Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Slazem se, ali ljudi nemaju ponekad predstavu o velicini kaveza a nisu ni vicni pravljenju istog pa zbog toga.
Sto se prostorije tice, potrebno je mozda imati neki sto sa velikom radnom povrsinom, dobro uradjenu instalciju i obavezno kvalitetnu klimu.

Ja bih bez razmisljanja za 10 soma uzeo novcice, a ovo drugo ulozio u hardver. Znaci pola-pola varijanta.

Bogami nije mala stvar paziti 10 i vise rigova. Koliko tu samo peripetija ima, te struja, te potrosnja, o prostoru da ne pricam jer to moze opusteno zagrejati kosarkasku halu u po zime. :)

Poslednja izmena:
moguce, kombinacija nije losa svakako...saglasan sam...prostorija od 40-50m2 sa 10 rigova...zidovi ne bi ni osetili da se kopa pored njih :)

Nije ni lose resenje, ali opet, pogresan klik ili tajming i ode ave dodjavola. Pogotovo sto na toliki ulog ljudi ocekuju trenutni povrat sredstava sto je potpuno pogresno.

Ovako imas u jednu ruku masine, i dok je god struje imas i novcica kao pokrice za eventualne greske.
Rigove uz danasnje programe nije ni najmanji problem pratiti jer po meni:

1.Rig se ne drzi u sobi u kojoj se ulazi po 50 puta dnevno niti gdje zivis i boravis svakodnevno.

2. Temperature sad kad ide zime nece biti nikakav problem. Na 0c ili +5 spolja (ili minus) ako prostorija ima prozor nema teorije da zagrije ma koliko da ih je.

Da imam 10+ k eur za ulaganje, maksimalno bih 1/3 ulozio direktno u novcice i visio nad kompom 24h dnevno. Ostalo u hw i kopanje ltc-a dok smo na vrijeme.

Citava ova prica se tek zahuktava.

Kada je isplativost dobra ulazite u hardware... Kada je losa ulazite u novcice :) i necete pogresiti...

Mislim na dugorocnom planu...

--thread-concurrency 8192 ti je kriminalno nizak treba ti 21xx ili 24xx (naravno treba da imaš i dosta ram memorije min 3-4GB-a)
--intensity 13 stavi na 19-20
sva ostala podešavanja stavi da budu ista ili slična ko pod smos.

Kriminalno nizak : )

sunce86 je napisao(la):
Kada je isplativost dobra ulazite u hardware... Kada je losa ulazite u novcice :) i necete pogresiti...

Mislim na dugorocnom planu...
Mislim da gresis za HW. Kada je isplativost losa treba ulagati u sve, posebno u HW. Losa isplativost znaci manji diff. Manji diff i vise HW-a znaci vise novcica. Vise novcica... Upotrebi mastu.
Malo ljudi ovo praktikuje da ulaze kada je losa isplativost jer se plase. Ali ko veruje u pricu i spreman je da rizikuje malo prolazi ko zmaj ;)
Ja se setim sebe svakog puta i kad sam kupio 4 grafike za 140.000din onog dana kad je btc pao na 37e. Prokleto dobar potez mada mi tad nije bilo svejedno. Sad se nebih dvoumio :D

Poslednja izmena:
Da, sta je tu cudno? Vise shadera, visi klokovi od 7850/7870. A jos je ova HAWK dodatno napumpana voltazom, zato je i brza od 7950.

Neko je napisao da 270X na 1150/1500 daje oko 480, tako da bi ova sa manjim overklokom davala toliko.

Da, ali je jeako tesko pogoditi pravi odnos gpu-mem (kao i sa 7870). Neko je napisao par strana unazad. Ako ne pogodis prsvi odnos, imas 350-360 kh/s. :p

Nego, jel pametno stavljati na Sapphire 7950 Dual-X onaj F43 BIOS (Od Frozerke)? Ova moja puca na 1475 memoriji, i maximum sto mogu izvuci je ~600 kh/s. Pa da je boostujem malo...

Pa i nije bas 270X neki sjajan izbor...mislim da ce ako izadje 280-ka (bez X) biti nama potrebna kartica jer ce zameniti 7950-ke. Zato je i ne izbacuju jos :)

meni su na svim dualX-ovima 7950, 1050/1500 rade na 620 kh/s i ne pucaju ali su na nizoj voltazi (1.06-1.16)

Ma ja dobio extra primerak ali memorija zeza. Asic 90%. :p

recimo moze da radi na 1100/1460 i baca ~615 kh/s, ali zato je voltaza na 0.950V. :) A na 1000/1250 baca 575-576kh/s, voltaza na 0.890V.

