Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Rasprodao još u februaru...

Nisam ni je rasprodao ali sam smanjio za trecinu svoju snagu.

Prodaja u februaru, e to je bilo lepo iskustvo :D svako iskusan je znao sta nas ceka, te je zavaljao bar pola rigova. Nisam mogao da verujem koliko mi je telefon zvonio, bukvalno non stop. Mislim da sam samo za jedan rig imao 40 razlicitih poziva u 2 dana.

Zato i berze sisaju ovce, slicna psihologija, jer svi kupuju na high-u kad se naloze, a prodaju na low kad se uplase. Kupuje se na low, prodaje na high, sve, a ne samo kripto ili HW

Ne,samo menjam preostale 4gb za 8gb kartice polako. Vise iz hira nego iz neke potrebe jer sam vecinu prodao. A low jos nije stigao, bar po meni (ako pricamo o kriptu). Ide to jos bar 1000 dole

Poslednja izmena:
Nešto me interesuje, da li je neko video informaciju, proračune koja je max "težina" blockchain-a koji se rudari za one novčiće koji se rudare sa GPU-om?

Jel sugurno ne može da se dogodi da postanu toliko teški da GPUs sa maksimalno memorije 8,11 GB ne mogu da budu dovoljni?

Ima negde prognoze mrzi me sada sajt da trazim ali za tipa ETH blok procenjuje se tek za 2030 npr znaci totalno nebitno

Danas sam iskljucio sve..koji trip kad cujes tisinu odjednom..trenutno bilo koji majning mi je samo gubici..mali ali opet gubitak..sto sam iskopao iskopao sam ..ovako da nastavim kopanje morao bi to sto sam vec iskopao da prodajem po ovim bednim cenama da bi pokrio struju ..grafike ipak necu jos da prodajem ako se slucajno vrati nekim cudom.

Mozes nocu od 23-07h da kopas, jeftina je struja, a opet ce nesto nakopati ...

Moje misljenje je da je ovaj sell kao i mnoge druge pokrenulo kad Inosilicon predstavio ASIC za ETH koji 2.5 puta efikasniji od grafika...ko zna koliko je ljudi ulozilo u grafike i kopalo ETH i cuvalo ga a kad se pojavio ASIC i ovi rekli nece da ga forkuju da ga izbace to znaci game over sooner or later tako da krenula prodaja..isto kao sa ZECom..cim su oni rekli da nece da forkuju i da ce da ostane ASIC tj game over za nas obicne ljude..odmah sam prodao sve Zeceve sto sam imao.

Danas sam iskljucio sve..koji trip kad cujes tisinu odjednom..trenutno bilo koji majning mi je samo gubici..mali ali opet gubitak..sto sam iskopao iskopao sam ..ovako da nastavim kopanje morao bi to sto sam vec iskopao da prodajem po ovim bednim cenama da bi pokrio struju ..grafike ipak necu jos da prodajem ako se slucajno vrati nekim cudom.

Bolje izbaci sada. Za 2-3 meseca biće polava. Još bolje bi bilo da si u februaru sve rasprodao , ili makar pola.

Bolje izbaci sada. Za 2-3 meseca biće polava. Još bolje bi bilo da si u februaru sve rasprodao , ili makar pola.

Ja sam u martu prodao dve 980ti Gigabyte G1, van garancije, za ukupno 700e, a zamalo za 750e nego se drugi kupac kasno javio. A nisi kopale ništa, pure gaming. Čak je jeftinija imala na sebi dva "kineska" ventilatora umesto original 3x windforce jer su se dva pokvarila. Da sam čekao, umesto što sam tada pazario iz rudnika 1080ti G1 staru dva meseca sa domaćom garancijom, sada bih mogao da kupim gotovo dve. Ali, ja se od marta do sada sit naigrao. Vreme je novac!

Ako je vreme novac ko jos ima vremena za igranje? :d

Aha, a da je kojim slučajem nešto preostalo, prodavao bi sad po 10 eur kako drugima predlažeš... Svi imamo oglase i znamo cene, tržište ih formira a ne nečije puste želje
Samo savjetovao ljudima da se otarase gvožđurije dok ne dostigne cijenu od 10€...
A siguran sam da će ih najveći broj zadržati kartice ”za uspomenu” a neće za njih izvući ni 10€...
Stvar izbora.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@ Gadjan čovek je već napisao da je još uvek vreme za prodaju koje ubrzo prolazi. To sa željama nema veze, a ako tržište formira cene to nikako neće biti dobro za majnere. @forum1nick, upravu si da dobar deo kartica neće biti prodat. Čekaće bolje vreme, koje za to neće doći.

Ja kada ne mogu da prodam neku stvar za neki novac, ja pokolonim prijatelju. Tako masa ljudi će da se raduje :)

Poslednja izmena:
Čim RX-ice dostignu tih 10€, kupujem 50 komada odmah ;)

Kaze kristalna kugla il si cuo od neke prorocice?
To ne zna niko na svetu, te ne mozes ni ti da znas.

tacno. mozda je kraj. i mozda ce na zivu sve biti bezvredno..a mozda ce se masovno rudariti sa rx kao i sa 280ka jos par godina uz prekide... realno ni ja ne verujem previse u ovo drugo.al jasno je da mi ne znamo

Nase trziste PC racunara sigurno ne moze da primi toliko kartica koliko ce ih potencijalno izaci iz rudnika, ako se ne nadje alternativa za kopanje. Savetovao bih distributere sa smanje ordere VGA za Q1 2019 i Q2 2019 :). Ko ce lud biti da kupi bilo sta novo ako ce imati RX ispod 100e, 1070ti ispod 200 i 1080ti ispod 300...

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo ovo za 10 € je samo figurativno. Niko nije licitirao sa tom cenom, već pravac u kom se sve kreće.

Šteta što nema futuresa polovnih grafa pa da se svi pozicioniraju onako kako propovedaju :).

Nase trziste PC racunara sigurno ne moze da primi toliko kartica koliko ce ih potencijalno izaci iz rudnika, ako se ne nadje alternativa za kopanje. Savetovao bih distributere sa smanje ordere VGA za Q1 2019 i Q2 2019 :). Ko ce lud biti da kupi bilo sta novo ako ce imati RX ispod 100e, 1070ti ispod 200 i 1080ti ispod 300...

nece nikad razlika izmedju 1070 i 1080ti da bude 100e... 150 minimum.

ja sam sad svoju 1070 upgradeovao za 170e juce, ispod toga odnos ce tesko ici... ko kupuje svez to je super, ko radi upgrade isto mu doje sad il za 3 meseca...

Šteta što nema futuresa polovnih grafa pa da se svi pozicioniraju onako kako propovedaju :).

^^Na netu su svi 100% sigurni,stvarnost je drugacija...kad bi morala da se rizikuje ziva lova video bi koliko bi tih misljenja palo u vodu

@crusader
pa ici ce odnos ispod 170, posle par iteracija karti naravno, jer sama 1080ti ce biti manje od 170. Ali za 3 meseca da, nista se nece promeniti ali to je beznacajan period za tako velike promene u trendovima

Poslednja izmena:
Vrh Dno