Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne verujem da mogu da stavim 3x7870 na 650w,ne bih rizikovao, mislim da u full loadu 7870 trosi preko 250w. Kako funkcionisu stvari sa extenderima ili da jednostavno uzmem recimo 4 ploce sa po 2 pci ulaza za grafiku i tako da vozim, ne znam koja je optimalna varijanta....

I da da li bih na mojoj masini iz popisa mogao recimo da stavim 2 x 7970 koje bi konstantno kopale sa napajanjem od 850w i da pritom koristim racunar a svakodnevne potrebe sa integrisanom grafikom HD4000. Teoretski bi trebalo da moze, ali da li je neko radio ovako nesto :D

7870 sa ludim klokom od 1200/600 na btc je trosila oko 150w a sad na LTC-u sa klokovima 900/1250 trosi 100w. Mereno kod clana Risima pre neki dan.

Mogu li ja dobiti odgovor kako je najbolje da povezem grafike. Da znam koliko 7870 da kupim (6-10)? Kupicu i jednu gigabyte 7970 ne znam kako nju da uparim...

Kupi koliko oces, vecina njih gura po 4x graficke po ploci

Odlican je taj primer, gde to moze da se kupi. Taman trtnem 2x4 7870 pa da vidimo kako ce ici :D
Koliko onda definitivno trosi 7870, po vasoj prici ispada da mogu da stavim 3-4 7870 na napajanje od 650w? Zar 7870 ne trosi preko 200w?

Odlican je taj primer, gde to moze da se kupi. Taman trtnem 2x4 7870 pa da vidimo kako ce ici :D
Koliko onda definitivno trosi 7870, po vasoj prici ispada da mogu da stavim 3-4 7870 na napajanje od 650w? Zar 7870 ne trosi preko 200w?

Rekoh...

7870 na kloku 1190/600 mem trosi 150w na voltazi 1174 (def je 1218)

7870 na kloku 900/1250 mem trosi 100w
na voltazi 1068... provereno !!!

Ne trosi toliko. Potrosnja jako zavisi od samog kloka i napona na kojima rade. Ako odvrnes klok i napon lako mozes do 250W da doguras ali realno neces biti ni blizu toga.
Moje 7950 trose 200W iz zida. 600W napajanje bi trebalo da gura 3 karte pod uslovom da se karta ne sili.

Sto se tice 7950... Olabavljene 7950 daju oko 590KHasha (1020/1250) Sve mogu toliko, nebitan je model, nebitan je asic. Napon treba samo ustelovati. Uglavnom sa tim podesavanjima svaka radi undervoltovana vise ili manje. Mogu i vise da se poguraju sad kad nisu vrucine mada ja moje sigurno necu terati na vise od toga zbog potrosnje.
Zarada je sada dovoljno mala da se mora voditi racuna o potrosnji struje.

Edit: moj je odgovor bio na post mice irvasa, Cacanin je uleteo zmedju pa da ne bude zabune.

Poslednja izmena:
pa ne zeleci da bilo koga reklamiram...rigove (okvire) sam uzeo kod Dimketa i marcetina (clanovi foruma), ostatak uzeo kod lokalnog dobavljaca. Stim da su ovo 7950 dualx kartice. Rade neprestano dobro svoj posao kao i napajanja :)

Ma da, samo kad su ohladjene kako treba nema frke za karte, sljakace ko zmaj. A i napajanja su skroz ok. Imam ja jedno i gura mi 4 karte. Sjajno trpi visoke temperature, to je bio razlog sto sam ga uzeo.

Ok, hvala vam svima na odgovorima. Sutra cu najverovatnije uzimati grafike (ne znam tacno koliko) pa cu vas cimati jos za savete. Thx in advance :)

Moze li mi neko brzinski odgovoriti da li se isplati uzimati minijaturnu plocu + cpu + 1 ili 2gb rama za mining za oko 50e. Covek koji se bavio miningom mi ponudio ovo pa ne znam jel to vredi uzimati. Ja nikad nisam video tako malu plocu :D Ne znam koji je cpu na ploci pretpostavljam da je neki atom s obzirom da je ploca minijaturna?

