Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pogledao si upustvo?

--gpu-vddc <arg> Set the GPU voltage in Volts - one value for all or separate by commas for per card.

meni to iz cgminera ne radi na asusima 280x,

nego ima li negde kod nas TT smart 730w posto sam ga lepo ispusio za napajanje

Što se tiče onog problema sa zamrzavanjem Asus 280x dcu2t, mislim da sam na dobrom putu da ga rešim.
Izgleda da je u pitanju bio napon memorije. Kada sam iz AB promenio napon iz 1,500V u 1,525V, kartica je počela
da radi stabilno na 1050/1500Mhz. Jedino što očitavanja u AB-u nisu baš precizna, za memoriju mi prikazuje 1,6V
a za GPU 1,2(zadato 1,075V; dok u gpu-z to je oko 1,13V).
Da li postoji neki drugi način za trajnu kontrolu napona memorije osim u AB?
Malo mi je čudno da je Asus ovo propustio i izdao takve drajvere!!
Šta mislite, da li ovde postoji osnov za reklamaciju i još bitnije kako je ostvariti?

Sumnjam da je to problem, jer default klok memorije je 1600mhz, a da puca na manjem kloku od fabričke e to je nemoguće. Koji ab koristiš? Da li si na novom windowsu? Koji drajveri?

Poslednja izmena:
nekada ne tako davno

Moram da repliciram...

Kartice su poskupele zato sto ih nema i zato sto trgovci cepaju marze i do 45%... AMD jeste digao cene karti ali za nekih 3-4% po cipu.
Pa pogledajmo napajanja... to je sramota sta oni sad prodaju za 15-20.000 dinara...
Ali nema veze ... osvetice se njima rudari ;)

Ima li neko iskustva ili slicno sa ovom plocom? Gigabyte 990FXA-UD5

Moze li izdrzati 5-X Sapphire Toxic Radeon R9 280X, 3GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, 2x mini DisplayPort, full retail

Ili preporuka za neku drugu koja to moze.

Pozz

^^ rudari uzvracaju udarac :p

gricko, to ces morati sam da probas, uz dobro napajanje ne bi trebalo da ima problema

Ima li neko iskustva ili slicno sa ovom plocom? Gigabyte 990FXA-UD5

Moze li izdrzati 5-X Sapphire Toxic Radeon R9 280X, 3GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, 2x mini DisplayPort, full retail

Ili preporuka za neku drugu koja to moze.

Pozz

Moze, provjereno. Mada, nema tu sta ploca da izdrzava, sve do napajanja.

Hvala drugari.

Pozz

Za koliko to grafika ja sam ga gledao a ima prikljucke samo za 1 grafiku?
i mozes max 2 grafike na njega ako ima prikljucke +12V1: 35A, +12V2: 35A ?

Poslednja izmena:
sapphire toxic koliko ja znam nema kontrolu napona ili beshe ne moze da se spusti napon ispod nekkih 1.1v, tako da, ochekuj po karti da bude potroshnja oko 300w...1500w minimum ako ga nadjesh.

ako pak idesh na dva napajanja, vidi da jedno bude jache malo, tipa 1000w da gura dve grafe, plochu hdd i sl, a slabije, 850w dve grafike samo(kad su u pitanju te toxic ishao bi ovako, a ne na 850/750w)
i mozda u toj dual psu varijanti ne bi bilo loshe uzeti extendere sa molexom...mozda....

Za koliko to grafika ja sam ga gledao a ima prikljucke samo za 1 grafiku?
i mozes max 2 grafike na njega ako ima prikljucke +12V1: 35A, +12V2: 35A ?

