Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

imaš ovde na forumu da se vapor x baš i nisu pokazali najbolje. Ja sam sa dual x na 750khash dok vaporx ide do nekih 735-740khash max
vidim ja sad da je to istina, ja čak ne mogu ni toliko. imaš možda kakve postavke baš za vapor x da usporedim sa mojim? u biti ovako izgledaju moje postavke, imate ideju što da im radim? setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://nl.anoncoinpool.net:5555 -u x.280 -p test --lookup-gap 2,2 --thread-concurrency 11200,11200 -g 2 -I 13,13 -w 256,256 --auto-fan --gpu-fan 30-75,30-75 --temp-cutoff 90,90 --temp-overheat 85,85 --gpu-memclock 1500,1500 --gpu-engine 1070,1080 --gpu-powertune -20,-20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale
hvala

Probaj sa -I 18 ili 19 ako ti je masina samo za kopanje...

Ajde jedno na brzaka:
P8H61-M LX ili 970A-D3 za Rig ?
Proc Sempron i Celeron isto dovoljno ?

Nekako sve mislim da je karticama "lakse" da rade u 16x slotu za razliku od 1x i budzevinama od extendera sa molexom recimo ali vrlo moguce da debelo gresim...

Ne znam na koju opciju da idem.

vidim ja sad da je to istina, ja čak ne mogu ni toliko. imaš možda kakve postavke baš za vapor x da usporedim sa mojim? u biti ovako izgledaju moje postavke, imate ideju što da im radim? setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://nl.anoncoinpool.net:5555 -u x.280 -p test --lookup-gap 2,2 --thread-concurrency 11200,11200 -g 2 -I 13,13 -w 256,256 --auto-fan --gpu-fan 30-75,30-75 --temp-cutoff 90,90 --temp-overheat 85,85 --gpu-memclock 1500,1500 --gpu-engine 1070,1080 --gpu-powertune -20,-20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale
hvala

Ja koristim ova podešavanja
-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192
gpu je na 1040 a mem na 1500, napon na 1.060

Debelo gresis. SVejedno je za kopanje ali lakse je za hladjenje kombinacija sa ekstenderima. Idi na jetiniju varijantu.
GA-H61M-DS2H (rev. 2.0) za 4 karte ako mene pitas za smesne pare.

hvala

tc 8192 a gpu clock šetaj od 1000 do 1100 i vidi koji ti najviše khs daje uz neki normalan napon

Debelo gresis. SVejedno je za kopanje ali lakse je za hladjenje kombinacija sa ekstenderima. Idi na jetiniju varijantu.

I rev 2.1, ja je koristim, samo update bios odma, ako koristis novu seriju R2...x , platio 3990 pre NG.

a na tim sir plojkama, moraju li da se prespajaju pinovi ili da se neshto drugo budzi ili out of the box fercera sa 4 grafuljoze?

Ako kosristite jednu grafu u pci-ex slotu, prvi extender do nje ne moze da se "ubode"?

a na tim sir plojkama, moraju li da se prespajaju pinovi ili da se neshto drugo budzi ili out of the box fercera sa 4 grafuljoze?

Ubodi i vozi, sa ekstenderima. Treba ti naravno start i restart kontakt ili ako ti je pri ruci mozes i srafcigerom, meni nije tako da sam iscupao sa starog kucista, 6 plasticnih zabica odstojnika i na dasku :smash:

I kako deklaracija kaze skelet, par letvica iz podruma.

Poslednja izmena:

Pa zez je taj sto vec imam jedan 16x 16x extender, dok bi jednu od kartica direktno u prvi slot pa bi ovaj extender morao da prodajem pa da nabavim x1 verziju pa onda da to sredim, pa ce zbog toga sve to malo da se oduzi. Proc G540 moze bez problema ?

I jel ovo tacno:
Ako kosristite jednu grafu u pci-ex slotu, prvi extender do nje ne moze da se "ubode"?

