Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jos jedno pitanje, da li polozaj u kome stoji gpu utice na temperaturu. Koliko se secam bilo je nekih razlika za cpu ako ploca stoji vertikalno ili horizontalno. Jos nisam sklopio rig pa me zanima. Probao bih da polozim karte (ventilatori okrenuti gore), na plasticne profile.

Ovako letimice.....nisam video neku 280X koja daje 770h/s kao moje Asus 7970 DCU II....npr....nego se vrte oko 700-750kh/s ili dosta ispod....zavisi od proizvodjacha...

to stoji ali stoji i da je taj tvoj ASUS polovni skuplji od nove kartice 280X sa 3 god garancije a sigurno je svaki polovni bar 70% izmrcvaren ;)
svaka chast kartica je zver to stoji :) ali sa strane rentabilnosti/sigurnosti mislim da tih 20h/s nije neka razlika
ne znam mozda gresim, nov sam u ovome, a nisam siguran koliko je tih 20h/s na godisnjem nivou ;) mozda cela kartica i vishe

7970 MSI Lighting TATA!
12 faze napajanje, cooler babaroga, jedino što je malo skupačak, bar ima 3 igre koje možeš da prodaš za sigurno 1500din, tako da za 30500din prava stvar :)

Ja sam moj 4-ti rig spario sa polovnjacima, sve šareno ko na vašaru, 5850/5870/6850/6950/7950.... valjda će da radi pod SMOS-om na jednoj mašini, napajanje očekujem u svakom trenutku da zazvoni poštar. Nisam hteo da se nerviram sa nestašicama hardwera, bitno da je napajanje novo....

U najgorem slučaju stavljam pod windows, imam hdd u rezervi tako da nema zime...

zar nije neko kad je bio prosli balon rekao da je 7970 MSI Lighting lis za kopanje? malo baca?

Jel mogu u Sapphire Trixx-u da podesavam odvojeno napon za svaku kartu ili ce se primenjivati najvisi? Prva karta testirana na 1080/1500 na 1.081V ali je druga resetovala driver na tom naponu. Valjda cu moci samo za nju da koristim visi napon.
U TRIXX-u za svaku kartu podešavaš parametre posebno a karte biraš kao na slici ;)

7970 MSI Lighting TATA!
12 faze napajanje, cooler babaroga, jedino što je malo skupačak, bar ima 3 igre koje možeš da prodaš za sigurno 1500din, tako da za 30500din prava stvar :)
Koliko se secam trazi visok klok memorije da bi jedva dobacila 700Khs ...

U planu mi je da narucim 12 ovih repariranih Sapphira 7970 za nova 3 rudnika, inace danas narucio MSI 7970 Lighting da vidim kakve ce rezultate davati, pa mozda se odlucim i za njih umesto repariranih Sapphira.

Sve je to pitanje . Ja sam na svojoj Gigabyte 7970 izmenjao zilion biosa dok nisam nabo jedan koji iole nesto daje al opet su te nebeski klokovi koji se srecom hlade po full wb na 1120/1830 za bednih 750Khs i taj bios radi dok se ne restartuje komp a posle sve radi samo napon ne reaguje :(.

Pisali smo već o tim repariranim karticama. Ne bih je ni u kom slučaju preporučio. U pitanju je referentna koja teško da će preko 550khs da prebaci. Garancija samo godinu dana. Hlađenje loše. Te što sam testirao žurio sam da ih vratim u prodavnicu :)

Treba mi pomoć oko podešavanja cgminera za 280X i 270X na istoj ploči. Hvala. :)

Jel moze neko da me posavetuje koje 1200 W napajanje bi bilo pametno uzeti.

Gledao sam na ITSvet, enermax, silverstone, cool master, chieftec nitro je najjeftiniji.

Zahvaljujem.

Chiefteca 1200W bih zaobisao jer za te pare ima V1000 koje je dosta bolje a jeftinije 15-ak eura.

Silverstone ti ne bih preporucio jer su im cene uglavnom prenapucane, a nisu toliko dobri. Tehnicka podrska OCAJNA.

Super Flower Goldern green 1300W
Seasonic X1250
Enermax PLatimax 1200W
CM Silent Gold 1200W.

Da biram od ova 4, seasonic.

Jedno pitanje za iskusnije minere:

Imam dva racunara koja kopaju LTC. U prvom su dve 7870 a u drugom je jedna 7950 i imam jedan slobodan slot. Dobio sam ponudu da kupim 5850 za 50 evra. Ona daje oko 350 kh/s. Da li se po vama isplati kupovina ove grafike da se pojaca rudnik? Odnos cena/ucinak/potrosnja?

U tom racunaru imam Raidmax 730W napajanje, pa me zanima da li ce biti dovoljno za te dve grafike. Ono je sada 'ladno ko spricer sa ovom jednom Safirkom 7950 Vapor-X.

Trenutno se isplati jer ce sebe izrudariti za tacno 22 dana.

@La.Prestige

Hvala na iscrpnom odgovoru. Pogledacu sutra ujutru sta mogu da narucim ovde u Srbiji.

Pozdrav za rudare, treba mi misljenje , da li ici na 7970 ili na 280x? Uzimajuci u obzir mogucnosti nabavke i sl,.. Koji proizvodjac Asus,Msi...?

Zdravo, interesuje me kakvi su utisci o R9 270X Sapphire DualX koja je trenutno najjeftinija 270x, kao i o ASUS-ovim 270/270x? Kakve su za podesavanje? Hvala unapred!!

Vrh Dno