Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

uzmi proverene novijeploce ostavi se tih starih, jer razlika je i onako jako mala

Safir ili MSI

Ima neka preporuka za 775 plocu na kojoj provereno rade 4 grafike? Naravno, ne mora P5Q Deluxe ili slicno, nego neka "normalna"

Ne vidim razlog zasto ne bi svaka 775 ispravna ploca koja ima 4 slota radila?
Opet podvalcim ispravna, sve su te ploce stare tako da treba provjeriti prije kupovine, ali kao sto Phoenix kaze mislim da je pametnije ici na neku noviju plocu.
Zasto ne ASUS h81M-plus mislim da je najeftinija i gura 4 karte, bocnes neki celeron i miran.

ne radi svaka ploca druze cak sta vise ima poveci spisak ploca koji ne radi zato sam i napisao ovo malopre

Nažalost mnogo je veća verovatnoća da neće, ja sam probao par am2 i s775 sli/cf ploča sa 4-5 slota ali više od 3 kartice uglavnom neće....
Nema potrebe sa tim se zamlaćivati kad ga 970 ds3p nova + sempy 140 + 8gb ddr3 novo koštaju 13k din jedva preko 100e a 5 kartica rade kao san, neisplati se ušteda od max 4-5k din za neki polovan krš koji kad rikne možeš da baciš...

Poslednja izmena:
ne radi svaka ploca druze cak sta vise ima poveci spisak ploca koji ne radi zato sam i napisao ovo malopre

Sve je to ok prije 3-4 dana pricam s covjekom kaze 4 x 1151 ploce promjenio nece ni jedna da prepozna 4xR9 390 dok na 775 ploci sve radi normalno, to sami bog zna sta moze biti problem, mozda su neispravne mozda treba neke drivere za cipset instalirati ili jednostavno na nekim plocama mora se u biosu stavit da pcei ex 16 slot vidi kao x1 da bi karte radile na extenderima, dosta tu caka ima ono sto sam ja htio da kazem ako je ploca potpuno ispravna iako je sve uredno povezano i instalirano ja ne vidim sta moze biti razlog da ne radi.

Ja sam licno popljuvao asrock b85 pro4 jednostavno ne vidi karte na extenderima i bog dok nisam skontao da treba u biosu stavit da glavni slot vidi kao x1 i onda preostala 3 slota prepoznaju karte normalno i sve normalno radi, ali prva reakcija bila je smece ploca i bog :d 24h prebacanja razni kartica negdje do 5h ujutro razvalio 3 riga mjenjao extendere mjenjao kartice, ma mjenjaj ti bogu svom uvjek nesto iskace nece da radi kako treba i gotovo.
Da nisam provalio tu caku jednostavno ostao bi uvjerenja da ploca ne radi kako treba i gotovo.

775 bruka sve rade sve sem nvidia cipseta,p5 sve imao sam 5 i sve su full radile,jeftine su
nvidia mogu da se bridzuju bakarnom zicom :)

druze nemoj tako pricati dovodis manje iskusne clanove u zabludu , i sam kazes da si samo nekoliko ploca probao , a ja ti mogu nabrojati bar 3 puta toliko plocqa koje nece da rade, tako da pogotovo danas za razliku koju rig zaradi za dan dva jednostavno se ne isplati zezati sa starim plocama

ja sam poceo sa 775,nema jeftinije i bolje,nisam znao sistem da napravim,al me zanimalo i skontao sam da sve to moze :) za 2crvene moze imati osnovu,ako to prodje lepo kupi bolju u garanciji i to je to,mb+cpu noviji je bar 6crvenih polovan da dodam

775 bruka sve rade sve sem nvidia cipseta,p5 sve imao sam 5 i sve su full radile,jeftine su
nvidia mogu da se bridzuju bakarnom zicom :)

pa može da se kaže da većina am2/am3 ploča sa novijim chpsetovima, od 690 chipseta pa naviše, sigurno rade, bez ikavih budževina, dok su intel i nvidia chipset "sumnjivi"

Ima 775 ploca sa 3-4 pciex slotova na kojima nece da rade svi, vec samo 2,za 3. treba da se rade neka budzenja. Ali ako se ubode dobija se masina za 40-50e da radi isto kao i ta za 13 000. Nije to mala usteda, posebno ako imas 3-4 riga ili vise.

