Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ti ekseri i kovčezi traju već 6+ godina :) samo opušteno, uvek će biti nešto da se kopa.

Ali nikad nije bilo ovoliko ASICa...sad ih ima prakticno za sve algoritme ..plus i FPGA vec sljaka na mnogim algoritmima

A10 ETHMaster available in three versions: 365, 432 and 485 MH/s. Prices in the Chinese currency are translated approximately 3800, 4400 and 5000 dollars respectively. Taxes and shipping will be a little more.
Ako se uracuna da ces morati da platis i mesecima cekas da ti miner stigne , onda da neces imati nikakvu podrsku i garanciju . da troskovi transporta i carine ce biti u najboljem slucaju 30% i da ako se promeni algoritam mozes da ga bacis .

ako sve to uracunas odmah kupis 2 riga i skoro si na istom , ali imas 2 do 3 godine garancija i neku vrednost koja ce lagano se amortizovati oko 3% mesecno . RX580 trenutno je 280 eura nova . :)
Koliko sam video niko ama bas niko se nije proslavio sa minerima u srbiji . Samo ih kupe i onda pokusavaju da prodaju ali se tesko kupci nalaze :)

da, ta dva i po (realno) riga isto trose kao taj asic sreca pa to niko ne uzima u obracun, plus cena u srbiji je za 580 8gb 280e gde dobijes regularnu garanciju od 2god... stvarno cemu sluzi taj asic, a uz to i ne radi.

Jako je rizicno uzimati bilo sta od firme Innosilicon. Pogotovo jer nemaju finansijska sredstva kao recimo Bitmain, pa proizvodnju i delom razvoj finansiraju iz preordera, desavalo se da uredjaje koje su trebali da isporuce za mesec dana, ljudi dobiju za godinu dana (a zna se za sta mogu da posluze asici u tom slucaju). Bitmain im ne pusta da se probiju, sta god su Innosilicon ili konkurencija do sada pokusali da plasiraju, Bitmain ih preduhitri i pusti u prodaju efikasnije i znatno jeftinije majnere.

A10 ETHMaster available in three versions: 365, 432 and 485 MH/s. Prices in the Chinese currency are translated approximately 3800, 4400 and 5000 dollars respectively. Taxes and shipping will be a little more.
Ako se uracuna da ces morati da platis i mesecima cekas da ti miner stigne , onda da neces imati nikakvu podrsku i garanciju . da troskovi transporta i carine ce biti u najboljem slucaju 30% i da ako se promeni algoritam mozes da ga bacis .

ako sve to uracunas odmah kupis 2 riga i skoro si na istom , ali imas 2 do 3 godine garancija i neku vrednost koja ce lagano se amortizovati oko 3% mesecno . RX580 trenutno je 280 eura nova . :)
Koliko sam video niko ama bas niko se nije proslavio sa minerima u srbiji . Samo ih kupe i onda pokusavaju da prodaju ali se tesko kupci nalaze :)

Nije u pitanju cena...vec potrosnja..za isto MH trosi 2-2.5 manje nego GPU rig a ETH je bio skoro zadnji koji je odolevao ASIC navali i sigurno najvazni coin ubedljivo za GPU majning jer tu je jedno 90% grafika.
A i cena je koliko Inosilicon prodaje..cenim da njih kosta bar 3-4 puta manje.

I NVIDIJE su majnovale zeca pa eto cas posla ih ASIC isterao.

Ja licno vise volim da platim struju 20-30% koliko je do sada bila u proseku od iskopanih novcica i da imam rigove sastavljene od grafickih karti i komponente koje su zamenjlive sa garancijom itd ,nabavljene u Srbiji ili evropi od oficijalnih dilera preko oficijalnih kanala .Koje ako sve podje po zlu mogu bar za neki novac da prodam , a svi znamo da se trenutno i 10 godina stare grafike prodaju za neki novac
Nego da platim struju 10-15% a da me neki kinez zeza pa da posle nekoliko meseci imam ciglu sa kojom ni kupus ne mogu da pritiskam i koju kad nudim da prodam cak i da radi kao da prodajem ciglu upakovanu u sarenu foliju iz neke humoristicke serije . Pa oglasi su puni nesretnih likova koji nude raznorazne minere , najsmesnjije i minere koji su za nepostojece novcice ili minere koji trose 1,5kw mesecno a iskopaju 20 centi za taj mesec :)

Hvala ne hvala sa kineskim minerima , ali opet to je samo moje misljenje , Ja jos niasm sreo lika koji ima minere i zaradjuje a sreo sam stotine sa rigovima i vidim ne zale se :)

I da se odmah razumemo . mineri su odlicni ali za kineze koji su ih napravili , pa ih kostaju malo a prodaju ih kad pripreme novi duplo jaci model :p

Poslednja izmena:
Logično, zašto bi ti neko prodao nešto što je (dok je) super isplativo

Gde ima tih 580 za 280e, ja ih bas nesto ne vide

ako moze link do te kartice bilo bi super

Mixer za kablove ne odgovara na fb niti se javlja na telefon, jel zna neko kako da stupim u kontakt sa covekom ili je na odmoru ili se ne bavi vise time? Hvala :)

Ima za 260e Gigabyte RX570/4gb Gaming Mining. Skoro sam uzeo jednu i mogu reći da je puno bolja nego što sam očekivao.

Verovatno je x puta bilo, ali koliko troši mašina sa 1060 3gb , i5 i 8 GB rama

Ne znam otkud kolegi iznad taj podatak, ali teorije nema da trose preko 400W. Jedna od bitnijih stvari je koji je tacno procesor. Mozda bi najbolje bilo da posetis online calculatore i uneses konfiguraciju kako bi sve proracunao tacno.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ma kakvi, tdp za 1060 je 120w, ali ti u zavisnosti od valute power limit ide na dole, tako da sa tim procesorom i ostatkom mašine moja procena je na oko 200w (a moguće i solidno manje).

Kolega je verovatno mislio na šest 1060ki, ne na jednu.

Kod mene je sledeća situacija što se tiče potrošne 1060 3gb. Rasturio sam NVidia karte i ostale mi samo 3 komada u jednom rigu. Nadam se da će da vam pomogne sa računicom.

Ukupna potrošnja sa mašninom : Ploča gigabyte 780t-d3l i phenom procesorom IIx4 955

ETH 300-320 W
ZEC oko 400W

Kod mene jedan rig 3x1060 3GB i 1x1050ti 320W na ETH

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

6 x 1060 3gb 430w iz zida

Link naravno ne postoji, jer najjeftinija Rx580 tamo košta 330e. Ne znam gde je čovek video 280e!?

Kupujem-prodajem . Nove RX580 280 eura vec duze vreme . E sad ko je gadljiv nek ide u najblizu prodavnicu jos ako mu je kum drzi .... Ko tako nesto ne zna a bavi se sklapanjem rigova tesko ce se od ovog posla hleba najesti :)

Jel ima jos neki dobar strap za samsung Sapphire 580 8gb? Ovaj baca puno errora i puca vec na 2050 777000000000000022CC1C00106A5D4DD0571016B90D060C0060070014051420FA8900A0030000001011333DC0303A17

Pa ti smanji takt i nece da baca greske.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dzabe smanjujem kad puca, mogu samo jos na 2000 da smanjim, bas me razocarao samsung. Sve hynix mi idu preko 2200 bez errora.

Hynix 8gb je odlicna memorija. Pogotovu kada je lepo hladjena na Sapphire-u.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno