Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Quich shoot ako sme sa posla kucam fona, koliko ram memorije treba za eth 4 karte u rigu?

Poslednja izmena:
Dosadan sam znam :) a radim non stop vozim pa bodem po telefonu ko kaze da mu je fon dobar za net pa ma koliki ubio bi ga 24 incha i komp je svetinja :) Hvala.

Nadjoh msi gaming 380 4gb na akciji 235e od Ma...a rekoste valjaju ? ima li potrebe za 380x ?

Kupih i z87 mpower za sebe ,kad videh koliko pci-e ima odma gledam da je upregnem :) Hvala Nesicu shto me potsetio :) nadjoh i 3 extendera 2 sa molexom jedan bez stari dobri ima i aluminiumski rig jos karte.

Poslednja izmena:
Odlicne su to karte R9 380 MSI Gaming 20MH/s provjereno sad za cjenu ne znam cine mi se poskupe, mada su generalno sve AMD karte poskupile pa je vjerovatno sada to ok cjena. Sto prije to povezes to bolje pitanje je do kada ce ova isplativost ostati ja ocekujem pad cjene etherum-a pa samim time i zarade ako si vec odlucio da ulazes sto prije to bolje da izvuces sto vise.

Baloon se pumpa znam eh kako su lepo moje 7970 kopale btc. Salu na stranu ove rigove planiram da ostavim duze da rade a valja sto vise zahvatiti kasikom to stoji.

Dosadan sam znam :) a radim non stop vozim pa bodem po telefonu ko kaze da mu je fon dobar za net pa ma koliki ubio bi ga 24 incha i komp je svetinja :) Hvala.

Nadjoh msi gaming 380 4gb na akciji 235e od Ma...a rekoste valjaju ? ima li potrebe za 380x ?

Kupih i z87 mpower za sebe ,kad videh koliko pci-e ima odma gledam da je upregnem :) Hvala Nesicu shto me potsetio :) nadjoh i 3 extendera 2 sa molexom jedan bez stari dobri ima i aluminiumski rig jos karte.

evo da ne ides u madjarsku

http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vg...pphire-nitro-2gb-ddr5.11.html?productId=53466

Gigabyte r9 380x gaming daju 20 na def podesavanjima, temperature 59c.

Koji miner koji bat fajl. trebalo bi to vise R9 380 bez X oznake daje 20Mh/S mada je jos neko govorio da su maltene iste 380 i 380X kartice, a meni nije jasno zbog cega.
Usput jel se moze spustati napon na toj Gigabyte R9 380X kartici?

380 i 380x nisu isti cipovi tj jesu ali drugi je otkljucan full kao 7950 i 7970 ,prvi ima 1792 (r9 380)a drugi 2048 shejdera(r9 380x) zato me cudi da oba daju 20 MH

Karte imaju 2Gb rama dosada to nije bio problem ali kasnije da li je moguce da neki novcic trazi vise rama na grafickoj ?

Da li ima ko saphira da li napon moze da se skida preko trixa to mi dodje pod obavezno letos a i sad volim kad su karte rasterecene a ventovi na malim obrtajima.

Poslednja izmena:
Na MSI R9 380 napon se moze spustati, a za sapphire ne znam, a da li ce izaci nesto sto ce traziti vise od 2Gb memorije nikad se ne zna vrlo moguce u buducnosti tako da od viska glava ne boli.

Na MSI R9 380 napon se moze spustati, a za sapphire ne znam, a da li ce izaci nesto sto ce traziti vise od 2Gb memorije nikad se ne zna vrlo moguce u buducnosti tako da od viska glava ne boli.

može neki SS podešavanja afterburnera da bih mogao da menjam napon na msi 380?

hrHZAyL.png

mislio sam na ova podešavanja...

UEQw7l4.png

Ovo gdje pise extended MSI stavi standard MSI samo ne znam hoces li morati restartovati komp ili ce biti dovoljan samo rs afterburnera.

Jel probao neko sapphire 380 nitro? Moze li se spustati voltaza? Vidim na testovima je nabolje prosla sto se tice hladjenja i OC-a.

Nema veze stavicemo ventilatore mi :)

evo mali up date kako sam obecao, rig radi vec vise od 2 dana ko sat...ukratko....mislio sam vec da je mozda do extendera posto je posle zakucavanja minera uvek ista karta bila hladna ...pa sam samo karte rotirao cisto da vidim kako ce se druga karta pokazati na tom extenderu...ako pukne druga veca mogucnost da je extender ako pukne ista karta na drugom mestu onda je do kartice....ali kako sam ih rotirao radi ko sat :D....tako da...idalje ne znam zasto je miner zakucavao zasto sam pri instalaciji dobijao plavi ekran kad gotovo nista nije zamenjeno....ali bitno je za sad da radi.....i ne diram dok je ovakva isplatovost...:D
i naravno hvala forumasima i ostalima na pomoci ;) cheers

Moram da se pohvalim, mojim nestrucnim rukovanjem u kombinovanju dva napajanja, izgleda da sam sprzio tri graficke 7950. :( Da li neko ima savet kod koga proverenoga i uputnoga majstora mogu da se obratim? Unapred hvala.

masalaaa, pa sta si radio, kako se manifestovao kvar pa zbog toga mislis, odakle si

Moram da se pohvalim, mojim nestrucnim rukovanjem u kombinovanju dva napajanja, izgleda da sam sprzio tri graficke 7950. :( Da li neko ima savet kod koga proverenoga i uputnoga majstora mogu da se obratim? Unapred hvala.

Lepo ja pisem i pisem i pisem da

NEISKUSNI CLANOVI TREBA DA IZBEGAVAJU SKLAPANJE RIGOVA SA VISE OD JEDNO NAPAJANJE DA SE NEBI DESILO, ALI...
LAKO JE ISKUSNIM RUDARIMA KOJI SU VRHUNSKI POZNAVAOCI HARDVERA DA SKLOPE RIG SA 2 ILI 3 NAPAJANJA, POCETNICIMA NIJE.
STETA ZA KARTICE...

a ti aleksa ako mislis da ce neki majstor da ti sredi naponske jedinice na grafikama ja mislim da se zalud nadas...

Poslednja izmena:
Vise je bila zurba, nego nestrucnost, ali dzabe sad da se pravdam, samo su prestale davati znake zivota, da li da ih sa suzom u oku i setom na licu ispratim u vecna lovista?

pa u cemu je bila greska, povezi monitor na integrisanu a ove povezi isto u drugim slotovima pa vidi da li se vide u windowsu ili da li se cuje startovanje windowsa u pozadini

Nazad
Vrh Dno