Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ja kupujem jos 120 grafika, dosta mi je ovog cistog vazduha :D

ma zezam se i da imam odakle mi :D vidim da poneko hejtuje pa ajde i ja, kud svi tu i mali mujo :D

a i pitanje kako ce polaris kopati

Poslednja izmena:
Pitanje je kako ce polaris kopati, ali suska se da bi AMD mogao stavit 1750Mhz memoriju to bi onda bili neki samsung ili hynix chipovi, a znamo svi da karte sa tom memorijom dobro kopaju, sa druge strane Eno na guru3d kazu da bi polaris mogao imati 1.27Ghz takt za gpu, mozda se to do izlaska zategne i na 1.3ghz vrlo je moguce da sa tim visokim taktovima i niskom potrosnjom karta bude dobar rudar. Bude li se to obistinilo i ostane ovakva isplativost Eth-a okomice se rudari na polaris :D

Nije taj, sajt je imao plavu ili ljubicastu pozadinu vecinom, i specifikacije napajanja su bile prikazane tabelarno, znaci udjes u tipa EVGA i tamo bude pregled svih napajanja lepo tabelarno prikazan (koliko snage ima na 12v grani, koliko kojih konektora ima, koji cip ima, sve sve) secam se jos da je i za ono vreme (2014 god) sajt bio prilicnk staromodnog izgleda. Kolege @zeljko i @Phoenix257 znaju sigurno za sajt, setih se sad da su oni jedni od "starih" rudara :)

Poslednja izmena:
nekako mislim da ce polaris da bude sledeci rudarski san,mala potrosnja,a kopace kao npr 290/390

ako se okome rudari na polaris to znaci da ce cena polarisa biti nerealno visoka u pocetku, ali ce bar cene ovih starijih karti pasti :)

Mala potrosnja se sigurno ocekuje ipak 14nm proces to je gotovo 100% sigurno, a i ja kontam da ce kopat kao R9 390 tj. oko 30Mh/s sa potrosnjom do 130w i milina.

ime dve vrste kopaca, one koje potrosnja ne interesuje i oni kucni kojima je potrosnja sve :) pitanje je kako ce se po snazi i potrosnji cenovno rangirati karte

Nije taj, sajt je imao plavu ili ljubicastu pozadinu vecinom, i specifikacije napajanja su bile prikazane tabelarno, znaci udjes u tipa EVGA i tamo bude pregled svih napajanja lepo tabelarno prikazan (koliko snage ima na 12v grani, koliko kojih konektora ima, koji cip ima, sve sve) secam se jos da je i za ono vreme (2014 god) sajt bio prilicnk staromodnog izgleda. Kolege @zeljko i @Phoenix257 znaju sigurno za sajt, setih se sad da su oni jedni od "starih" rudara :)

onda je ovaj http://www.johnnylucky.org/power-supplies/psu-recommendations.html . Znam da je johnny u imenu

Poslednja izmena:
ime dve vrste kopaca, one koje potrosnja ne interesuje i oni kucni kojima je potrosnja sve :) pitanje je kako ce se po snazi i potrosnji cenovno rangirati karte

Zapravo sve koji placaju interesuje potrosnja...Samo sto je sada isplativost tolika da retko ko na to obraca paznju.

naravno da sve interesuje... zbog napajanja :D

Naravno manja potrosnja, manja ulaganja u napajanja, onaj ko placa struju (a vecina nas je) gleda da mu sto manji troskovi budu, samo daj boze da se polaris pojavi sto prije pa da znamo ima li ista od njega.

Moze li iskustvo-misljenje ,koje izabrati:

- Gigabyte AMD R9 380 4GB DDR5 2 x 256bit GV-R938G1 GAMING-4GD
- Gigabyte AMD R9 380X 4GB DDR5 256bit GV-R938XG1 GAMING-4GD
- Asus AMD R9 380 4GB 256bit STRIX-R9380-DC2-4GD5-GAMING

Nisam siguran koliko u ovom poslu 380x pravi razliku, osim u cijeni.

Ja sam sa tim ASUS-om prilično zadovoljan, a uz to ima i 3g garancije.

EVGA SuperNOVA 1000 G1 bi trebalo da bude beton jako i stabilno za 4x380? Meni je bitno da ima 8x6pin, da na jednoj grani ima 1000w

I EVGA SuperNOVA 850W je beton jako i stabilno za 4x380.

Armirani beton :D
EVGA 850QW drzi 4x390 zestoko undervoltovane, ali rade vise od mjesec dana tako- EVGA 1000w sa 4xR9 380 maciji kasalj ;)

Evga 1000w teško da ćeš naći G1, uglavom ima G2 da se nađe. Uglavnom meni je crklo G2.

ima g1 u iponu u madjarskoj. Znam da je i 850w dosta ali kad nema 8x6pin, a nisam ljubitelj premoscavanja. Koliko si karata terao na g2? i posle koliko ti je riknulo?

Zezalo je od početka, takav mi primerak zapao. Terao sam 4x380, posle 3x380 a pri kraju nije više moglo da tera ni 2x370. Ostala EVGA napajanja mi šljakaju super.

Inače ako nađeš EVGA 850 CS ili EVGA 850 GQ ona imaju po 8x(6+2).

Poslednja izmena:
Dali ici na ovu egzibiciju.
3x390 8gb Gigabyte verzije i 1x390 isto Giga znaci 4grafe na ne bas najbolji CHIEFTEC APS-1000CB 1000W Full A-135. Moja matematika je da to ne vuce vise od 920W ali plus CPU i ram i to je oko 50w mislim da je mnogo sta vi kazete ?

Kupi za 50€ napajanje od CM 500W, na njega zakači jednu karticu i miran si.

Vrh Dno