Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

i dalje je po meni to pretoplo, izvadi to iz kucishta, improvizuj neki ram i teraj, na 3000rpm nece ti dugo izdrzati, iako je temp relativno ok.

primera radi, prve dve karte koje sma kupio 09.2012 gige V1 koje su do jaja generalno, ali posle ~godinu i po rada, ventilatori su pocheli da zezaju iako sam ih uultra chuvao, radili u proseku na 1300-1800rpm (debeli undervolt).
drugi primer, giga v2, setovana takodjer na 1.09v (kao spaljena ova), zaribao takodjer jedan vent ali nakon samo pola godine... jer su radili na toj ochajnoj v2 na 2500-2800rpm. na toj tvojoj su identichni ventovi...

pa ono...vidi shta cesh da radish...

rachunar taj nije bio pored mene, znam da je makina pochela prvo da zabada, restarti i gashenja jednom u par dana, potom se poslednji put iskljuchila sama.
ja rekao dechku koji se nashao pored da vidi shta je, prekidach prebacio na nulu, pa na jedinicu na napajanju i BAM!!!, varnice dim itd itd...momak se uplashio naravno i ovo mi je preprichao.
inache to je chist shablon kako se deshavalo i mnogima drugima sa istom kartom, josh gore sa 7970, naravno sve isti pcb...pa sada kontam da ce i 280x imati identichu sudbinu jer je sve isto, sem shto je napon sa 1.25v spushten na 1.2v :D
a ja napominjem da se meni to desilo nakon leta, u oktobru i sa samo 1.09v.

nije iskakao osigurach, niti je nekoj drugoj komponenti falilo neshto.

na ovoj nema sonde i gpu z ochitava samo rpm, gpu temp i napon.

Strasno. Koji krs a reklama TOP karta. Under napon ...

napon je 1.2 zakucan i ne može da se menja, sad ću da flešnem BIOS i stavim neki koji navodno radi kako treba tj. dozvoljava promenu napona.
verzija kartice je GV-R928XOC-3GD-GA (rev. 2.0)

edit: radi sa drugim BIOS-om, skinuo sam ga odavde:

https://litecointalk.org/index.php?topic=9482.0

flešnuo sa ATIWinflash iz @BIOS alatke sa GA sajta.

Ja posedujem istu ovu karticu.Ali ovde gde si ti preuzeo je upustvo i flesh Biosa za Linux.A sta je sa Windows-om da li moze isto ovako da se fleshuje ili treba nesto drugacije (da li ima veze da li je Linux ili Windows) ?

Ljudi hitno mi treba pomoc..sad dosao kuci ostavio bio komp da kopa yac..kad sam dosao imam sta da vidim..zatrokirala graficka a na ekranu neke crveno ljubicaste linije...inace r9 270x je i pitanju. Kad sam probao da restartujem komp nije hteo da krene da ucitavi,ja otisao u bios podesio optimalne opcije i upali se ali rezolucija 800x600...da li je crkla graficka ili sta je u pitanju? ako jeste da nosim sutra kod ovih u servis..noob sam skroz sto se ovakvih situacija tice. :D

instaliran je drajver,ali ne prepoznaje graficku...nema veze hvala na pomoci,odoh da spavam ne mogu da se nerviram..odnecu sutra ovima u e**i pa nek' se je** sa njom.

Crkla usled kopanja YAC-a? Ne znam kako, to je nešto od ranije ili je falična. YAC toliko slabo iskorišćava grafiku, da ja na mojoj 7850 držim vent na 18-20%. Ako stavim na 16%, ventilatori prestaju da se vrte.

pre neki post okacih pogresnu sliku, recimo ovde, kako da znam koji kablovi su od koje 12V grane? ako bih hteo recimo 3x 280x da nakacim na doticno napajanje

EDIT:
marketing nasih prodavaca, tako se to radi

8351d1339274585t-facepalm-smiley-facepalm.gif

Poslednja izmena:
pre neki post okacih pogresnu sliku, recimo ovde, kako da znam koji kablovi su od koje 12V grane? ako bih hteo recimo 3x 280x da nakacim na doticno napajanje

Zasto bi se brinuo za 3 karte kad imas dovoljno konektora. Nista ne brini konektori za grafe su na razlicitim granama. Problem je samo dodati 4-tu i ubosti cetvrtu granu.

Cetvrta moze na neko budjavo napajanje od 400w, tipa chief, stari enermax itd.

znam to, mislio sam za jedno napajanje kako da odredim grane, ali dobih vec odg u postu posle, hvala

280x Novo, 3god garancije, garancija uvoznika, fiskalni racun
a u prodavnicama nema..."neće skoro biti"...eeeeeeee Srbijo.....:rupa:
edit:
Ovo me podseća na "vesele" 90-te kad su u radnjama bili prazni rafovi a po pijacama (naravno po mnogo većoj ceni) robe/proizvoda koliko hoćeš... Historia magistra vitae est

Poslednja izmena:
Da li za kopanje mogu da se koriste razliciti modeli kartica naprimer jedna 270x i jedna 290x ili obe kartice moraju da imaju isti cip ?

Poslednja izmena:
Da li za kopanje mogu da se koriste i razliciti modeli kartica naprimer jedna 270x i jedna 290x ili obe kartice moraju da imaju isti cip ?

Mozes da kopas sa razlicitim kartama.

Koliko konfiguracija koja radi non stop moze da trosi struje sa I5 3570 procesorom jednom R9 sapphire dualX 280X kartom (koja kopa naravno :)), 2 hard diska i oko 6 kulera u kucistu? Pitam ovo iz razloga jer sam usao u crvenu zonu, pa gledam da smanjim troskove. Koliko recimo I5 3570k moze da vuce struje kada nije opterecen?

