Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

I jesi li uspeo sta da namestis ?

Dobar dan,
ploča je gigabyte 990xa-ud3
napajanje seasonic
8GB rama
Asus R9 280x DCUII TOP x 1
ne može da rudari više od minut-dva, litecoinpool.org pokazuje da radi, ali pc je zakucao.
Probao sam različite verzije drajvera, clockova, napona ali bez pomoći.
Unapred hvala na pomoći
p.s.
pre toga su dve vapor x radile bez problema
5
Ja sam imao isti problem sa gigabyte R9 280x.Ostale radile super a na jednoj non stop pucali drajveri u cgminer,radi 2min-5min najvise.Deff podesavanja su 1100 1500,ostale mi rade na 1044 core clok 1500 memory clock stabilno,ali ona nikako.Na kraju sam oborio core clock na 950 a memory na 1400 od tada radi stabilno bez ikakvih problema.Ali oborio sam joj brzinu,sve rade na 720-725 kh/s a ona na 660 kh/s ali radi ***.

To je meni non stop izbacivalo,jel kad puknu drajveri,pojavi mi se plavi prozor i restartuje mi komp,i onda mi pojavi isto to da popravim gresku ili da udjem u windows,ako kliknes da popravis gresku napisace ti da nemoze da popravi gresku,zato odmah udji u windows preskoci popravku..Probaj da oboris podesavanja kod mene samo tako radi normalno,mislim da graficka ima neki problem.

Konfa iz potpisa, ubacene 3 x MSI 270X Gaming i CM V850. Sve tri karte na obicnim x1-x16 ekstenderima, svaka ima dummy plug. Prvih 15ak dana sve radilo OK, sada puca drajver i cgminer posle nekoliko sati (u rasponu od 1 do 20 sati).

Menjao sam podesavanja (TC i Intensity), znatno olabavio klokove, bez uspeha. Menjao sam ekstender, a juce sam promenio i mesta kartama, opet puca drajver na karti u najnizem slotu.

Jedino sto mi pada na pamet je da je ploca preopterecena, ali ipak su to 270X karte i ne bi trebalo da dolazi do toga. Da li da seckam ekstender? Ili ima nekih drugih ideja?

Nije mi jasno zasto je pocelo da zeza sada, jedino sto je poraslo je amibijentalna temperatura, ali na grafickoj u tom slotu ne prelazi 55c.

Koje ti je napajanje? Ja nesto kontam da ti zbog male oscilacije napona puca karta. Mozda je ti ta grana malo vise opterecena. Probaj da zamenis mesto toj i nekoj drugoj karti pa vidi sta se desava.

Napisah, CoolerMaster V850. Birao sam napajanje koje mi sigurno nece praviti problem, po preporukama sa foruma. Nije ni mlako na dodir. Promenio sam mesta kartama, bez uspeha.

Pre pucanja drajvera je grafik napona u AfterBurneru ravan, posle pucanja nije ravna linija, ima nekih malecnih stucanja.
Promenicu modularni kabl i prikljucak na napajanju. Najgore mi je sto ne mogu da resim problem odjednom, cacnem nesto, a ono pukne tek posle nekoliko sati.

Na toj karti nesto napon nije u redu ili sama karta ... Da li si menjao biose na toj karti ili sta vec slicno radio ?

Ništa nisam menjao, danas sam je prvi put stavio.
da li je za nju normalno da ima jedan 8pinski i jedan 6pinski konektor za napajanje

Poslednja izmena:
Dodaj joj mrvicu napona i nebi trebalo da puca vise. Ja sam te razumeo da si labavio klokove ali otkud znam.

Hvala svima na pomoći,
vratio sam vapore da rade.
Sa asusom neka se igra sin kad se vrati.
Pozdrav

Srecna nova godina svima.

Kopam preko guiminera sa Sapphire R9 280x dualX.Karta mi daje 740khsa Vidim da je fabricki napon 1,24V, kada pokusam preko trixx-a da smanjim napon grafika pocne da brljavi,krenu da pucaju drajveri ili daje znatno manje khsa. Da li ima neki odredjeni napon na kom ovaj model grafike provereno radi, inace podesavanja su standardna: tc8192,int:13,gpu:2....

Da li je neko imao problem da mu CGWatcher i Afterburner usporavaju kopanje? AB ga uspori za solidnih 100kh/s po kartici a CGW za 15-20kh/s.

Mora da ti radi sigurno i GPU-Z dok ti radi i AB cim imas usporenja. Oni znaju da se "krpe" medjusobno. Moguce je da i AB i CGWatcher imaju slican problem.

GPU-Z mi nije ukljucen ali znam da zna da izbrljavi.
cgminer mi radi malo bolje bez cgwatcher-a uz isti konfig fajl.

meni je msi aftherburner kilavio kopanje dobijao sam za oko 100kh manje nego sto bi trebalo, imas moje postove o kuknjavi da mi karte daju oko 650 a svima na tim podesavanjima 750 :p

ma nema da se mucis, aftherburner mi je kilavio kopanje, i nisam mogao da dobijem kao ostalima, sada sve radi normalno, mozda sam imao neku shit verziju ili se zabrljavio, probaj drugu verziju da instaliras,

da li je neko upoznat sa ovim CENT novcicem?

nije nigde nego vidim da ga delistuju sa kryptsija pa da vidim zna li neko nesto o njemu,
sa bter-a postoji problem da ne mozes da povuces novcice ako sam lepo ukapirao?

ma nema da se mucis, aftherburner mi je kilavio kopanje, i nisam mogao da dobijem kao ostalima, sada sve radi normalno, mozda sam imao neku shit verziju ili se zabrljavio, probaj drugu verziju da instaliras,

da li je neko upoznat sa ovim CENT novcicem?

Cek bre ako ti je brljavio AB iobrisao si ga preko cega onda podesavas klok i napon ?

Verovatno trixx iako ab puno bolje radi od trixa. Staviš zadnju beta verziju i bez komplikacija će lepo i stabilno da radi.

Sad te bas ne razumem sta si napisao . Staviti beta verziju cega AB-a ili Trixx ?

Jos kad bi ti rekao da ASUS 280x DCII TOP mnogi rade sa 1,043V sta bi tek to bilo :D

Nazad
Vrh Dno