Posto na sajtu GB-a nema tog infoa nigde.

ma, znam ja to, nisam toliko zelen :D
nego po nekom nepisanom pravilu nisam nikada hteo da shtedim ni na chemu, pa ni na plochi kad vec dajem 1500-2000e za rig,
i onda nisam znao, tj nisam hteo da experimentishem sa tim jeftinijim plojkama, vec cepao dosta skuplje koje su radile pa razbijale.
tj zanima me da li su mashine ful fulova stabilne sa tim plochama od 35e?
jer ove moje staju jedino ako nestne struje ili interneta iz nekog razloga.
ako ima i najmanjih bagova i i tripova ne zanimaju me ni ti cu ih ikada imati u vidu za neki buduci rig.

Ljudi kazu da moze i Sempron 145 da gura 4 kartice u fullu tako da sta znam, logicno je da je dovoljna i ploca sa dovoljnim brojem odgovarajucih "rupa" i to je to. :)
Iako i ja sam tako slicno mislim kao sto ti napisa gore, generalno kad se pogleda te masine su pravljene tj. sklapane samo zbog GPU stresiranja tako da bi to trebao biti najvazniji deo rig-a uz napajanje, ne trebaju nam neke zestoke OC ploce i 'k' primerci procesora itd kada poenta uopste nije u tome.

Ja cu zimus da se pozabavim prevodjenjem kompletne opreme na vodu.. ovo sad sto mi je na vodi radi stabilno bez gasenja od letos.. par puta sam dolio po 50tak litara vode u rezervoar.. al to je posledica toplijeg vremena ;)

Meni su najjaci likovi koji ovde prosipaju mooda za bubrege, a klasicni preprodavci i zavaljivaci.. a ima ih vise koji ucestalo komentarisu na ovom topiku..

Poslednja tura extendera koju sam uvezao, ustupljena je komplet bench kolegama po ceni od 10e (imam dovoljno risera sebi za rezervu).. par dana kasnije sam sretao neke od njih po oglasima za po 20e.. toliko o tome ;)

Rig sa 4 kom 280x vaporke mi lagano radi na 1200w raidmax.. isto tako i rig sa 2 x 730w tt smart radi besprekorno.. klokovi 1050/1500 i vozi :D

Ne vidim svrhu natezanja na 1060+ gpu-a zarad par khs i daleko nestabilnijeg rada.. bolje sacekati povoljan momenat i prodati za toliko vecu cenu i prodjes kao da si radio na 1200+ gpu :D

Sto bezite od unixa? Meni bamt pegla vec godinu ipo dana.. jedino sto sam menjao verzije bamta.. tj update drajvera.. i na nekim cgminer.. kako bi video novije grafe tipa 79xx tj r9.. pri tom usteda na hard disku.. i usteda zivaca/nerviranja od strane win podloge :d

Sto se tice nabavke opreme, treba da shvatite da ni veseli amd ne moze da proizvede toliko grafa kolika je potraznja.. u Srbistanu je dodatni problem sto je prisutan sindrom guljenja koze sa ledja.. pocevsi od carine, uvoznika, preprodavaca i slicnih.. ;)

Brat moj ;)

Fala za ono sinoc ;)

napokon XFX 7950 problem sa hladjenjem resen:

- naso nov AC accelero S1 na KP za 1100din.
- napravio bakarni adapter
Pogledajte prilog 132920

i
:
Pogledajte prilog 132918
naravno iskoristio sam ventove sa njenog originalnog kulera najvise zbog kontrole RPM-a

Pogledajte prilog 132919

nema kraja mome odusevljenju jer ta je karta sa originalnim ****** kulerom (double disseption) radela do sada na 75C pri 3000+RPM-a

Bas mi je drago druze... znas zbog cega... zbog onih naleonica... srecno.

E SAD JEDNO PITANJE...

Smem li na RAIDMAX 700w rx

http://raidmax.com/psu/rx_700ac_new.html

da pustim 2x7950 powercolor pcs+

Rade na 1040/1250 napon 1045 gpuz pokazuje 1016-1030

Jedna je nakacena na 2x6 pin a druga sa grane od 4x molex...?