Ja ga koristim za dve i plocu, moze jos, ali ostale su mi prikljucene na drugim napajanjima.

sapphire toxic koliko ja znam nema kontrolu napona ili beshe ne moze da se spusti napon ispod nekkih 1.1v, tako da, ochekuj po karti da bude potroshnja oko 300w...1500w minimum ako ga nadjesh.

ako pak idesh na dva napajanja, vidi da jedno bude jache malo, tipa 1000w da gura dve grafe, plochu hdd i sl, a slabije, 850w dve grafike samo(kad su u pitanju te toxic ishao bi ovako, a ne na 850/750w)
i mozda u toj dual psu varijanti ne bi bilo loshe uzeti extendere sa molexom...mozda....[/QUOTE

Odlican savet, hvala.

drustvo sta mislite o ovom napajanju

http://skr.rs/HEv

...prelistajte sajt i kazite ako ima nesto jeftinije sto bi moglo da bez cimanja povuce tri komada ili 4 komada...

http://skr.rs/HEb

i jos jedno pitanje dali ja to mogu da nabacim na M5A97 pro(mahina iz potpisa)

Poslednja izmena:
zeus bi trebalo da je do jaja, samo ne znam zashto samo 24m garancije na njega? braca slovenci pogreshili ili pak...nisu.

ali mislim da bi ti posao zavrshio i CM V1000 za 206e, pogotovo ako planirash da undervoltujesh i underklokujesh karte (za dual-x undervolt pomaze jedino trixx ili mozda bios edit/flash).
za ove ostale 1000+w takodjer, vecian bi odradila, ali v1000 mislim da jedini ima 8 konektora za grafike i unutra je seasonic.
imam ih jedno 5-6 komada, extra su, jedino shto imaju po neka blagi coinwhine pod opterecenjem...ali who cares kad se zna za shta su :D

Ja imam RIG na istoj ploci...samo sto je moja "R2".

tvoja je M5A97 R2.0...? ovo je M5A97 PRO
rig sa koliko karti?

moja ima
PCI Express x1 (V2.0) : 2 kom.
PCI Express x4 (V2.0) : 1 kom.
PCI Express x16 (V2.0) : 1 kom.

moze li tu da se stave 3 ili 4
kom ponavljam pitanje uz ovo napajanje...bez stucanja ?

@demios 3 karte na v1000 bi trebalo kazes da rade...tu bi otprilike ako se ne varam trebalo da dobijem oko 2100kh/s

Poslednja izmena:
zeus bi trebalo da je do jaja, samo ne znam zashto samo 24m garancije na njega? braca slovenci pogreshili ili pak...nisu.

ali mislim da bi ti posao zavrshio i CM V1000 za 206e, pogotovo ako planirash da undervoltujesh i underklokujesh karte (za dual-x undervolt pomaze jedino trixx ili mozda bios edit/flash).
za ove ostale 1000+w takodjer, vecian bi odradila, ali v1000 mislim da jedini ima 8 konektora za grafike i unutra je seasonic.
imam ih jedno 5-6 komada, extra su, jedino shto imaju po neka blagi coinwhine pod opterecenjem...ali who cares kad se zna za shta su :D

Druze ako ima negde tih v1000 baci link...kontakt... treba mi jedno ;)

Nema krsteno napajanje sa 8x6+2 pin...

ja pokusavam da nadjem coveka u sloveniji na dobrom sam putu ali nemam kes pokusavam da izvucem opciju da uzme na kredit a da mu placam jednu ratu unapred kako bi bio siguran u mene ...a ako cacanin moze da dopre do tog napajanja i ako moze da tera tri komada 280x i ja sam zainteresovan :)
Druze ako ima negde tih v1000 baci link...kontakt... treba mi jedno ;)

Nema krsteno napajanje sa 8x6+2 pin...

Ja koliko znam na Win moze 4 karte a na Linx i 5 ali nema kontrole napona. Ja sam siguran da to V1000 moze sigurno 4 ali pod vodom, na vazduhu 4x 280x tera Chif SPS 950W provereno ali ga nema odavno jer nasi dileri oce zaradu 100% pa uteruju ove bogalje, a i to na kasicicu jer su jajare, o cenama da i ne pricamo

Poslednja izmena:
Eto janezima je dosta i 287E, sto bih voleo kad bi ih zasuli sa jedno 100 karti na reklamaciju

Vrh Dno