Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ma jok, mi samo saku cipova ganjamo, neku sicu. Nemamo mi za para za ovu skalameriju :p
Ja da imam tolke pare nebi se s ovim ni mlatio uopste :d

Jel uspeo neko da spusti memoriju na 6870, i kako?

Imam 2 slabija napajanja pa me interesuje kako ih povezati na jednu plocu tako da napajaju dvije grafike.

Jel uspeo neko da spusti memoriju na 6870, i kako?

Ja je spustam preko Afterburnera na 6870 bez ikakvih problema.

Jedino sto bih i ja voleo da znam da li postoji mogucnost da se edituje bios od 6800 serije, jer sam hteo da menjam samo klokove ali nece ni da cuje. Sa juniperom npr bez problema radi.

osim ako nema thermaltake smart sps gde su sve zice crne, bar na 530 modelu

najbolje slika da se da neka, na ss 750 imam 5 crnih zica ako lepo vidim i jednu zelenu

Poslednja izmena:
https://www.youtube.com/watch?v=BviJjNYsIag
meni ovako kao u videu radi godinama u svojoj nekadasnjoj radnji gde sam povezao vec nepamtim kada.
Mozda je dovoljna zelena i crna ali ovako se gase cak i ako je preoptereceno ili bilo sta da se desi sa jednim napajanjem. Siva zica je: PWR OK check, ako jedno napajanje failuje zbog preopterecenja ili bilo cega i drugo se gasi automatski.
Kod samo zelene i crne zice nisam siguran da ce se oba ugasiti zbog greske. ako se neko bolje razume, neka objasni.

Pogledajte prilog 116583

Poslednja izmena:
Ja je spustam preko Afterburnera na 6870 bez ikakvih problema.

Jedino sto bih i ja voleo da znam da li postoji mogucnost da se edituje bios od 6800 serije, jer sam hteo da menjam samo klokove ali nece ni da cuje. Sa juniperom npr bez problema radi.

Nikako nece memorija da se spusti, spustim je ja na 525MHz u AB ali ona je i dalje 1050Mhz.
Da, Juniper je bas dobar za saradnju.

Meni se to desavalo doduse retko, pa sam onda overklokovao memoriju prvo pa je onda downklokovao. Npr nece da prihvati downclock, onda stavim malo izlad defaulta 1060 i ona prihvati, i onda dole na 525 i prihvati klok.

Probaj i da menjas unoffical oc. mode na 1 i 2.

Probacu ovo sa klokom pa downklokom.
Probao sam i to.

Znam ja da se napajanje pali crnom i zelenom ali nisam siguran kako bi radila 2 napajanja zajedno jer me brine da ne spalim grafiku.

Meni stize ovo za dva napajanja, cisto da rasteretim sadasnje i da mu dam jos malo po kloku :)

Pogledajte prilog 116592

Imam 3 napajanja u jednom kompu. Nema brige

za sta sluzi ovo? verovatno se bode na plocu oba ova kraja?

Na plocu se bode jedan kraj, 2 napajanja na drugi.

aham, i onda rade kao jedno

evo neki reviev,
seasonic 750am -> 3x7850+7950
Thermaltake smart sps530 -> 2x7850

na ltc-u seasonic duplo hladniji :trust: thermaltake mlak, seasonic

sad sam im promenio mesta

A zasto ne bi moglo? Taj adapter sluzi samo da se napajanje pali kad i komp, graficke se napajaju preko 6pin-8pin konektora.

Ovaj adapter je zanimljiva stvar. Koliko para? Ne mogu da ga nadjem na ovom sajtu (mislim na sajt sa slike). Mada, za majning moze i zica da posluzi jer se kopm ne pali-gasi toliko cesto. Tacnije, radi dok se sam ne ugasi :smoke:
iz zelenu u crnu ili na primer sivu :d

Zanimljiva stvar, sa ovim bi moglo da se spoje 2 napajanja na 1 ggrafiku posto rade sinhronizovano kao jedno, moze link od adaptera?

Hvala drugari rade oba napajanja zajedno bez problema. Jos samo da provalim kako cgminer radi sa 2 karte i kako da ih klokujem posebno :D

Sta ce vam ti adapteri?! Zar nemate na sta pametnije da date 12e nego bas na to? Dovoljno vam je da gurnete spajalicu u 24pin i da spojite crnu i zelenu i to je to, napajanje je aktivno. Jedino na sta treba da obratite paznju je da kad palite masinu upalite i drugo napajanje u isto vreme (prekidac na napajanju). To je sve. Kad jednom upalite masinu vise nema sta da cackate. Ja vec 2-3 meseca nisam pipnuo rudara s dva napajanja. Ne bacajte pare na to uopste ;)

Sam sam sebe izbaksuzirao. Pocelo da me zeza glavno napajanje pa mi se masina resetovala povremeno ali sreca pa imam par komada napajanja :D
Inace odsjekao sam dva kablica sa pokvarenog napajanja i nagurao kablice u konektore i stegao vezicama da se ne izvlace. Sad sve sljaka, cak sam provalio kako da klokujem karte posebno :smoke:

ma ja samo ako ima krupnije slike da vidim gde idu zice, da povezem oba napajanja da rade sinhronizovano

Zelena i crna do nje npr. Nemoj slucajno da si pitao koja crna jer cu da te zapalim :d
Ta zelena zica sluzi samo kao kontakt i nista vise, samo da drzi napajanje upaljeno.

I moz na bilo koju crnu nabosti :D

Nazad
Vrh Dno