Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Manje vise sve su slicne samo bi ti ja savjetovao modele sa 4GB. MSI R9 380 4Gb je dobar, mada sve modele muce isti problemi spustanje taktova, ako imas dobre uslove tj hladnu prostoriju onda i nemas potrebe da ih spustat medjutim kad dodje ljeto bice gusto.
Znaci 4Gb modeli Nitro, Gaming ili G1, Strix svedno samo obezbjedi dobru hladnu prostoriju ili dobro hladjenje kad dodje ljeto jer sad za sada nema spustanja taktova i editovanja bios-a.
Ne radi ni edit biosa preko Vbe7 ?

interesuje me gde vi drzite ove rigove sa 380-tkama kad su vam takve temperature? neko ovde postavljao ss i 30% ventovi nekih 50tak stepeni cinimi se...do duse moj je u sobi gde se greje i sa 50% vent temp je 60-63...
druga stvar tj danak mojem neiskustvu definitivno, pade mi na pamet uz pricu sa jednim iskusnijim rudarom...ja vas ovde mucim i vi se satrste pomagajuci mi zasto mi miner zabada...a meni stoji svo vreme voltaza na -100mV i cpu core 940....mozda prosto i jednostavno sam spustio voltazu previse i zato zabada...pa je tako radio po 2-3 sata nekad i 30 min a neka se zalomi da radi i 20 sati...ne znam kojim cudom je izdrzao ovo jedno vreme od 7 dana....
sve u svemu pustio sam ga od nekih 12h danas po defu...i radi bez stajanja a od jutros pa do 12 puko barem 3x...mozda je mali vremenski interval ali sad cu ga skinuti na -50mV i ostaviti preko noci....pa da vidim
malo sam se raspisao....

moj monolog od sinoc zaboravnite :D posto je stao miner i sa def podesavanjima na karticama, ali malo sam cunjo po kompu i primetio da mi fali jedan drajver za chipset...sm bus controller(nemam pojima za sta je iskreno), instalirao sam i njega pa cemo da vidimo

jesam, ali radim manuelno i ovaj mi je ocigledno promakao... :D, kazem ne znam za sta sluzi ali ko zna mozda je on uzrok svih mojih "problemcica", ali cim kaze kontroler....dosta je da kontrolise pic-e slotove(za nesto) i eto meni problema bez njega po nekoj logici....

Bolje se hvataj za grafu i napone eventualno miner ili napajanje

sinoc sam pustio da radi po defu i stao je....miner je new2 svi ga koriste ,drajver crimson takodje svi koriste, napajanje v1000 jedno od najboljih za kopanje koliko sam ja upucen, extender je sad zamenjen tj jutros....barem onaj koji sam ja smatrao(umislio) da je mozda problem tj grafa koja je na tom extenderu je ta koja je stajala(rotirao sam grafe)...pusteno jutros po defu da kopa...ostavicu ga da radi tako, ako ne rokne za 1-2 dana..onda cu da spustam napon(posto sa kimgod da sam pricao svi drze napone na -100mV- -90mV na 380-kama)...ako rokne....nosim rig nekom iskusnom rudaru u subaji da vidi gde gresim...posto ovako definitivno ne ide...

Koja je karta pa su ventovi na 59% jes da su temp. ok za zatvoreno kuciste ali ventilator na 59% nije pametno.
Napon je dobro skinut, za 1000Mhz mada hash nije nista posebno.

To je samo test, asus R280x...Kontam da bi u rigu temp bila osetno niza a i vent %...Svidela mi se cinjenica da tako karta trosi bas malo, VDDC je 0.955 a struje vuce 73A.

za te taktove napon je fantastican, ali jedna od 100 da hoce da radi sa tim naponom na 1000Mhz ;)
Po meni MSI GAming ima bolje hladjenje od Asus kad su u pitanju R9 280X kartice.

za te taktove napon je fantastican, ali jedna od 100 da hoce da radi sa tim naponom na 1000Mhz ;)
Po meni MSI GAming ima bolje hladjenje od Asus kad su u pitanju R9 280X kartice.

evo ja cu da ti dam moje msi gaming 280x za asusa 280x,svim msi su uflesovani sam-ovi biosi na 1v

Da li se isplati kopati sa kucim kompom, dok nisam kuci.
Imam asus 280x dc2, uglavnom je nezaposlena, jer sam igrice prestao da igram. Evo sad ce kolokvojumi, pa da je pustim da radi neko vreme, cisto da ne bleji bezveze

Nazad
Vrh Dno