Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

pretpostavio sam da laze, al reko ok cena....

i to sto kazes, prosla sve testove, samo temp vrv 97 stepeni...

Ja prodajem nevinu Asus DCII ko oce 350e :d (stojala u kutiji 3 godine! majke mi)

Mene jedan ubedjivao da mu je grafika stojala u kutiji preko 2 god, ""eto nisam imao potrebe da je koristim a i napajanje mi je slabo""... :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Već imam tekst oglasa 2 godine unaprijed.
"Prodajem R9 380 strix karticu. Nikada ugrađenu u računarsko kućište. Na stanju 4-6 komada."
Spreman sam svaku riječ da potvrdim na poligrafu :)

Nego kakve su one 380 mini kartice za kopanje, 380 ixt ili itx, tako nesto, one manjeg formata i sa jednim ventom?

RX 480? Ako neko uvati neki leakead test na eth nek javi. :)
Na papiru zvuči lepo.

na papiru lepo zvuci, ali cena karte nama igra 90% znacaja

RX 480=199$ (nama su dovoljne ove od 4GB modeli) to bi trebalo da kosta kao R9 380, sad samo da vidimo kako kopa :D

2304 SP
1266Mhz- gpu
2000mhz-mem.

Ako bude sve ok ja ocekujem 30MH/s uz potrosnju ispod 150w i cjenu 199$ to bi postao prvi izbor u prosirenju rudnika, ili za nove rudare pocetak mininga...nadam se uskoro nekom info-u.

Pa da, ako bude kopala kao r9 390 a koštala i trošila kao r9 380 to će biti sjajno.

Trosice vjerovatno manje od R9 380, samo jos da vidimo kako kopa ;)

Ups @zeljko banned? vidim ja nema ko da pljuje po Eth-u cudno mi :d

Nego kad ce to da se pojavi uopste u prodaji, verovatno ce rusi da objave prvi koliko daju, ali sta onda sa starim kartama na lageru u prodavnicama? Verovatno ce da ociste stari lager pa da nabavljaju polaris

Kod nas ce da bude 250e minimum

poslato sa HUAWEI Ascend P6

ASROCK H97 Anniversar
INTEL Celeron G1840 2.8GHz 1150 Box
HyperX 8GB Fury DDR3
CROSAIR 60GB Force sata3
GIGABYTE R9 390 8GB GV-R939G1 GAMING-8GB x4
ENERMAX Platimax 1350W

Da li je ovo okej konfiguracija za ove pare ?
Uzeo bih 2 ovakva riga za pocetak.
Pocetnik sam u ovome pa mi je potrebna pomoc.

Uzmi jedan takav RIG, a za drugi sačekaj 480.

Pa bice verovatno preskupa kada izadje, s obzirom na to da je svi cekaju, ali videcemo, sacekacu onda.

Ima neko iskustva u servisu? imam karticu sapphire 7950, radi 10 il 20 il 30 minuta pa crashne ukoci sliku, sta bi moglo bit? memoria ili GPU? ili nest drugo? pastu sam menjo temepratura ok

Probaj da povecas napon za malo...
Imao sam ja takvu jednu i to mi jedina karta koja je crkla, peko sam je u rerni prvi put, pa posle 3 meseca , pa mesec dana kasnije pa 5 dana kasnije i posle toga sam proglasio RIP. Inace je prvi put riknula mesec dana po isteku garancije...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
Ima neko iskustva u servisu? imam karticu sapphire 7950, radi 10 il 20 il 30 minuta pa crashne ukoci sliku, sta bi moglo bit? memoria ili GPU? ili nest drugo? pastu sam menjo temepratura ok

Proveri da nije ufleshovan neki modovani bios. Tj, vrati na fabricki ukoliko jeste :).

Bude ti plava slika ili zelena? Ako jeste, onda je najcesce do memorije. Ocisti cooler, izduvaj od prasine, toplo je ovih dana, spusti malo takt memorije.

Preporuceno mi je da je mozda bolje da uzmem neku drugu kartu jer se 390 previse greje i previse trosi.
Za sada sam zakljucio da treba da uzmem :

MB : H97 Anniversary
RAM : 8 GB koji god
CPU : INTEL Celeron G1840 2.8GHz
HDD : CROSAIR 60GB Force sata3

bune me napajanja i kartice. Voleo bih da imam rig sa 6 kartica, koliko je to komplikovano za pocetnika ?

Koje kartice misliste da su sada najbolje za kopanje ?

I koje napajanje da uzmem za tih 6 kartica koje preporucujete ? da li moze neko napajanje 1.5kW da izgura 6 kartica ? posto mi je ovo sa dva napajanja malo komplikovano i rizicno.

Uzimacu iz Ipona u Madjarskoj pa ako mozete da mi posaljete tacno na koji model mislite jer ima dosta varijacija.

Razmisljao sam da uzmem kartice sa 4 GB cisto ako dodje do nekih promena u kopanju, mozda ce se tako nesto traziti, ali kazu mi da sada nije potrebno 4 GB.

Preporucili su mi i Sapphire 380. MSI i Gigabyte imaju 3 godine garancije pa su one mozda bolji izbor. Citao sam da postoji i razlika kod konektora i kod memorije(Samsung i Hynix su odlicne).

Najbolja mi je neka najjednostavnija solucija sa jednim napajanjem. :D

normalno je da 390 trosi vise i greje se vise od 380. Ali razmisli sta ce se vise grejati, 6 kartica 380 ili 4 kartice 390. 380 daju oko 21mhs a 390 oko 30mhs. U obe varijante treba ti minimum 1250 - 1500w napajanje.

Nazad
Vrh Dno