Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Molim odj..... .. ??? Ma u inspekciju odmah ima da vrate pare sa fiskalnog kao bele lale. Ako treba pomoc, kont... na PM.

Zapalila se naponska na v2 gigi sama. Otvoricu ovih dana temu.
*****i na v2 poskidali sve sonde...samo za gpu ima i ti posle ako nemash termometar....
A gpu je bio na tipa max 67c i bios f43.
Neka i ledio potvrdi, njemu su se 4 zapalile od 10 i njemu je ewe zamenio.
A mene dl na keca odhebao, kao i ga tajvan i ga kancelarija.

otvori temu , pa cemo da ih pljujemo redom a ti im posalji link pa nek brinu o svom imidzu posle kako znaju i umeju ....

Krenuo sam bio sa temom i neshto mi odvuklo paznju i zatvorim brauzer :-D
I smorih se...reko kad ufatim vremena sl put
Hocu sve...snimao sam klilove chak i sa termometrom....tnx to delevic ;-)
Tako da..jjosh uvek nisam pljuvao...dacu im fore josh malo.

Obavezno otvori temu! Kad su nam uzimali novac sve je islo glatko a sada se prave ludi. Vecu stetu ce imati ako ti ne zamene grafike. Losu reklamu je dovoljno da dobijes samo jednom.

Obavezno otvori temu! Kad su nam uzimali novac sve je islo glatko a sada se prave ludi. Vecu stetu ce imati ako ti ne zamene grafike. Losu reklamu je dovoljno da dobijes samo jednom.

naravno ovo cemo prosiriti i na IT svet-u i na svaku ponudu doticnih komentar sa upozorenjem : " ako ti nesto rikne ... nisi imao srece"...... garancija ... i na tarabu pise p..ka pa se ne j..e...

jeee, sad kad sam procitao da su Lediu riknule 4 od 10 odmah sam otrcao sa baterijsku da pregledam ove moje, zentam se da se ne zapale kad nisam kuci ...

Poslednja izmena:
naravno, hocu, biti ce za koji dan, malko sam u guzvi bio, ali necu dici ruke tek tako, pogotovo kad sam siguran 100% da nisam kriv.
ko me poznaje, a moze i da chita po postovima od samog pochetka, da ja svoje karte chuvam maximalno i shtedim. ok rudarile su, ali ko moze to da mi zabrani?

pisacu detaljno o tome sve u temi, samo nisam pametan gde da je kachim?
ovde u HW za kopanje, tema o zashtiti potroshacha ili pak u grafuljama?

da to je fora, kad sam rashirio ovu prichu i kad su se stotine karata prodavale, to je ok, kad uzimaju pare nema frke, a posle kad dodje reklamacija, *** dechko, sam si kriv.
da sam je ja zahebao rechi ne bih rekao, priznao bih greshku, preklokovao sam je, nisam pazio, loshe napajanje itd...pa neka ide u pershun :D

Da, da slinave padovi , to sam primetio odmah posle mesec dana, i to se desava na svim kartama bilo kojih proizvodjaca. Da li to moze da izazove kratak spoj i zapali kartu ne znam

Nije se demiosu to desilo zbog tog curenja,kao ni meni,vec zbog nekvalitetnih komponenti na naponskoj.Ona jednostavno izgori,gigabyte je tu stedeo,nije racunao da ce neko kartu da drzi pod velikim opterecenjem 24/7/365.Ja sam ih imao deset.Uzete su u septembru prosle godine ako se ne varam i do sad su mi cetiri izgorele bas kao i njemu.Nepo system odradjuje reklamacije za Ewe i ljudi su videli sta je u pitanju i nisu pravili nikakav problem,sve su mi zamenjene u roku od odma cak sam trazio da mi se daju MSI iako su malko jeftinije od gige,bolje su,potpisujem.
Pokusacu da pronadjem slike mojih spaljenih kartica pa da se gospodi dostavi da vide da je to cesta pojava na gigama i da treba da uvaze reklamaciju.

Nije se demiosu to desilo zbog tog curenja,kao ni meni,vec zbog nekvalitetnih komponenti na naponskoj.Ona jednostavno izgori,gigabyte je tu stedeo,nije racunao da ce neko kartu da drzi pod velikim opterecenjem 24/7/365.Ja sam ih imao deset.Uzete su u septembru prosle godine ako se ne varam i do sad su mi cetiri izgorele bas kao i njemu.Nepo system odradjuje reklamacije za Ewe i ljudi su videli sta je u pitanju i nisu pravili nikakav problem,sve su mi zamenjene u roku od odma cak sam trazio da mi se daju MSI iako su malko jeftinije od gige,bolje su,potpisujem.
Pokusacu da pronadjem slike mojih spaljenih kartica pa da se gospodi dostavi da vide da je to cesta pojava na gigama i da treba da uvaze reklamaciju.

