u medjuvremenu ja ispizdeo, popio jedno ladno i odnesem grafiku, zabodem u rig i tamo sve radi ... WTF, vratim u moj desk u njemu ne meri tem i nece da radi OC, zabodem Gigu 7950 ona radi sve normalno... Nesic bi reko GREMLINI!!!

Ako bi uzimali GTX1070 koja bi to bila?
MSI, Gigabyte, Asus,.....?
Nisam stigao da iscitam forume, a zulja me nesto da zamenim 380-ku.

E hvala lepo, u medjuvremenu ja ispizdeo, popio jedno ladno i odnesem grafiku, zabodem u rig i tamo sve radi ... WTF, vratim u moj desk u njemu ne meri tem i nece da radi OC, zabodem Gigu 7950 ona radi sve normalno... Nesic bi reko GREMLINI!!!

Imaš li Afterburner tu instaliran? Preko njega gledaš temperature?

Naravno, u svim rigovima i destopu su isti drajveri, afterburner i operativni sistem , sve je isto ali ispada da nesto nije...

Dešava se i meni da tako počne da brljavi AB ponekad. Deinstaliraj i njega i drajver pa opet instaliraj, proradiće.

Imam jednu rx480 i bas sam se razocarao..baca mi 22mh u ETH dok 390tka koju sam odavno kupio baca 27 mh ...a kao 480 jaca..

haj klokni memoriju na 2250MHZ trebalo bi imati 28MH/S
Na ethu je memorija sve usput haj oprobaj LBC kako kopa tj. hoce li ikako kopat sa sadasnjim driverima aj please isprobaj pa nam pusti screnshot

Klokovao sam na 2200 i onda daje 3 mh vise..u ovom manjeru koji koristim 0.9.41 tako onda daje 25 mh..u clajmoru onda daje 27 mh ali njega ne koristim zbog fee a uvek mi daje manje sherove bez obzira na veci mh...mozda bi davao malo veci na 15.12 drajverima jer svi njih preporucuju za majning ali morao sam da updatujem na najnovije za 480 jer 15.12 jednostavno ne prepoznaje rx 480 ..temperatura je 85-6 stepeni na 63% fan speed ali sa onim malim kulerom i ne moze bolje..potrosnja verovatno dosta manja od 390 ali nemam cime da izmerim
LBC nikad nisam kopao..nemam sad vremena da probam..drugi dan

Bitno je da se memorija digne na 2250 zbog latencija neka je 1MHz velika razlika, eth zavisi najvise od memorije, no dobro gugalo sam ja malo i vidio da sa claymor minerom moze na 28MH/s sto uopste nije lose s tim takt gpu-a s moze spsutit da se dobije niza potrosnja.

malo je problem sto karta mora da se pokrene sa novijim 16.7 driverom, tako da se mozda sa nekim novijim driverima i kopanje poboljsa.

Na tom kompu nemam ni tastaturu prikljucenu...sve preko misa..bas cu sad se zezam sa slikama...

Kad smanjim malo power limit dosta pada temperatura..ali onda pada i frekvencija gpua ..a nikako ne uspevam nju da manuelno podesim..samo mogu memoriju ,kuler i power limit

Ne toliko da zbog isplativosti nego čisto da znamo kakva je situacija, probaš na par minuta lbry, x11, x13, qubit... Ako te ne mrzi

Poslednja izmena:
Mislim da ga mrzi

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno