Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pogledajte prilog 133206
nisam siguran da li su to a1 i b17 ali tako ide :)

Da javim da je uspelo, povezao sam cetiri karte, petu cu probati ovih dana da povezem.
Dosta sam se namucio, ali sam na kraju nekako jedva namestio da radi.
Hvala ti, vec sam razmisljao o tome da kupujem drugu plocu, proc i sve ostalo i da pravim drugi rig.
Jos jednom hvala. :D
Ovde ima deo o tome, ova slika je za x1, a ovde pise i koji se pinovi povezuju za x4, x8 i x16:
http://blog.zorinaq.com/?e=42

Vidim da je se vise grafika iz EU. Da li neko zna kako to ide sa garancijama , konkretno za Asus.
Postoji li medjunarodna garancija za Asusa, nesto kao za LG televizore iz Madjarske i sl...
Ako je neko vec odgovorio negde, sorry :)

Da javim da je uspelo, povezao sam cetiri karte, petu cu probati ovih dana da povezem.
Dosta sam se namucio, ali sam na kraju nekako jedva namestio da radi.
Hvala ti, vec sam razmisljao o tome da kupujem drugu plocu, proc i sve ostalo i da pravim drugi rig.
Jos jednom hvala. :D
Ovde ima deo o tome, ova slika je za x1, a ovde pise i koji se pinovi povezuju za x4, x8 i x16:
http://blog.zorinaq.com/?e=42
Nema na cemu, samo nek kapaju koini :)

da li ti je to sekundarno napajanje spojeno i 100% vremena upaljeno, ili si pravio neke munje da kada restartujes PC da se i to napajanje pali/gasi kao i primarno ili jednostavno nikad ne restartujes? :)

Poslednja izmena:
Kod mene isto dva napajanja rade savrseno. Bolja varijanta od jednog jaceg jer nisu opterecena ima ih i jeftinije sve ispadne.
Ja jedino pazim da iz iste uticnice budu oba.

Imam par pitanja za ove iskusnije.

1. Kako se snalaze starije konfiguraciju u ulozi kopanja? Konkretno imam negde zabacen racunar, ne koristim godinama a mogao bih da ga iskoristim. Platforma je Socket775 P35. Konkretno Asus P5k-e. Memorija je ddr2 ako to ima nekog znacaja.

https://www.asus.com/Motherboards/P5KE/

Vidim da svi pominju napajanja da bude jedna grana, ja koliko vidim specifikaciju imam 4 grane. Chieftec CFT-750-14C 750w, 4 grane po 18A po grani. Da li njega mogu da iskoristim recimo da napaja maticnu plocu i 2x Asus 280x? Pretpostavljam da je ovoj kartici dosta 18A?

http://uk.hardware.info/productinfo/2511/chieftec-turbo-750w#tab:specifications

Da li bi ovo radilo? Da li mogu ove 2 kartice da ubodem direktno u plocu u nedostatku extendera? Vidim da mi je jedan slot x16 a drugi x4, to ne smeta koliko sam ukapirao.

2. Bitno pitanje. Da li ja to mogu da spakujem u kuciste, recimo big tower neko, oni stari veliki chiefteci, a da moze da se ohladi kako treba i da NE bude bucno? Koliko buke pravi masina, odnosno ventilatori graficke karte? Posto postoji mogucnost da to namestim na radnom mestu, zbog smanjenja troskova, a u pitanju je kancelarija gde ljudi borave. :D Kancelarija je naravno sobna temperatura, bez klime. Da li se to sa nesto undervoltovanom 280x, recimo njih 2, moze spakovati u kucisti i raditi pored njih normalno, a da nema izrazene buke?

Ako sve to moze da se popakuje u kuciste i da se ohladi i da nije bucno, onda mi fale samo grafike, a u tom slucaju to mi nije velika investicija ako sa mojom postojecom masinom to mogu da odradim.

Procitao sam za ovih par dana gomilu stranica ali nisam nasao ovako nesto, a jako mi je bitno.

pozz

kakav je problem imati 2 mase?
Ja imam 3 riga sa po 2 PSU i sve radi stabilno mesecima.

nisu na istom potencijalu.

treba biti vrlo pažljiv kod takvih egzibicija. ja iskreno ne bih se zahebavao i štedeo na napajanju.

