Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Upravo sam je pustio u pogon i daje 420kh.

Navodno stigle Asus R9 280X - sica.....videcemo prekosutra uzivo nadam se.....takodje stigla i minorna kolicina 7970 MSI LIght LE....u prevodu tuga....

Meni bi sutra trebalo da stigne MSI 7970 Lightning pa javljam utiske takodje, inace jel dovoljno 2gb RAM-a za linux rig sa 4 GPU, posto an win-u nece nista ispod 8gb... :smoke:

Kome trebaju Asusi 280x i Dual-X 280x za sutra neka odmah posalje PM da ga prosledim odgovornom licu. Znam da je nestasica i da se tesko nalaze karte pa da pomognem kome mogu.

ram zavisi koliko nabudjis thread c.... oce windows i sa 4 i 6GB, linux sa 2gb oce ali sa jakooo niskim tc-om

kontam 1gb manje zatevnost od windows-a jer meni win8 trosi ~900Mb, za thread nemam pojma koji je optimum 16 000 - 24 000 za LTC.. ili duplo manje kad je g2 za 7970

Znaci za Linux rigove (4x 7970 ili 4x 280x) nema potrebe uzimati vise od 2gb rama, to ce mi znacajno smanjiti troskove, hvala Phoenix257 na brzom odgovoru.

Znaci za Linux rigove (4x 7970 ili 4x 280x) nema potrebe uzimati vise od 2gb rama, to ce mi znacajno smanjiti troskove, hvala Phoenix257 na brzom odgovoru.

Ako koristis smos linux, meni su na njemu radila 3 asusa 7950 sa 1gb rama bez problema. Tako da na 2gb rama mozes i 6 grafika da stavis :D.
A bas da je znacajno smanjenje troskova i nije, koliko kosta 2gb rama u poredjenju sa 1 grafikom.....

sta mislite za 4x 280x

1000W Cooler Master Vanguard
ili
2x CoolerMaster B Series 700W

Teško da će sa 4 280X karte, završiti posao bilo koja kombinacija.

u njima poznatim uslovima trosi navodno 250W ali racunaj ti 270W ;) tako da bi ti jedino napajanje od 1200W zavrsilo posao ali za napajanje samo grafika, realno mozda bi mogao i racunar ali bolje se ne igrati nego uzeti neko napajanje od 320W samo za komp

ne bih przio grafike na max, vec sa undervoltom, trenutno imam 2x7950+7970 na ss750am i hladno k'o spricer

Poslednja izmena:
Undervolt pod linuxom ne moze,to zaboravite.Vidjao sam tu i tamo po forumima da ima fora sa custom biosom da se smanji voltaza grafika ali to je veeeeliki sex po meni,bolje dodati 10% cene riga i uzeti jace napajanje.Sto se memorije tice 2gb su dovoljni i za 6 karti sa 3gb vrama i tc 24000,provereno.Takodje ne savetujem upotrebu djubrex napajanja za rigove,kao 2-3 jeftinija mesto jednog jakog.Obratite paznju prilikom izbora napajanja na karakteristiku koliko daje A na 12v grani i gledajte da napajanje bude single rail,znaci da ima jednu jaku 12v granu.

Poslednja izmena:
ajd jos jednom od ove dve grafike ;O koja je bolja :)

SAPPHIRE DUAL-X 100363BF4L Radeon R9 280X 3GB 384-bit GDDR5 PCI Express 3.0 CrossFireX Support OC Video Card (UEFI)

ili ova

ASUS R9280X-DC2T-3GD5 Radeon R9 280X 3GB 384-bit GDDR5 PCI Express 3.0 HDCP Read

nekako vise volim ASUS ali sta znam davno sam prestao da budem hardverash ;) pa nisam vishe u toku :)

Poslednja izmena:
V1000 bez problema tera 4x280x.
Definitivno asus, dual x ima loše hlađenje kod 280x i samo 2 godine garancije.

Na kojim podesavanjima i voltazi? Znam da Asus DC2T kada se undervoltuje, na 1080/1500 trosi nekih ~220W. A baca 750 kh/s.

Pa tek si pokrenuo kopanje ostavi ceo dan pa da se vide temp :)

moze neko postaviti podesavanja za tog asusa za cgminer i core/mem/voltage da se dostigne tih >700khs ?

Sve je to lepo zimi. Leti se videlo kako dual x sa boljim kulerom muči muku da ohladi u rigu, a da nepričam novi dual x koji je još gori :-(
I da memoriju slobodno stavi na 1250 to mu je sinhron.

Poslednja izmena:
i kakvi su rezultati? od kojeg proizvodjaca? gde je sad kolega? :D

Nazad
Vrh Dno