Mislim da gresis za HW. Kada je isplativost losa treba ulagati u sve, posebno u HW. Losa isplativost znaci manji diff. Manji diff i vise HW-a znaci vise novcica. Vise novcica... Upotrebi mastu.
Malo ljudi ovo praktikuje da ulaze kada je losa isplativost jer se plase. Ali ko veruje u pricu i spreman je da rizikuje malo prolazi ko zmaj ;)
Ja se setim sebe svakog puta i kad sam kupio 4 grafike za 140.000din onog dana kad je btc pao na 37e. Prokleto dobar potez mada mi tad nije bilo svejedno. Sad se nebih dvoumio :D

To je to, ja i ti smo u isti trenutak usli, reklo bi se k'o budala u kredit. Sad iako mi je na pameti da prosirim "delatnost", to ne planiram kroz novi hardware, vec kes-novcici.

Sto se tice tvrdnji par strana u nazad da Gigabyte 7970oc nece preko 600khs, to apsolutno nije tacno, imam v2 karte koje na 925/1000 uz 13 intensity (kartama lezi ovaj intensity i to je to, price da je nizak i slicno nemaju veze sa zivotom ako karta daje ono sto se od nje ocekuje, jer jurim rezultat, a ne brojeve na kojima karta radi). Kao sto se vidi iz prilozenog, na prilicno opustenim setovanjima, jer nisam hteo da mi karte leti rade preko 70 stepeni na auto vent-ovima, sve daju mrvicu ispod 650khs. Probao sam i drugi sweet spot, i dobijem kao sto i treba 720khs, ali kao sto rekoh ja hocu da karte rade stabilno i sigurno, a tako se desi da rade i po mesec i kusur bez da ih pipnem. Na jednoj karti mi je ASIC preko 80 i kusur, na njoj je spusten napon na 1.050v fabricki, mogu da ostavim njen BIOS ako neko hoce da proba da flesuje na v2 kartice. Mene je iskreno mrzelo da se zezam jer mi racun za struju nije velik pa da ne zeznem nesto. Kacim bios cim stignem kuci.

Poslednja izmena:
Ja planiram da uzmem jednu 280x cim izadjem iz kredita a to je za oko mesec dana :D Koliko sam do sada procitao najbolje je kupiti dual x jer su jeftinije od vrapor-a i asusa a ne zaostaje za njima sto se tice hladjenja i performansi. Kapiram da bi mi neko napajanje od 650w bilo dovoljno za 5770, 7850 i 280x.

Evo meni dual x stoje treba da se upogone,pa cu da vam javim utiske

utisci ?

Je li ko shta istestirao od r9 280x kartica temperature napon hashrate ?

trebalo bi da uzmem neznam shta da narucim.

Poslednja izmena:
280x je oko 250w da radi lepo. Tu si knap negde.

Mislio sam da trosi manje. Ipak cu onda da iskoristim i jedno od napajanja koje imam sad u rigu. Mislio sam da koristim samo jedno napajanje a nebih da dajem puno para novo napajanje. Znam da je najbolje uyeti neko od 1kw ali to je preko 200e a to mi je puno.

Nemoj da dugo cekamo :)

Pazi mogu one i manje sigurno da trose, govorim o napucavanju kartice, u slabijoj varijanti ne idu preko 220-230w. A verujem da mogu da idu i do 280w :)

da li u istom racunaru tj na istoj maticnoj ploci da rade hd 5970 i R9 280x kartica ? tj da li isti driver moze sve to da gura pod win7 ?

Da, fabricki=default. MSI AB kaze da je to verzija: 015.021.000.000.

Flesovao sam je na 015.029.000.002 Ali dobijam BSOD cim pokrenem miner, na bilo kakvim podesavanjia.

Poslednja izmena:
Da, fabricki=default. MSI AB kaze da je to verzija: 015.021.000.000.

Flesovao sam je na 015.029.000.002 Ali dobijam BSOD cim pokrenem miner, na bilo kakvim podesavanjia.

samo da sebi pojasnim menjas onaj 1.25v kada je ugasena lampica...meni su na upaljenoj lampici naponi manji ali njih ne treba dirati?

Nazad
Vrh Dno