Nije to nikakva usteda i tesko da moze za 40-50e, moze al sa 2-3gb a treba ti 4 i vise. Da nepricam sa nije isto kad stavis 2, 3 u najboljem slucaju 4 kartice i kad zabodes 5 ili 6 grafika na rig.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

I jos ako das cpu-u neku zanimaciju

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Meni bedni cpu-ovi, nema svrhe, samo jedan g1620 ostali s1155 celeroni sa jedno jezgro :( g460, g465, i još sve semproni 140 otključani u x2, imam i jedan Athlon u160 single core na 1.8Ghz na taj rig mi je hash ~1mhs manji po kartici :(, spremam se već danima da ubacim sempy 140 x2 i tako....

Nije to nikakva usteda i tesko da moze za 40-50e, moze al sa 2-3gb a treba ti 4 i vise. Da nepricam sa nije isto kad stavis 2, 3 u najboljem slucaju 4 kartice i kad zabodes 5 ili 6 grafika na rig.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

A dobro,svako ima svoju racunicu. Ja sam sklopio dva riga sa 775 po 4 karte, 4gb rama i 775cpu za po 50e svaki (cpu+mb+ram)

A dobro,svako ima svoju racunicu. Ja sam sklopio dva riga sa 775 po 4 karte, 4gb rama i 775cpu za po 50e svaki (cpu+mb+ram)

Ma naravno da moze ti polovni ploca i komponenti ma za dzabe bitno je samo da isprobas za sitne novce se sklopi sve izuzev napajanja i karti- na tome se nema sta stediti uzmi sa sto duzom garancijom i uzivas :)

Asusovim karticama napon se skida samo pomoću njegovog softvera?

Ja mislim da je pametnije uzimat karte sa 3 god garancije. iskljucivo zbog kasnije prodaje, a od karti sa 3God tu su MSI, ASUS, Gigabyte od te 3 moj bi prvi izbor bio MSI.
U konacnici ko uzima novo savjet MSI 380 4GB Gaming, jos ako se ubode samsung memorija -bingo!

1080 mining:

Quark 32Mh - 170w
ethereum 12Mh - 30w (bez optimizacxije, spominju neki problem sa TLB adresiranjem u novoj cudi ako NV ne resi sa 8.0 nece biti bolje puno)
neoscript 0.450 treba optimizacija

OC:
As for decred - 3300 at 180W tdp
Quark is 35mhs with +150mhz overclock and around 200W tdp

1070
Quark was at 24mhs at 110W
the same for ethereum - 12.5 mhs at 30W

Naravno ceka se da NV izbaci za par dana Cudu 8.0 da se vidi da li kojim slucajem nisu nesto popravili ili ako da soada samo sakatili mining

Poslednja izmena:
Tako je. :D

Ja mislim da je pametnije uzimat karte sa 3 god garancije. iskljucivo zbog kasnije prodaje, a od karti sa 3God tu su MSI, ASUS, Gigabyte od te 3 moj bi prvi izbor bio MSI.
U konacnici ko uzima novo savjet MSI 380 4GB Gaming, jos ako se ubode samsung memorija -bingo!

Tako sam i ja rezonovao, samo sam uzeo Asus-a.
20,5 out of box bez ikakvog OC (ne isplati se za dobit od 5%).
Uz sve to i undervolt -100mV ... :)

uz dobru optimizaciju mislim da 1080 ima snage bar za 50mhs na eth-u ako ne i više....

isto tako i Nano ima snage za 50 mh pa daje samo 27 mh i trosi 100w

uz dobru optimizaciju mislim da 1080 ima snage bar za 50mhs na eth-u ako ne i više....

pa i AMD bi mogao da je optimizacija moguca, autori minera su vec rekli da GPU idluje jer ceka memoriju... dok kdo NV se javio TLB bug jos od 750ti sa 2GB memorije, novije cude su jos pogorsale, a 1080 ces morat koristiti na novim driverima/cudi tako da znace se tacno kad bude izasao SDK za 8.0 i kad vide da li ima nekih novih funkcija koje su im bile nedostupne do sad, ali ne verujem da ce uspet nesto puno pogotovo sto je po njima za max utilizaciju memorija problem

vidim da su raspravljali i na Nvidia forumu jer u cudi nemaju direktan pristup nekim funkcijama koje ih limitiraju

Poslednja izmena:
Dok oni to naprave prestace se eth kopat :) Nista jadno 12Mh/S pa bolje kopa GTX 980.

Vrh Dno