Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Evo ko hoce da proba, BIOS sa GV-797OC-3GD, 1.05v, pa javite jel spusta napon.

Ja cu nadam se da se poigram sa njom. Danas mi je stigla , samo sam na brzaka sada pokrenuo cg minera, baca 630 sa thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --gpu-engine 925 --gpu-memclock 1200 samo temp mi malo velika 81-82c
nemam sada vremena da se zezam sa njom , veceras cu valjda :)

starsno.... bar za temperaturu, kao sto samo ocekivali asus je skrtario na kuleru zestoko!

Aj ljudi testirajte MSI, Gigabyte, itd...!

*** ih tata ! neka videcemo sta kako veceras. Inace kopam iz win 7 jel ima neko neka pametnija podesavanja mozda ?

*** ih tata ! neka videcemo sta kako veceras. Inace kopam iz win 7 jel ima neko neka pametnija podesavanja mozda ?

thread-concurrency 8192
mzoda da ga dignes na ~10000 - 12000 ako esto dobijes malo sa time, i naravno klokove da dignes i smanjih napon gpu-a... inace koristi gpu-z da proveris temperaturu naponske jer je kad 7950 DC2 modela ona bila hladnije od GPU-a...

Koja je voltaza, da li je zakljucana, to me zanima?
Jesu temperature velike, to je bas puno . Brzo ce zima da prodje.

Ja narucio komp u emmiju,graficka r9 270x safir dual X,tamo pise cini mi se da baca 460 hash rate-a...valja li to? Prema kalkulatoru dobijao bih oko 9-10 ltc-a mesecno,kolko je to isplativo? Ja bih sve ltc-e cuvao,ne bih prodavao odmah.

Kad ti stigne racunaj na 5-6 mesecno, mozda i manje ako diff ode gore

A sta je tu je,komp sam kupio i zbog igranja,ali neka bar nakupim 15ak,pa ako jednog dana ako skoci kao btc na konju sam. :D

Ma ono je katastrofa, MSI se pregrejava naponska, obrati paznju nisu sredili problem!

His jedino neznam kakva je, ali kod nas je nema...

Asus vidim tih, treba videt direktna poredjenja sa 79xx modelima u istim uslovima!, ne zaboravite da je ovo single card u 22C ombijentnoj temperaturi, nezamislivo za rudnik

MSI je navodno sredio BIOS i nema pregrevanja naponske. (Mada cisto sumnjam u tu tvrdnju).

His otpada jer ga nema kod nas, a ne dovlaci mi se od preko.

Asus nije kao prosli model ali je koliko vidim po testovima i dalje dosta dobar pa cu najverovatnije uzeti 2-3 Asus-a za pocetak. Mozda uzmem i jedan Vapor, cisto da ih uporedim, pa cu vratiti kartu u roku od 14-dana ako mi se ne svidi. :p

P.S Asus R9 280X na 1070/1500 baca 750 kh/s ali debelo undervoltovan. Ortak kaze da mu karta trosi 210-220W sto je odlicno jer cu moci staviti 4 komada na CM Vanguard 1000.

Poslednja izmena:
Ja asus karte čekam već tri nedelje :-( Ako sad naručite možda ih dobijete sledeće godine :-(
Bolje da sam uzeo vapore nego ove prevare :-(

La Prestige jer taj tvoj drugar tera te ASUSe na guimineru ja ne mogu da sa ovom MSI na 1093/1500 prebacim 660

U rudniku mu je reaper, e sad on je testirao kuci na desktopu, moram ga pitati za minera, mada mislim da je i tu reaper.

La Prestige jer taj tvoj drugar tera te ASUSe na guimineru ja ne mogu da sa ovom MSI na 1093/1500 prebacim 660

Gaca probaj na tom msi 1000/1250. Ako daje 703khs onda je dobra

Mislim da sam probao i da je bilo oko 600 mislim da treba promeniti bios jer su latencije mem vrv opustene zbog gejminga jer gejmerima vise znaci veci klok mem nego latencije dok je kod kopanja obrnuto a MSI je ovu krtu i nazvao gejming i ona se stvarno klokuje na 1700 ali su zato latecije velike da nebi bacala artifakte.
I drugo plasim se da guiminer manje daje u odnosu na cgminer ili linux ali je zato mnogo komforniji

Poslednja izmena:
@demios Ne mogu u moru postova da nađem da li ti je stigla Gigabyte R9 280X i ako jeste, kakvi su utisci?

Probaj da stavis gpu na 1050 mislim da na gigabyte radi ta fora. Mada po netu gledam da ljudi imaju problem sa msi jer malo baca.

cheka se da ih direct link uveze...a mozda im dodje iz dupeta u glavu pa da ih uopshte i ne uvezu, realno, i one ce goreti ako se neshto ne uchini povodom 1.25v locked, mislim pri kopanju, u gamingu nije strashno uopshte....ko zna.

obavesticu chim mi stigne ili pak ako se neshto promeni u dogovoru...
mada...moguce da je necu ni chachkati jer imam kupca koji nece kopati sa njom.

Probano je i to @shoma i daje manje, kazem vam opustene su latencije i to ubija hash

Mislim da 280X moze da bude best baj jer ako baca 720-750 na 200-215W pri ceni od 280e, ako ove nase gulikoze ne zacepe, a vidim da polako cepaju

Sem ako AMD ne uradi sa R9 280 istu stvar kao sto je uradila i sa 270 & 270X kartama. Stavila isti broj shader-a, samo spustila clock. :)

Onda imamo za ~220e kartu koja baca 750 kh/s. :p

Negdje sam citao na netu da ce mijenjati cip na kartama i da ce manje trositi. Jel zna neko nesto o tome?

Vrh Dno