Imas to sve na netu da izracunas, vec sam ti slao link za kalkulator.
Procesor koji god da je na idle-u ne trosi vise od 30w. Ploca, hdd odd mem ne trose zajedno ni 100w.

Grafika ti trosi od 250-320w u zavisnosti od napona.

U proseku, u plavoj zoni, jedna grafika trosi oko 1000 din mesecno.

Imas to sve na netu da izracunas, vec sam ti slao link za kalkulator.
Procesor koji god da je na idle-u ne trosi vise od 30w. Ploca, hdd odd mem ne trose zajedno ni 100w.

Grafika ti trosi od 250-320w u zavisnosti od napona.

U proseku, u plavoj zoni, jedna grafika trosi oko 1000 din mesecno.

Ok, hvala na odgovoru.

Za grafiku sam znao koliko trosi, Potrosnja I5 u iddle rezimu me je najvise interesovala :D.

evo sad se vratio iz servisa...zvanicno je crkla ova moja navodno nemaju da zamene za istu..a kad sam usao tamo u cosku cuci par komada novih r9 270x i 280x..ja reko' mogu li da doplatim za 280x oni kao ni tu nemaju..zemlja dembelija. plus sam im pokrenuo pricu za onaj stiker na kucistu(garancija mi na pojedinacne kompnente) i trazio da mi skinu.a oni meni to je kao stalna procedura,to tako mora..a kad sam im pomenuo da cu da proverim da l' sme to po zakonu..oni odmah kao videcemo da ti skinemo. Po vasim procenama koliko cu cekati na zamenu?

Obicno se ceka oko mesec dana. Ali posto je kriza, mozda je dobijes i kad se otopi sneg. Pa jel vidis da ljudi idu po graficke naoruzani do zuba :D

au *** sad si me bas utesio..:D ionako kopam samo sa tom jednom WDC..za tih mesec dana bih iskopao 300 komada..ovako mi se i ne isplati da cekam.a jel po zakonu 15 dana?

au *** sad si me bas utesio..:D ionako kopam samo sa tom jednom WDC..za tih mesec dana bih iskopao 300 komada..ovako mi se i ne isplati da cekam.a jel po zakonu 15 dana?

Ako se ne varam po zakonu za 15 dana moraju da ti posalju odgovor, sta je sa kartom, da li ces dobiti novu ili ce popravljati staru. Tako neka varijanta, ja sam u vise navrata cekao komponente vise od mesec dana sa reklamacije.

Ja moram da iznesem moje poslednje iskustvo sa amd karticama, na sreću dobro je.
Naime sledeća situacija. Prodao sam dečku 7950, izvadio sam je to jutro iz računara negde oko 8h(celu noć je rudarila, tj ispravna), prvo sam je zaustavio sa rudarenjem jedno 20-tak minuta da je ohladi dobro vent, posle toga sam je držao u sobi nekih 2-3h dok nisam krenuo na posao, spakova je naravno u njenu ambalažu (sapphire 7950 kartica u pitanju, znači i folija i kutija sa sunđerima i još je stavio u 2 kese i lepo sve zalepio. Mušterija došla iz BG ja mu predao karticu i on zove posle 3 dana, kaže "Brate ovo ne radi" i mi tu se ispričali kaže on je držao 3 dana u gepeku od kola.
Ja nazovem firmu iz koje sam uzeo, oni kažu nek donese na reklamaciju. Posle 15 dana uvoznik (asbis) je navodno dao novu karticu, nisam je video pa ne znam da li je nova ili je ta opravljena.
U svakom slučaju lepo iskustvo za sada :)

Ako se ne varam po zakonu za 15 dana moraju da ti posalju odgovor, sta je sa kartom, da li ces dobiti novu ili ce popravljati staru. Tako neka varijanta, ja sam u vise navrata cekao komponente vise od mesec dana sa reklamacije.

mene zanima ako daju novi proizvod koji je sada jeftiniji u odnosu koliko je kostala nova 7970 , da li garancija ostaje od stare ili posto daju novi urejdaj dobija se nova garancija?

Naravno ako je iz gepeka bocnuo da kopa bez prethodne adaptacije na sobnu temp, kondenz i dovidjenja.

mene zanima ako daju novi proizvod koji je sada jeftiniji u odnosu koliko je kostala nova 7970 , da li garancija ostaje od stare ili posto daju novi urejdaj dobija se nova garancija?

Ja sam nedavno reklamirao gigabyte 7970 koja ima garanciju 3 godine, dobio sam sapphire 7970 u zamenu, sa validnom garancijom od Gigabyte karte, sto mi je bolje, jer sapphire daje 2 god garanciju na dualX modele. A sto se tice koju grafiku ce te dobiti to gledajte po performansama, ne po ceni. Ako grafika ne moze da se popravi i reklamirate recimo 7870 verovatno dobijate 270x (jedino sto se mora cekati poprilicno zbog nestasice), ako se reklamira 7950/7970 dobija se R9 280x. Kada izbace R9 280, to ce biti adekvatna zamena za 7950...

Da li je rad neko da pomogne oko bat file za 1x asus 280x top i 2 x asus 290x. 'Fala

Probaj ovako:

color 02
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
--scrypt -o stratum+tcp://xxxxxxxxxxxxxxxxxxx -u xxxxxxx.1 -p xxxxx --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1050,1050,1050 --gpu-memclock 1500,1500,1500 --no-submit-stale --intensity 13 --worksize 256 -g 2 -w 256

Nazad
Vrh Dno