Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne, to ti je opasna rabota, slab je taj Raid za te 2 karte, može u krajnjem slučaju ako spustiš napon na 1v ili malo ispod i staviš na 980/1250 i to je rizik. Minimalno napajanje za te dve karte je TT 730w smart modular ili još bolje RaidMax 850AE (nikako jeftin RX model)...

Pretpostavljam da je to ovo napajanje Pogledajte prilog 132995 Kao što vidiš to napajanje na 12V grani realno ima 636W i ako si ga opteretio sa 600W popustilo je na najslabijoj tački....

još je ovo max output power, pitanje je koliko je continuous

@čačanin isti slučaj, 540W tj 270W po grani max, pitanje je koliko je to kontinualne snage

Mozda niste primetili... da ponovim pitanje... malo me plasi...

E SAD JEDNO PITANJE...

Smem li na RAIDMAX 700w rx

http://raidmax.com/psu/rx_700ac_new.html

da pustim 2x7950 powercolor pcs+

Rade na 1040/1250 napon 1045 gpuz pokazuje 1016-1030

Jedna je nakacena na 2x6 pin a druga sa grane od 4x molex...?

Primetio sam da ova druga sto mi je 4x molex = 2x6pin na kraju grane gde ulaze adapteri za razvod vreli kablovi odnosno zuti kablic se dosta greje...
Zuti kabl se dosta greje jer je verovatno jako tanak. Sluti na nesrecu.
Bez zezanja, verujem da su na molex stavili pristojno tanji kabl i da ne moze da izdrzi.

Gore je neko pricao i o produznim... Ja svoje produzne sam pravim jer je kvalitet onih po prodavnicama u najmanju ruku sumnjiv. 3 licne u kablu i ostalo izolacija, pa normalno da ce da se zapali. Ja kupim kabl debeo ko prst i nemam briga sledecih 20 godina.

O tome sam i pričao :), nije skuplje a neuporedivo bolje, čak i da neko nezna da se snađe da napravi kabl, svaki priučeni majstor može to da napravi :)

Pretpostavljam da je to ovo napajanje Pogledajte prilog 132995 Kao što vidiš to napajanje na 12V grani realno ima 636W i ako si ga opteretio sa 600W popustilo je na najslabijoj tački....

Bez obzira na snagu napajanja kabel ne sme da izgori, jer je on i predviđen za to opterećenje koje se na njega kači. Pre bi izbacila zaštita nego izgoreo kabel. 99% da je loš kontakt bio.

Jos nesto da pitam. Posto je taj produzni kabl koji je pregoreo imao neke zastite tipa od visokog napona i ne znam jos cega, da li je ta zastita spasila komponente da ne riknu ili bi se desilo isto da sam imao obican produzni bez zastite?

Te zaštite na produžnom su po meni čist marketing i izvor zarade. Odeš u prodavnicu el. opreme i naivno tražiš produžni na koji ćeš priključiti ta-peć. Samo te u tom slučaju neće zavlačiti :) Daće ti kabel sa kojim ćeš moći mirno da spavaš :) Nikako ne štedeti na kablovima, bolje dati 10e više nego zvati vatrogasce.

Te zaštite na produžnom su po meni čist marketing i izvor zarade. Odeš u prodavnicu el. opreme i naivno tražiš produžni na koji ćeš priključiti ta-peć. Samo te u tom slučaju neće zavlačiti :) Daće ti kabel sa kojim ćeš moći mirno da spavaš :) Nikako ne štedeti na kablovima, bolje dati 10e više nego zvati vatrogasce.

Pa nisam stedeo na produznom, dao sam skoro 5000 din i pregoreo je nakon 2 meseca.... Sad ga definitivno pravim....

Ne, to ti je opasna rabota, slab je taj Raid za te 2 karte, može u krajnjem slučaju ako spustiš napon na 1v ili malo ispod i staviš na 980/1250 i to je rizik. Minimalno napajanje za te dve karte je TT 730w smart modular ili još bolje RaidMax 850AE (nikako jeftin RX model)...
ili coolermaster b700

koja je tacna oznaka tog jeftinog modela, samo mi ovo izbacuje u pretrazi na google, Raidmax RX-850AE?

Poslednja izmena:
Taj. Imam ga. Tera 290x ladan ko špricer. Probaću uskoro sa dve, kao test.

ma, znam ja to, nisam toliko zelen :D
nego po nekom nepisanom pravilu nisam nikada hteo da shtedim ni na chemu, pa ni na plochi kad vec dajem 1500-2000e za rig,
i onda nisam znao, tj nisam hteo da experimentishem sa tim jeftinijim plojkama, vec cepao dosta skuplje koje su radile pa razbijale.
tj zanima me da li su mashine ful fulova stabilne sa tim plochama od 35e?
jer ove moje staju jedino ako nestne struje ili interneta iz nekog razloga.
ako ima i najmanjih bagova i i tripova ne zanimaju me ni ti cu ih ikada imati u vidu za neki buduci rig.

Da evo zemo, i ja da potvrdim, GA-H61M-DS2H ploca i G1620 celeron i sve radi bez greske (zamjenio X58A-UD3R plocu, koja jelte vuce vise struje u svakmo slucaju, jer mora da se ubode i7 u istu). 4 x 280X , CM V1000 ...

Pa nisam stedeo na produznom, dao sam skoro 5000 din i pregoreo je nakon 2 meseca.... Sad ga definitivno pravim....

Jednostavno se desava da ponekad skup proizvod ne bude i kvalitetan... Evo ljudi su se javljali da su uzimali kablove za 700 din, pa im rade... meni je takodje jedan takav deblji kineski "ladan" ko spricer...doduse ja vucem jedan rig 4 x 280x ...

