Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Super ste razvili temu, bas kad me potreba naterala da priupitam za pomoc. :)

Naime, imam jedan 5 x Sapphire 390x NITRO rig na Leadex Gold 1600W, ali bih dodao jos jednu kartu i zamenio napajanje sa Leadex 8-Pack Platinum 2000W.
Karte traze po 2 8pinca za napajanje, pa sam 'potrosio' svih 9 VGA slotova na napajanju + CPU2 sa 'adapterom' na 8pin VGA koji je mikser strucno napravio.

Inace su trenutno sve karte povezane raznim USB extenderima pa kom molexi kom sate ;) ali bas pre nekoliko dana narucih ove gore pomenute extendere sa 6pincem, da ih probam...

Sad se postavlja pitanje: da li i kako mogu dodati i sestu kartu?
Da li recimo mogu koristiti 8pin->2x8pin racvaste kablove, pa bar za npr dve karte, a ostale da budu regularno povezane na psu?

Molio bih iskusnije za savet i pomoc. Hvala unapred! :)

Ma ok je to. Ja sam mislio da imate neku automatiku koja pali napajanja u isto vreme. Ovako je jedno napajanje stalno upaljeno, a drugo pali plocu i ostatak riga. Ima li neko neku pametnu ideju za paljenje dva napajanja u isto vreme, a da nije preko releja?

OK, nasao sam... Ove je thermaltake-ov adapter, tako da ipak pocinjem da razmisljam i ja o dva napajanja, a ne o 1000-1200w egzotikama...

Pogledajte prilog 214884

Poslednja izmena:
Ma ok je to. Ja sam mislio da imate neku automatiku koja pali napajanja u isto vreme. Ovako je jedno napajanje stalno upaljeno, a drugo pali plocu i ostatak riga. Ima li neko neku pametnu ideju za paljenje dva napajanja u isto vreme, a da nije preko releja?

Pitao si konkretno za spajalicu
I dobro, sada posle svih svadja, hoce li neko konacno objasniti kako se spajaju dva napajanja tom cuvenom spajalicom? A da pritom nesto ne zasmrdi ili izgoti. Hvala...
i na postavljeno pitanje si dobio odgovor a ispade da si želeo nešto drugo...ne znam samo kako si mislio da spajalica/komad žice ima "automatiku"...:d

Eeeee, to sto sam ja mislio...

Salu na stranu - za neke svoje bazne stanice sam koristio relej i nikada nisam imao problema. Ako se sve odradi kako treba ne bi trebalo ni iz elektronike da izadje famozni plavicasti dim...

Poslednja izmena:
Spajalica završava sav posao bez automatike. Nikakav problem nije što ti to napajanje bude stalno uključeno (kada imaš struje). I ono drugo napajanje svakako se gasi samo u slučaju da miner izbaci i to traje oko Cc 2 sekunde :)

vrv je custom made po nacrtu nekog entuzijaste na kvadrat,i preskupa sigurno,al covek je pokazao da je majstor i da je podigao letvicu

Ja bi bio zadovoljan da su oni napravili da ja mogu spojiti 8 kartica na windows 10, kao sto bi trebalo po defaultu. Na vise mjesta sam nasao kao win 10 po defaultu vidi 8 kartica istina vidi 8 stariji kartica tipa 8x HD 7950 ili 8x 280x, ali 8x480 ili 8x380 uopste ne starta rig, nece ni do biosa samo vrte karte ventilatore uopste nema slike na monitoru.

Skines 8x480, stavis 8x280X sve radi normalno, iz toga zakljucujem da mi nista vise nije jasno :d zasto hoce 8x280x da radi, a nece 8x480 ili 8x380, nece ni 8x390

Ja bi bio zadovoljan da su oni napravili da ja mogu spojiti 8 kartica na windows 10, kao sto bi trebalo po defaultu. Na vise mjesta sam nasao kao win 10 po defaultu vidi 8 kartica istina vidi 8 stariji kartica tipa 8x HD 7950 ili 8x 280x, ali 8x480 ili 8x380 uopste ne starta rig, nece ni do biosa samo vrte karte ventilatore uopste nema slike na monitoru.

Skines 8x480, stavis 8x280X sve radi normalno, iz toga zakljucujem da mi nista vise nije jasno :d zasto hoce 8x280x da radi, a nece 8x480 ili 8x380, nece ni 8x390

druže, možda je samo u pitanju kombinacija ploča + ta dodatna kartica, i da bi na nekoj drugoj ploči to možda radilo.
Ko što je bio slučaj kod mene 4 x RX470 grafe na H61 btc pro ploči nije imalo šanse da proradi, kad sam grafe i extendere prebacio na FM2 ploču, sve proradilo iz cuga

druže, možda je samo u pitanju kombinacija ploča + ta dodatna kartica, i da bi na nekoj drugoj ploči to možda radilo.
Ko što je bio slučaj kod mene 4 x RX470 grafe na H61 btc pro ploči nije imalo šanse da proradi, kad sam grafe i extendere prebacio na FM2 ploču, sve proradilo iz cuga