Jel su se vama te karte bukvalno upalile? *** ti sve pare i novcice ako mogu stan da upalim? Sta raditi po tom pitanju?

Umalo da naručim gigabajt, a za msi 280x isto čitam bezbroj reklamacija za coil wine. Vapor je prebučan i samo 2 godine garancije, tako da mi ostaje samo asus...

@ [SAJ]ber Kurajber: na mojim MSI 7970 TFIII ista priča sa tim flekama, jedna je opalila i dobijena u reklamaciji Sapphire 280x Vapor. Sreća što se nastavlja garancija od 3 god.

Poslednja izmena:
nisam ja rekao da se meni to desilo zbog curenja padova. ono rekoh pre no se skontal oda je do curenja.

Problem je u tom custom PCB-u, odnosno custom naponskoj, i naravno u shugavom biosu i fixiranom naponu jer i onaj od 1.09v fino zagreje naponsku.
Npr ja svoje vapor-x drzim na 1.025v i 950/1450. vent ~1400-2000rpm (kad je npr 30c u prostoriji onda je oko 2000), temperature su 62-68c za gpu, naponske vrm/vrm2 ~65/80c, a spolja merena vrm ~68c, 578khash

Sa gigom V2 (FT0 ili FX1 karte, sve jedno), na defaultu sve, auto setovanja, 1.25v (po gpuz), 1000/1250mhz, daje 590hkash, gpu odrzava oko 70-71c, vrm merena spolja ~80c (kontam da ima senzor bilo bi 90c), a ventilator neverovatnih 3600rpm!!! a abijentalna ~24c

ista karta, bios f43, default samo dignuti klokovi na iste ove 1000/1250mhz, isto daje khash, skoro identicen temperature i vrm i gpu, ali zato ventilator na prihvatljivih 2600rpm
seti se te kad sam prichao u 7950 temi kako je i sa tim biosem karta iapk toplija od ostalih, a na svoje sam fleshovao odmah chim sam saznao...mozda u maju ili aprilu ne secam se tachno, a kupljene krajem marta.

ista karta ali FT0 bios (dobih u zamenu za nachetu jeedva, to cu vam prichati u temi, iako sam insistirao da necu tu kartu ponovo) sa kojim ne radi F43, vec se stavlja modovani robov FT0 bios na kome moze da se spusti napon i na 1.056v sa trixxom
isti klokovi, sa 50% fanom fixiranim na oko 2100rpm gpu ~66c, vrm spolja merenp ~70c...i tek ovo je po meni prihvatljivo. i tu kartu sam prodao kolegi sa foruma i kontam da mu se nece nishta desiti sa njom, tako setovanom.
ali da se ja pitam ja bih to josh na ~1.038v ili 1.025v zavisi od asic-a, mislim da sam video da ima i neki bios modovani i za taj napon, ali on mislim da ide samo na novije FT0 karte.
ovo gore navedeno je posle 45min testiranja. zamislite shta bi bilo posle 15 dana i tamo gde je toplije (temperature safirki su posle duuugo kopanja i u rigovima po 4 karte), ovo je bila single karta u kucishtu, imam lepo i snimke pa ce se kachiti ovih dana.

u prevodu, da su shmekeri u dizajn/inzenjerskom timu samo turili neki regulator napona sa kojim moze da se kontrolishe napon, verovatno se ovo ne bi deshavalo.
jer realno, ko normalan josh drzi 1.3v...odnosno preko njihovih fabrichkih 1.25v koliko su stavili za default...pa ako zbog toga mozda nece da otkljuchavaju karte, jer drugi razlog ne vidim.
ili pak ne kontaju da se rudari sa njima, pa kao klokovace se u nebesa i biti ce najbrza i igricama :D

takodjer, voditi rachuna, nove r9 280 i 280x karte su im na istom pcb-u.
http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2013/10/270X_280X/pics/gigabyte280x_3strony_down.jpg

meni se ovo sa slika desilo sa biosem f43 1.09v, kada su dve karte radile na corsairu hx650W (detaljno testiran, aspolutno mu nishta ne fali), razmaknute 25 cm, sa ventom izmedju, poslednje chega se secam su temperature 67 za spaljenu i 62 za nachetu za gpu. za vrm ne znam, karte su bile kod devojke u kuci u kosjericu :D, a sonda ne postoji.

za ovu nachetu sam jeeeedva dobio drugu, ali te akcije pricham kad i ako otvoirm novu temu, a mozda samo nastavim ovde.....