Primetio sam da ova druga sto mi je 4x molex = 2x6pin na kraju grane gde ulaze adapteri za razvod vrele kablovi odnosno zuti kablic se dosta greje...

Poz

Poslednja izmena:
Ljudi moji, imam ¨situaciju¨ sa grafickom koji vec pocinje ozbiljno da mi pravi probleme
do pre neki dan moja 6950 je najnormalnije (u rudarskom smislu naravno) dok od jedanput nije pocela da brljavi nesto..

ja sam preventivno reintalirao sam win, Ta graf je onda normalno radila je 2 dana i opet ista stvar sreca pa sam ga uvatio na screenshotu

Pogledajte prilog 132993

Ta graf je sapfirova, sa 2 fana (u crnom pakovanju) do prvog pravljenja problema ona je stajala na glavnom udaru toplote od ostalih (*** neka mora tu da stoji) temp je bila oko 73-76.. prosek oko 75 (fan 65-70%)

Posle menjanja mesta Toj grafickoj (kad sam renistalirao win) stavivsi je u najbezbednije mesto gde nema dodane toplote, temp je bila prosek 76 ( a fan 75%) znaci jos gore nego sto bi trebalo da bude.. zasto ne znam.. Ali znam da se problem isti problem (screenshotovan) opet pojavio!
TO na slici sto se nalazi mi se ocrta na AF pre nego sto se restartuje komp, sve se odigra u 2 sekunde, i zabrinjava me sto mi se ocrta na AF'u da mi je fan 100 a temp -1??? W T F
i posle se komp restrartuje pa kad se sistem digne pise da se win was recoverd from unespected shutdown..
samo se nadam da se nesto nije ozbiljnije sjebalo.. ako neko ima neku ideju, ili slicnu situaciju nek posavetuje slobodno :(

Poslednja izmena:
Ma sljaka sve direkt iz kutije. H61 je keva, em jeftina em radi ko sat.

Vecina odmah stavi ekstendere. S obzirom da razmak izmedju slotova, nema sanse da se ubode ekstender. Neki su pokusavali da uglave ekstender ispod pa su ih iskidali.

Pa zez je taj sto vec imam jedan 16x 16x extender, dok bi jednu od kartica direktno u prvi slot pa bi ovaj extender morao da prodajem pa da nabavim x1 verziju pa onda da to sredim, pa ce zbog toga sve to malo da se oduzi. Proc G540 moze bez problema ?

I jel ovo tacno:

Posto na sajtu GB-a nema tog infoa nigde.
Mozes bilo koji celeron ubosti, sto jeftiniji to bolje za tebe. Tacno je. Uz tu varijantu se odmah sve stavljaju na ekstendere zarad boljeg hladjenja. Onda samo nabavi drugi ekstender a taj ostavi da ubodes tu kartu u prvi slot.

Pre je bio bug u catalyst drajverima, pa kad rudaris sa vise od 2 karte cpu ode na max u win. E to je smaralo zestoko.

mozda nije za ovu temu,aj ajd da pitam...istopio mi se kabl koji vodi iz napajanja u graficku,na ulazu u napajanje (735W Raidmax RX-735AP)...temperatura graf. je bilo 75C,napon na 1200..jel imao jos neko ovakav problem?imate ideju zbog cega je doslo do toga?sreca bio sam kuci i osetio sprad i pogasio sve,inace...napajanje je staro 20 dana,tako da danas ide sve u servis...

Najverovatnije kontakt greška. Moje raidmax ima jako loše kontakte kabla sa napajanjem, a i u grafičke loše uđe i neki pinovi upadnuti. Jedvah ga namestio da dobro drži. Kako bi naši ljudi rekli, kolko para tolko muzike.

mozda nije za ovu temu,aj ajd da pitam...istopio mi se kabl koji vodi iz napajanja u graficku,na ulazu u napajanje (735W Raidmax RX-735AP)...temperatura graf. je bilo 75C,napon na 1200..jel imao jos neko ovakav problem?imate ideju zbog cega je doslo do toga?sreca bio sam kuci i osetio sprad i pogasio sve,inace...napajanje je staro 20 dana,tako da danas ide sve u servis...