Sve je to moguce, ali recimo nece ni na z97 ploci :) isti 8xRx 480 Nitro nece ni tamo. Dok 8x280x gdje ih god stavis rade.
Ja sam guglao dosta pricao sa jednim ukrajincem i on isto kaze 8x470 ili 8x480 ne moze na windowsu 10 da se pokrene, bez obzira na plocu, bez obzira na chipset isti slucaj kao kod mene samo crna slika nece da boot-a, skines jednu kartu sve proradi odmah na prvu.
I on mi je isto potvrdio da mu 8xTahiti kartice radi extra na svim plocama u svim kombinacijama, slao mi i slike i sve i ja mu govorim tako je i kod mene 8x280x radi ali 8x480 nece, govori on to je to....puno sam se dopisivao sa raznim ljudima koji nesto znaju, i jednostavno svi imamo isti problem nece vise od 7 kartica (Rx 4xx serije) da radi pod windowsom 10. Vjerovatno nije do sistem-a tj do win-a 10 jer nece uopste da baci sliku neda uopste do biosa ploce doci, tako da vjerujem da tu nije ni win 10 ni driveri krivac, nego samo nesto do kartica.

Sve novije kartica tipa 380 4GB, 390 8GB, 480 4GB ili 8GB nece da rade tako da ne iskljucujem mogucnost da je zbog memorije na karticama, sve nabrojane karte imaju 4 ili vise Gb memorije, dok HD 7950 ili R9 280x imaju 3GB memorije i one rade.

Samo da potvrdim da ljudi znaju 6x470 i 6x480 rade na H81 BTC pločama bez problema.

Ma radi to na prvu, pod win 10, (citao sam neki se zale da im neradi na win7 sa 6xgpu modom). Nisam iskreno probao win 7 i 6x Rx 480, ali na win 10 6xRx 480 iz prve plug and play :p

Pa ja se tako ubio da pustim 6x380 na h61 i na h81, cas rafi cas ne, neki put prepozna 6tu karticu neki put ne i na win 7 sa 6x gpu modom i na win 10. Kad sam u rig umesto jedne 380 ubacio jednu 7970 sve proradilo iz cuga... Nesto je do grafika...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

goldi probaj tashiti da daje sliku a ove 480 7 komada da nabijes na plocu

goldi probaj tashiti da daje sliku a ove 480 7 komada da nabijes na plocu

*** nije to bilo planirano, sigurno da moze tako dodat 1 ili 2 tahitija i ostalo 480-ke ali onda to je mix rig, recimo clay 5.0 nije radio sa mjesanim karticama morala se startat dva bat file-a i tako kad god nesto novo izadje odmah komplikješn.

Mislim da cu uraditi 4x280x i 4xRx 480 rig (ukupno 8kartica) cisto da iskoristim i napajanje i 3in1HUb da ne bude beze potrosene pare, a od ostatka 4xRx 480 napravicu manji rig.

I ja planiro rig sa dve brene i 8x470 ali sad ce to ipak biti 6x470 ..

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

I ja sam razmisljao 2 napajanja i 8xgpu rig, ali sam u startu odustao od dva napajanja, i uzeo jedno jace, ali dzaba jednostavno 8 gpu rig na windowsu 10 sa Rx karticama ne moze.

Probaj sa tahiti pa posle zameni sa 480

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

6 x rx karte na pro btc sa usb rajzerima po hiljaditi put, radi savrsheno.
sa fletovima ce biti sexa 99%, e sad, neki su uspeli navodno i na fletovima, vecina nije.

a inache imam plan za 8gpu havaji rig na jednoj plojki, krchka mi se plan u glavi :D 90% ce da radi.

6 x rx karte na pro btc sa usb rajzerima po hiljaditi put, radi savrsheno.
sa fletovima ce biti sexa 99%, e sad, neki su uspeli navodno i na fletovima, vecina nije.

a inache imam plan za 8gpu havaji rig na jednoj plojki, krchka mi se plan u glavi :D 90% ce da radi.

Ako upali 8 havaji chipova upalice i 8 polaris-a tako da i meni javi za plan. pare nisu problem :D

@goldi
paaa...ako ne izbace dual rx kartu...nishta od toga....
ja sam mislio malo da chitujem.... 6 karata, 8 gpu... 2 x 295x2 + 4 x 390 na 2000w leadexu.
na w7 kad je bio 2 x 295x2 rig, i kad sam dodao josh jednu 7970 kartu (treca karta, peti gpu), nije se bunio win i nije trazio 6gpu mod,
u prevodu, dvoglave karte vidi kao jednu, ne bi trebalo windows da ima problem sa time, odnosno plocha ne bi trebalo da se buni jer ce biti "samo" 6 karti ubodenih u nju.

Poslednja izmena:
...ah da tako moze sigurno.
Cinjenica je 7 kartica moze normalno, ali to je maksimum. Naravno moze i 8 ali starije kartica sto smo vec konstatovali.

Citao sam neke teorije i vjerovatno je uzrok memorija na kartici.
karte sa 3GB memorije rade: tipa 8x HD 7950 ili HD 7970, 270x ili 280x dok novije karte koje imaju 4 ili vise Gb memorije ne rade, za sad se ova teorija poklapa sa mojim prakticnim iskustvom.

Kod sebe imam 8x380 ali sa 4GB memorije, nazalost nemam 380 sa 2GB memorije, odmah bi znao ako 8x R9 380 2GB upali, a 8x380 4GB nece onda je to to, ali *** nemam 380 2GB modele.

Poslednja izmena:
Vrh Dno