Poslednja izmena:
ispala mi je u nekoj kombinaciji povoljna asus 5850. dilema je da li da kupim.
vec imam jednu asus 7950 cdII V2 pa me zanima postoji li mogucnost da ove dvije karte rade zajedno na kopanju. kakve su postavke i rezultati?

Na modovanom biosu za rev2 giga je moguće spustiti voltažu na 1.000v, namestite klokove na 900/1250 i power limiter na TAČNO -10. Temerature su smešne po ceni 10% nižeg hasha.

Da ona je V1 i u zamenu sam dobio drugu reviziju kod koje sam mislio da su resili taj problem, ali ocigledno da nisu. A isti problem im se izgleda desavao i sa prethodnom generacijom.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-6970-sama-od-sebe-u-radu-Garancija-!!!/page2

U principu izgleda da konstantno muce muku sa hladjenjem. U razgovoru sa jednim clanom koji je serviser, dobio sam informaciju da su i na pojedinim modelima maticnih ploca znali da izbace i po cetiri nove revizije iste ploce upravo iz problema proisteklih losim hladjenjem.

v1 je sa referentnim pcb-om.
http://www.pcauthority.com.au/Galle...on-hd-7970-and-7950-cards-hit-the-labs.aspx/4
to je ova levo. ova desno je mozda neka 1.1, a v2 ima onaj metalni bekplejt.
ova tvoja spalena ne lichi ni na jednu :D, mozda je tvoja 1.3 npr

pa to je to, znachi samo mora agresivna taktika, nego ja nisam takav.
uvek mislim da na finjaka moze, ali mi fini izgleda da ne prolazimo dobro. mora da se preti i bude bezobrazan maximalno

Poslednja izmena:
ispala mi je u nekoj kombinaciji povoljna asus 5850. dilema je da li da kupim.
vec imam jednu asus 7950 cdII V2 pa me zanima postoji li mogucnost da ove dvije karte rade zajedno na kopanju. kakve su postavke i rezultati?
Ja imam konbinaciju Asus7950DCUII V2 i Saphire 5850 (obična) i rade bez problema. Asus je 1040/1375/1.025V dok je Saphire na 835/900/1.049V (ne može niže ni na def klokovima), naponi su podešeni u TRIXX-u. Na slici se vidi koliko daju :p
edit:
Od kada sam prešao na litecoinpool.org R mi se skoro prepolovio (0,50%) a invalid shares je 0%

Poslednja izmena:
Druze evo ti slika sta je na njoj pisalo, posto imam jos jednu identicnu.

Pogledajte prilog 127684

A nisam ti ni ja bas neki koji preti, nego sam se prvo obratio drustvu za zastitu potr. i od njih sam dobio odgovor da oni ne mogu da uticu na to sta je servis odgovorio vec da ukoliko ne daju odgovor u nekom razumnom roku onda oni tu mogu da pomognu. I u ovoj varijanti jedino mozes da ih tuzis,tako mi rekose. Posle toga sam se konsultovao sa vec pomenutim clanom koji radi u drugom servisu i sa jednim drugarom koji je pravnik. Kada sam cuo njihova misljenja realno sam bio spreman da idem na sudski postupak. I naravno nijednog trenutka nisam imao neki agresivan stav u komunikaciji sa servisom, jednostavno sam rekao serviseru da to nije mala suma i da cu sudskim putem da trazim svoja prava. Mesec dana posle toga su poslali novu karticu.

koji su oni shalabajzeri, znachi dele razlichite pcb ove sa oznakom da je ista revizija, shta reci...
ja imam dve onakve kao shto sma rekao da je rev 1.0, pishe naravno tako i to je referentni 7950, ali druga revizija referentnog pcb-a.

ok, sorry nisam te bash skontao, ali tako cu i ja onda ako na kraju nishta ne bude plus naravno plljuvachina gde god stignem.

danas se prinovih sa novim grafama, presle 320km danas

evo kako je to izgledalo :p

kako da iskombinujem 2x7950 i 2x7970, sa ss750am i tt smart sps530,
na tt530 ->7970, a ss750 -> 7950+7950+7970? mada mi je to mnogo nekako? ako rade 1000/1250, za ove 7970 da vidim neka undervolt podesavanja po temi

Poslednja izmena:
upravo ovo se desilo:

It's not a problem. The failure happens the exact same way every time. It goes like this:

1. Rig is mining its own business, working along nicely
2. Rig completely shuts down for no apparent reason
3. Owner sees the rig is off and goes to check it out
4. Inspect the rig, everything looks fine, confused as to why it shut off
5. Thinking everything is OK, switches the rig back on
6. BANG!

The pop doesn't happen until someone physically turns the machine back on after the actual failure. So there's no risk of causing a fire while nobody is around.

jedan od brojnih likova sa spaljenim grafama na bicoin forumu

Vrh Dno