Ja ono što mogu da ti kažem da bez 4giga ne vredi kopati. Naravno može ali će karte davati manje (tako je kod mene bilo čak i sa samo 2 karte i 2 giga ram-a)

Moze li mi neko brzinski odgovoriti da li se isplati uzimati minijaturnu plocu + cpu + 1 ili 2gb rama za mining za oko 50e. Covek koji se bavio miningom mi ponudio ovo pa ne znam jel to vredi uzimati. Ja nikad nisam video tako malu plocu :D Ne znam koji je cpu na ploci pretpostavljam da je neki atom s obzirom da je ploca minijaturna?

Kod mene kopaju 3 komada sa 4gb rama, s tim da su im brzine iste bile i kad je bilo dve, tako da ne znam šta bih ti rekao...verovatno je na ekstenderima rudario...ja ne bih kupovao ploču da ne mogu na nju da strpam barem 3 kartice, a ti kako ti volja ;)

Jel zna neko sta se desava sa cenama 79XX karti u Srbiji?

Pa *** preko se 7950 moze naci za ispod 200e, a 7970 <250e.

Asus Matrix najjaca izvedba ispod 300e. No comment.

@Irvas ne znam kako niko da ti kaze sve do kraja naj isplativije ti je 2,3,4x7950, ploca sa 4 PCIe ima i mikro ATX ploca sa 4 PCIe, proc 1630, 4 ili 8G RAM u zavisnosti da li 2 ili 4 graficke, 2 extendera sa napajanjem, neki diskic sto manji i napajanje od 1000W, W7/64, guiminer scrypt i vozi :smash:. Ovo danas sutra mozes kad ne bude isplativo i da krcmis i da nesto zadrzis za igranje ako se igras. 78XX zaboravi to je umrlo vozi ih samo onaj ko ih je otplatio a ne isplati mu se da ih proda :whip:

Poslednja izmena:
moze rig sa 4 kartice i 2 gb i smos i radi kao sat ,pardon singerica ;)

Naravno ako se snalazi sa linuxom

Jel zna neko sta se desava sa cenama 79XX karti u Srbiji?

Pa *** preko se 7950 moze naci za ispod 200e, a 7970 <250e.

Asus Matrix najjaca izvedba ispod 300e. No comment.

Auu to je bila najbolja karta za 2012god. mozda ce R9 280 (nasljednik HD7970) biti ispod 300€ pa zele dase ovi stari karti otarase, bilo kako bilo i dalje vrhunska karta po fantasticnoj cjeni.
U egalu je sa GTX770 i cak jeftinija, a o kvalitetu izrade ne treba uopste govoriti.

@La prestige, stvarno neznam dokle ce da nas deru, cak mi se cini i da su poskupele malo, na konto vrv. kursa, tako ce da se brane dileri. Ne verujem da je potraznja velika kao pre par meseci, a za vaporke su nabili cene samo tako

^Upravo.

Vaporke bile oko 250e, ja neke pazario, a reko za ostatak cu sacekati da malo padne cena jer je AMD najavio price drop. Kad ono sad 270e. Tek nesto jeftinije od Asusa.

Djavola cete sad naci 7950 ispod 200e na oglasima. Alti sada usi zavrce. Skontali su da ih daju previse jeftino a ja magarac jos hvalim kartu pa im pravim posao. Ja mislio moje Asuse da prodajem za 230e ali nema sanse, ispod 250 necu da pricam. Kad mogu oni, mogu i ja :d

Ma Ilic nas to spijunira samo tako i dize cene :). Ja se plasim da ce R9 kopati malo vise i da ce ove nase gulikoze zbog toga drzati cene 7XXX

Djavola cete sad naci 7950 ispod 200e na oglasima. Alti sada usi zavrce. Skontali su da ih daju previse jeftino a ja magarac jos hvalim kartu pa im pravim posao. Ja mislio moje Asuse da prodajem za 230e ali nema sanse, ispod 250 necu da pricam. Kad mogu oni, mogu i ja :d

Samo neka dere Alti i drustvo, i ja cu da ih derem na 100% venta i klokovima da zvoni kao sanitet niz Jelicu:mad:

Nije daleko Madjarska. Nece Alti moci jos ovako dugo da dere...

Vec dosta njih dovlaci od preko po nesto povoljnijim cenama. Bice ih sve vise i vise.

Danas uletela nova 7850, za 13000 din. Nisam mogao da odbijem, iako je neću brzo isplatiti.

Nazad
Vrh Dno