1. Kako se snalaze starije konfiguraciju u ulozi kopanja? Konkretno imam negde zabacen racunar, ne koristim godinama a mogao bih da ga iskoristim. Platforma je Socket775 P35. Konkretno Asus P5k-e. Memorija je ddr2 ako to ima nekog znacaja.

Vidim da svi pominju napajanja da bude jedna grana, ja koliko vidim specifikaciju imam 4 grane. Chieftec CFT-750-14C 750w, 4 grane po 18A po grani. Da li njega mogu da iskoristim recimo da napaja maticnu plocu i 2x Asus 280x? Pretpostavljam da je ovoj kartici dosta 18A?

Da li bi ovo radilo? Da li mogu ove 2 kartice da ubodem direktno u plocu u nedostatku extendera? Vidim da mi je jedan slot x16 a drugi x4, to ne smeta koliko sam ukapirao.

2. Bitno pitanje. Da li ja to mogu da spakujem u kuciste, recimo big tower neko, oni stari veliki chiefteci, a da moze da se ohladi kako treba i da NE bude bucno? Koliko buke pravi masina, odnosno ventilatori graficke karte? Posto postoji mogucnost da to namestim na radnom mestu, zbog smanjenja troskova, a u pitanju je kancelarija gde ljudi borave. :D Kancelarija je naravno sobna temperatura, bez klime. Da li se to sa nesto undervoltovanom 280x, recimo njih 2, moze spakovati u kucisti i raditi pored njih normalno, a da nema izrazene buke?

Ako sve to moze da se popakuje u kuciste i da se ohladi i da nije bucno, onda mi fale samo grafike, a u tom slucaju to mi nije velika investicija ako sa mojom postojecom masinom to mogu da odradim.

Procitao sam za ovih par dana gomilu stranica ali nisam nasao ovako nesto, a jako mi je bitno.

pozz

1. radice opusteno. racunaj samo da nabacis dosta rama, ako ces kopati skriptu.

2. mozes da spakujes u kuciste. kupi kvalitetnije ventilatore za provetravanje kucista, i moci ce da se sedi u toj kancelariji.

pozz
Ja sve kopam sa starim racunarima koji mi stojali svud redom po kuci godinama i kupili prasinu

Zanima me ako neko zna koja je razlika u gpuz izmedju "VDDC Current " i "VDDC CUrrent in"

Ako imam na ploci 2pci-e 16x slota, i 2pci-e 1x slota, to znaci da mogu pa prikljucim 4 kartice. pitanje: Kakvi mi za to trebaju adapteri da kartice izvadim iz kućišta? Da li moze 4 adaptera 1-16 ili mi trebaju i 2 16-16.

1. radice opusteno. racunaj samo da nabacis dosta rama, ako ces kopati skriptu.

2. mozes da spakujes u kuciste. kupi kvalitetnije ventilatore za provetravanje kucista, i moci ce da se sedi u toj kancelariji.

Da, mislim na LTC. Koliko je to dosta rama? Imam cini mi se 3-4gb na njemu. A za ovo sa kucistem je super. Taman da mi se sve uklopi. Pretpostavljam da mora da bude otvorena stranica?

Vise sam mislio, da li ce kartice da izbacuju isto Khash kao sto bi izbacivale da sam uzeo nov komp sa ddr3 memorijom. Ako je to sve isto kao i na starom onda cu da ga i uposlim. :D

Poslednja izmena:
Moja ASUS 280x TOP nece na 1070/1500 ispod 1087mV- 735KH/s i takva je 15C hladnija od Toxic-a.
67/68/26 AIDA64 ocitava temperature.
Ja zadovoljan, samo sto ce na ljeto ici na nize klokove (ako ovo budem radio tada).

280x Dual-X ne pravi razliku u hashrate na klokovima 990/1500 i 990/1250. 680KH/s.
Hladnija 5C na 1250 za memoriju.

1050/1450 i 1.056 ili 1.063V i dobijash isto 735kh/s na V2 verziji....

1050/1450 i 1.056 ili 1.063V i dobijash isto 735kh/s na V2 verziji....

Probao sada...1050/1450 daje 720KH/s.