Poslednja izmena:

još je ovo max output power, pitanje je koliko je continuous

@čačanin isti slučaj, 540W tj 270W po grani max, pitanje je koliko je to kontinualne snage

Zuti kabl se dosta greje jer je verovatno jako tanak. Sluti na nesrecu.
Bez zezanja, verujem da su na molex stavili pristojno tanji kabl i da ne moze da izdrzi.

Gore je neko pricao i o produznim... Ja svoje produzne sam pravim jer je kvalitet onih po prodavnicama u najmanju ruku sumnjiv. 3 licne u kablu i ostalo izolacija, pa normalno da ce da se zapali. Ja kupim kabl debeo ko prst i nemam briga sledecih 20 godina.

Sta mi je raditi dok ne stigne napajanje? Da li da gasim ili smem da ostavim, malo me plasi...?

Poz

@Uros Bez frke.

@Cacanin Ako je kabl bas vruc onda bolje i da iskljucis nego da izgori nesto. Cim se kabl greje znaci da je tanak i da trpi vece opterecenje. Probaj eventualno malo da olabavis kartu, da joj smanjis potrosnju.

Poslednja izmena:
Imam mali problem, prikljucio sam 5 kartica R9 270 na jednu maticnu, tri asus i dve sapphire, jednu u prvi x16 slot i na nju prikljucen monitor, dve u x16 slotove na ekstenderima i jos dve u x1 slotove na ekstenderima.
E sad, problem je sto mi komp prepoznaje samo 3 kartice, ovu ubodenu u x16 slot na koju je prikacen monitor, jednu u x16 preko ekstendera i jednu u x1 preko ekstendera.
Ova ubodena u slot na kojoj je monitor je asus, a ove druge dve su sapphire, znaci te tri prepoznaje, a ove ostale dve asus ne prepoznaje.
Probao sam sa ponovnim instaliranjem drajvera, verzija 13.12.
Video sam nesto o nekim dummy plugovima ili nesto slicno, da li bi to bilo resenje za moj problem?

Probaj sa 4 karte jer windows koliko znam ne moze da podrzi vise od 4 karte ... Probaj jos kombinaciju sa 4 karte al da ti 3 slot ostane prazan .

Malo sam pretrazio po netu, u pravu si, W7 ne moze da podrzi vise od 4 karte po onome sto sam procitao.
Nasao sam i da linux moze da podrzi do 8 grafickih, ja sam planirao da nabavim jos dve, pa me zanima da li je neko probao sa 7 kartica na jednoj ploci, da li moze i na kom sistemu?
Za W8 nisam mogao da nadjem koliko grafickih podrzava, jel na njemu moze vise od 4?

Mislim da moze ploca Z77 Mpower da podrzi svih 7 karti bez problema . Ima je trenutno u racunaru al kopam samo sa dve karte na njoj i nisam probao 7 komada :D
@shku al zato 8 ica windows trazi vise memorije ;)
Primer kod mene 2x280x radi an win7 sa 8gb rama dok na win8.1 nece .

Poslednja izmena:
Meni je samo update biosa za mb pomogao posto nije video 4 kartu.

Probacu ove nedelje da ubacim W8.1, ako nece ni tako moracu linux da ubacim.
Ja imam MSI Z77A-G45 pa sam planirao na nju 7 komada R9 270, toliko i moze maksimum da stane pomocu ekstendera, bar bi trebalo.
Koliko bi mi memorije bilo potrebno otprilike za tako nesto na W8.1?

To ces morati sam da probas a moze misljenje je da ce ti trebati 32gb ako bude trebalo manje to je extra .

Ne gine mi linux, ne daje mi se bas 300€ :d
Hvala svima.

Ljudi te gigashit ploce zaobidjite u sirokom luku.. govorim iz licnog iskustva.. ista ta ploca samo proizvodjac asus je izmisljena za nju.. nazalost ti modeli se vise ne proizvode..

Gigashit modele koje ovde navodite sam imao kao prve modele moje mining price.. ne zelim nikome da se *****ava sa njima kao sto sam ja ;) nekakav problem sa memorijskim kontrolorem ili tako neka *******cija.. sve u svemu nije vredna pokidanih zivaca..

@cacanin

Taj rm 700w zaboravi da guras te dve grafe ne duze staze.. jednostavno ne moze to da izdrzi.. tj manjka snage tom napajanju..

Raidmax 850 bez problema radi posao.. evo par primera iz licnog iskustva:

Raidmax 850 - 2x vapor 280x
Raidmax 1000 - 3x vapor 280x
Raidmax 1200 - 4x vapor 280x

Znaci varijante koje peglaju bez ikakvih trzavica.. al ubedljivo najzahvalnije napajanje odnos cena/kvalitet, bar u mom slucaju, je tt 730.. uglavnom linkujem 2 napajanja i takav rig napaja 4 grafe 7950/280x i to radi ;)

i dalje se drndam sa hebenim rigom, sve isto osim rama i cpu-a i nece da radi, radi i posle nekog vremena pukne jedna karta i kresuje ceo cgminer posle pustim opet a disablujem kartu koja je pukla onda puca druga, i tako redom, isto i sa gui, probano sa jednom kartom u rigu, undervolt, stock volt, underklok, mining klok, menjani driveri, na kraju reinstaliran windows, napajanje je cm b700 x2 i 3x 280x

Ja sam imao problema sa stabilnoscu kartica i ispostavilo se da je kabal od napajanja los tj previse je tanak pa se zagrijavao. Stavio sam kabal koji je dosao uz napajanje i sad je sve ok.
Jesi probao da promjenis memoriju na ploci mozda ona pravi problem?

Nazad
Vrh Dno