Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kopam ja sa jednom kartom sapphire dualX R9 280x sa 12.8 drajverom na guimineru 0.04. Samo sam podesio klasican setup:TC 8192,gpu2, intensity 13. grafika 1070/1500 i dobijam izmedju 740-750 khsa...

Ovo je pravi primer "isplativog riga" :smash:

A po cemu nije? Po tome sto ti to kazes??? Uzmi u obzir sve detalje, ti koristis 4 extendera, platio si ih 10 eur, to je 40eur, koristis napajanje od 200eur, Coolermaster V1000, ja koristim ono od 60, tako da eto razlike od 180eur. Za 180eur kupujem dodatnu plocu+cpu+napajanje+memoriju. Jedino mi treba vise jos jedan polovan HDD od 10 eur. Nije razlika tako velika kao sto mislis. Inace 4x 280x na napajanju od 1000W je malkice "napeto" ako mene pitas. Sacekaj leto pa proveri. ;)
Sad ces da mi pricas o setupima sa 2 napajanja, jeste moze i to, ali ja to NE VOLIM i smatram to losim i iskreno receno opasnim, no svako ima svoj izbor.

Poslednja izmena:
Zamolio bih GoranM-a a i sve ostale...da ne pominju vise polovan hdd od 10e.....a ulozili su par hiljada eura u opremu....i onda sve visi o koncu = hardovima koji nit su na nebu niti na zemlji....strasno....

Poslednja izmena:
Neki odredjeni razlog zasto mislis da je opasno?

Sta fali polovnom hardu? On sluzi samo da zavrti WIN i drivere i nista vise.

Poslednja izmena:
Mislim da je to zanemarljiva razlika u ceni i bolje odmah sklopiti u fulu i mirno spavat. Bez obzira dal si uštedio na extenderima ili napajanju daleko najveća razlika će biti kad prodavao novčiće, tj razlika u zaradi naspram čega je sve ostalo smešno. Npr ja sam prodao 6btc za 500e pre par meseci i tu izgubio brdo napajanja, hardova, ploča....

E tu smo, kod same sustine, najzad. Nije tu bitno ni koja ploca, ni da li 2 ili 4 karte, koje napajanje, klokovi i naponi, bitno je po koje pare prodate coine. Sve "gimnastike" koje svi pravimo sa izvlacenjem poslednjeg atoma snage uz sto nizi napon, sto nizu potrosnju i sto manje para za hardware, sve to padne u vodu kad neko proda coine po samo 10% nizoj ceni nego sto je trebalo. Prodavali su neki LTC po 1,58$ da bi samo 3 nedelje kasnije bio 48$, sta dalje reci.

Ako misliš da lakše radiš na mašini, Intensity. Naravno hash rate ide dole...

280x uz Intensity 13 omogucava da se vrlo konforno radi na masini. Za razliku od 7970/280x koje idu sa I13, 7950 vise voli I19 i tu je vec problem sa radom.

Ne možeš da puštaš filmove ni na i13 :)

Moze sve ostalo, konforno surfovanje, uobicajeno net, facebook, tako to.

Ovo će biti zanimljivo. Planiraju kapacitete od 8 do 64Gb.

34589_1_mach_xtreme_debuts_new_ssd_barely_larger_than_a_postage_stamp.jpg

Pozdrav svima
da nema neko undervolt bios za Ga GV-R797TO-3GD?

Kada smo vec kod undervolt-a..sta raditi sa MSI 280X Gaming?
Postoji li neka alatka..trixx 4.3.0 ne pomaze, kao ni AB 2.3.1

Ajmo brzo,help! ;) Napajanje iz potpisa, OCZ ZTE 650W,54A na 12v grani,single rail.....treba na njega da nakacim dve 280x,undervoltovane,naravno....dali ce izdrzati neko vreme? Ps-letos sam desetak dana terao 7970+7950 na njemu,kopao ltc,tek malo topao vazduh iz njega izlazio....

KOd mene i dalje ne funcionise ni sa tim silnim opcijama ...

Kada smo vec kod undervolt-a..sta raditi sa MSI 280X Gaming?
Postoji li neka alatka..trixx 4.3.0 ne pomaze, kao ni AB 2.3.1

kako si zadovoljann sa njima kako je odradjeno hladjenje i kako je hladjena naponska koliko se greje? razmisljam da uzmem mozda jos 2 komada 280x

mico, jesi probao da promeniš pool? Počeo sam na WeMineLTC pa prešao na coinotron, deluje mi stabilnije?! hash rate je takođe stabilan.

Ma nisam menjao pool, presao sam sa Liteguardiana, na give me coins. Ovaj je izgleda jos gori od prethodnog, evo kako mi je izgledao khash dijagram juce i danas, katastrofa. Moracu da predjem na cointron definitivno......

Vrh Dno