Interesantno i meni je u subotu pregoreo produzni kabl preko kog sam napajao rigove (oko 7 grafika ukupno). Srecom nista od komponenti nije riknulo. Slabo se razumem u struju pa me interesuje da li je mnogo da 7 grafika koje vuku u proseku 250w da budu na jednom produznom kablu? I kakav produzni da kupim, taj sto je izgoreo je navodno bio kvalitetan platio sam ga oko 40e i nakon 2 meseca zavrsio u vecnim lovistima....

Pretpostavljam da je to ovo napajanje Pogledajte prilog 132995 Kao što vidiš to napajanje na 12V grani realno ima 636W i ako si ga opteretio sa 600W popustilo je na najslabijoj tački....

Interesantno i meni je u subotu pregoreo produzni kabl preko kog sam napajao rigove (oko 7 grafika ukupno). Srecom nista od komponenti nije riknulo. Slabo se razumem u struju pa me interesuje da li je mnogo da 7 grafika koje vuku u proseku 250w da budu na jednom produznom kablu? I kakav produzni da kupim, taj sto je izgoreo je navodno bio kvalitetan platio sam ga oko 40e i nakon 2 meseca zavrsio u vecnim lovistima....

Nravno da može, da nebi puno lupao glavu lepo kupi u radnji električarske opreme licnasti trožilni bakarni kabli prečnika 2.5mm i odgovarajuću utičnicu sa 5 mesta i sam napravi kabl, jedono ta varijanta je sigurna, svi ovi produžni od po 500-1000din sa 3-5 utičnice mogu oko 1kw da izdrže a dosta njih ni toliko govorim iz iskustva.
Kabl od 4m + utičnice neće da košta više od ~1000-1200din a 100 puta je bolje nego da kupuješ neko kinesko đubre.
Moraš da znaš da presek 2.5mm može da izdrži 2.5kw u principu može i 3kw bez ikakvih problema ako je ostatak instalacije do utičnice u zidu OK. Instalacija na utičnici u zidu je sa 2.5mm kablovima tako da stavljati deblji produžni nema svrhe izbaciće ti osigurač na tabli ako imaš veliku potrošnju (preko 4-5kw) a ako staviš jači može se disiti da ti se zapali instalacija u zidu naravno to samo u slučaju da hoćeš 4-5kw da vučeš iz jedne utičnice....
Ako ti je neophodno da u jednoj prostoriji imaš 4-5 mašina, pola mašina stavi preko drugog osigurača produžnim kablom iz susedne prostorije ili pronađi solomonsko rešenje kao ja, povezeao sam 2 riga sa manjom potrošnjom ~1.5kw preko fasonga na sijalici pošto mi je svetlo na drugom osiguraču, kablovi za sijalicu su 1.5mm i taman se uklapam sa 1.5kw jedino što nemam uzemljenje ali to je privremeno ionako selim mažine u drugim prostorijama.

Poslednja izmena:
APCovi razvodnici koje imas po prodavnicama nisu losi, nose 2kW bez greske, kao sto je i napisano

Mozda niste primetili... da ponovim pitanje... malo me plasi...

E SAD JEDNO PITANJE...

Smem li na RAIDMAX 700w rx

http://raidmax.com/psu/rx_700ac_new.html

da pustim 2x7950 powercolor pcs+

Rade na 1040/1250 napon 1045 gpuz pokazuje 1016-1030

Jedna je nakacena na 2x6 pin a druga sa grane od 4x molex...?

Primetio sam da ova druga sto mi je 4x molex = 2x6pin na kraju grane gde ulaze adapteri za razvod vreli kablovi odnosno zuti kablic se dosta greje...

Ja sam u emiju uzeo neke smart connection, debeo kabal, a produzni onako masivan, dobar... 2 masine sa 8 grafika 2 meseca rade bez da zasmrdi.
Cena oko 700 dinara :D

Nazad
Vrh Dno