Ali...Ova 270 mi je totalno cudna karta.
Primjer1. Pojedinacno sam stavljao nju da radi 10 sati, onda 5770 10 sati.
Napravi neznatno vise coina kako god da preracunam.
Objasnjavali ste mi za diff po kartama ali se sjecam ovoga:
5770 baca oko 210, 7790 je bacala 220. Za 24h se vidjela nekakva razlika plus sto je Coinotron (gdje kopam) pokazivao veci hashrate za 7790.
Sada ne, pokazuje slican, ponekad i manji hashrate za 270!?

Primjer2: Kada stavim 5770 i 280x (toxic svojevremeno), toxic je pravio 3x veci broj share-ova sto je meni logicno.

Primjer3: 3x 280x (GUIminer) bacaju slican broj share-ova s tim da ASUS koji je na oko 735KH/s u odnosu na 682KH/s (Dual-X) pomalo povecava ukupnu razliku.
Opet meni kao laiku je logicno.

Ako moze neko da mi ovo objasni bio bi zahvalan, moze i na PM.
Hvala

Probao sada...1050/1450 daje 720KH/s.

Ali...Ova 270 mi je totalno cudna karta.
Primjer1. Pojedinacno sam stavljao nju da radi 10 sati, onda 5770 10 sati.
Napravi neznatno vise coina kako god da preracunam.
Objasnjavali ste mi za diff po kartama ali se sjecam ovoga:
5770 baca oko 210, 7790 je bacala 220. Za 24h se vidjela nekakva razlika plus sto je Coinotron (gdje kopam) pokazivao veci hashrate za 7790.
Sada ne, pokazuje slican, ponekad i manji hashrate za 270!?

Primjer2: Kada stavim 5770 i 280x (toxic svojevremeno), toxic je pravio 3x veci broj share-ova sto je meni logicno.

Primjer3: 3x 280x (GUIminer) bacaju slican broj share-ova s tim da ASUS koji je na oko 735KH/s u odnosu na 682KH/s (Dual-X) pomalo povecava ukupnu razliku.
Opet meni kao laiku je logicno.

Ako moze neko da mi ovo objasni bio bi zahvalan, moze i na PM.
Hvala

Koji su ti drajveri kada kopas istovremeno sa 5770 i 280x ?

Koji su ti drajveri kada kopas istovremeno sa 5770 i 280x ?

Zadnji :) (nemam pojma koji) klik->next->klik...install :)
To je bilo privremeno kada sam dobio Toxic a rig nije bio spreman pa sam ubacio u komp:
5770 u slotu, a 280x preko extendera izvan kucista (polozeno, skinuta stranica)...mozda imam sliku.

Kopam pomocu GUIminer-a (na ovoj masini) i kada igram, WoT 5770 krcka igru a 280x krcka coin-e.
Kada ugasim WoT, obe kopaju. Tako je funkcionisalo sasvim OK.

Sada je 270 u slotu a 5770 preko extendera.

Poslednja izmena:
Jel ima neko podatak, koliko troši 6950 a koliko r9 280x ?

btw naponi su default...

Aj sam sebe da citiram, jel mi može neko reći potrošnju ?
Da li su barem slične po potrošnji ?
Da preformulišem, da li će na LC power gp3 650w bronze80+ raditi msi r9 280x i powercolor 7850 ?
Inače na tom istom napajanju rade 6950 (sa 6970 biosom) i safir 7850 koja je na 1150/1450 (što je mnooogo više od 7850 powercolor kloka)

oko 250w je 280x
pogledaj techpowerup testove, mere potrošnju svakoj kartici

meni n masini iz potpisa 2 x toxic 280 vuku ukupno 600w undervoltovane, na default su isle na 800w
masina na idle sa te dve kartice vuce oko 150-160 w
znaci grubo po komadu vuku 220-250w
merim sa necim slicnim onom Kill-a-watt u

ajmo da ponovimo opet 280x trosi vise , a moze da povuce i preko 330w i da ne bude nismo rekli i okanite se testova sa mreze tamo karte ne rudare

mene recimo zanima gde naci modularne kablove za napajanje, imam manjka molex granu na tt smart sps730
od drugih napajanja ne mogu da koristim modularne molex grane jel tako?

Nazad
Vrh Dno