Šta je novo?

Hard za LG TV

katamaran

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2011
Poena
320
Planiram da pazarim eksterni hard SAMSUNG
Story Station 2TB USB3.0 HX-DT020EB/A62 pa me zanima da li moze biti nekih problema zbog same velicine harda i zbog toga sto je usb 3.0

Nisam nesto previse eksperimentisao sa hardovima do sada ali je drugarov transcend od 500GB usb 2.0 radio bez problema

TV je LG 32LD750

Ako radi na kompu, trebalo bi da radi i na TV-u. Takođe to što je USB 3.0 nema nikakve veze, jer će da radi i na USB 2.0 portovima (a i na USB 1.1, doduše, to je suludo i pokušavati).

Ako radi na kompu, trebalo bi da radi i na TV-u. Takođe to što je USB 3.0 nema nikakve veze, jer će da radi i na USB 2.0 portovima (a i na USB 1.1, doduše, to je suludo i pokušavati).

I dalje me malo brine da li bi radio sa hardom od 2 TB

Verovatno cu ipak uzeti interni hard. 500GB vise za par hiljada dinara manje i nastaviti da gledam filmove sa flesa od 16GB

procitao 🙂

Hvala vam obojici na odgovorima

Šta te košta da probaš mada sam siguran 99% da kapacitet diska nije presudni faktor već način formatiranja. Po novom "Zakonu o zaštiti potrošača" imaš pravo na povraćaj sredstava (novca). Kupiš, odpakuješ, sačuvaš ambalažu i račun, probaš... Ako ne radi, zapakuješ kako je bilo, vratiš u prodavnicu i bez ikakvih obaveza da objašnjevaš razlog tražiš novac nazad.

Razmislicu ali sam trenutno dosta blizi internom hardu i gledanju sa flesa.

Mogu da uzmem 2 Samsunga po 2TB za cenu jednog eksternog

Planiram da pazarim eksterni hard SAMSUNG
Story Station 2TB USB3.0 HX-DT020EB/A62 pa me zanima da li moze biti nekih problema zbog same velicine harda i zbog toga sto je usb 3.0

Nisam nesto previse eksperimentisao sa hardovima do sada ali je drugarov transcend od 500GB usb 2.0 radio bez problema

TV je LG 32LD750

Formatiraj 500 GB Fat 32, a ostalo NTFS.Pa ce se ponasato kao 500 GB

Meni na hackovanom LH4000 radi 2tb WD bez ikakvih problema 🙂

Testirao sam Transcend 3,0 i ne radi na LG a 2,0 radi na svim. Cisto da znate moje testitranje ali samo na Led novoj generaciji LG. 2,0 mi je do sada radio na svakom LG ali na nekima sam morao svaki put da bi ga pokrenuo ponovo morao da utaknem daa bi dobio napon.
Govorim o externim hardovima bez napajanja. Ima li jos neka iskustva?

Meni na LG 42 ld465 radi eksterni hard sa napajanjem velicine 2 Tb.

Treba mi neko ko je probao ovogodisnju generaciju LG i da li je probao externi hard 2,0 bez napajanja od 1tb? I da li je neko probao 3,0 externi hard isto bez napajanja od 1tb. Nova generacija Transcend hardova.

Ovu temu sam otvorio da bih olaksao odluku ali ste uspeli da mi je otezate 🙂

Skoro sigurno cu uzeti interni hard od 2.5 TB za komp (500GB prostora vise i 20 evra manja cena u odnosu na eksterni od 2TB) a za gledanje i dalje koristiti fles.

mozda jednog dana uzmem i neki eksterni od par stotina gigabajta USB 3.0 kad im padne cena.

Pravio sam se pametan i uzeo interni hard (wd 2.5TB) da ne razmisljam o potencionalnim problemima.

- nedelju dana se patim sa tim diskom i za to vreme vise nije radio nego sto jeste
- u retkim trenucima kada je radio fajlovi prekopirani na njega nisu bili 100% ispravni iako win nije prijavljivao nikakvu gresku prilikom kopiranja
- posle eksperimentisanja sa gomilom sata kablova i gomilom sata portova hard kao proradi da bi mi danas prilikom rutinske operacije program za konverziju video fajlova otisao u not responding a zlo od harda ponovo nestalo. Ceo dan se zezam da ga ponovo osposobim i najdalje sto sam otisao je da ga ponekad bios prepozna uz propratno smart status bad ili se eventualno upali ali hard nestane jako brzo

- najzabavniji momenat je da kod svakog skidanja/namestanja internog harda moram da skidam kuler od procesora koji je muka ziva posle namestiti (intel)

genijalna ideja da uzmem interni da ne bih imao problema...

sad sam ga vratio u prodavnicu i ako u servisu utvrde da je neispravan dobicu pare nazad 🙂

kakve su mi sanse da ovaj hard radi na 32ld750?
http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-story-station-2tb-usb3.0-hx-dt020eb-a62/comp_comp_hdd/1/1934

Pretpostavljam da su mi vece sanse da eksterni radi na tv-u ako uzmem usb 2.0 hard?

Da li bih u svakodnevnom radu na kompu video veliku razliku izmedju eksternog 2.0 i 3.0 posto u krajnjem slucaju ne bi bila tragedija ni ako bi mi ovaj 3.0 hard savrseno radio na kompu pa taman ga tv ni ne bude video (uvek mogu sa fleske da gledam ali naravno da bi najbolje bilo da mogu da ga koristim i na kompu i na tv-u)

samo da napomenem da na ploci imam usb 3.0 portove (asus p8p67 pro ploca) tako da sam bar sa te strane spreman za usb 3.0

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da sam danas testirao externe hardove bez napajanja Transcend i da ne rade 3,0 nego samo 2,0 i da rade i 1tb.
A DTS ipak ne radi u 90% slucajeva.
To je to.
Da napomenem da sam testirao desetak razlicitih LG televizora generacije 2011 serije lk i lv i lw.

DTS ne radi kod LG-a zato sto nece da plate licencu.

Sve mi se cini da cu morati da kupim 2.0 hard ako mislim da ga koristim i na TV-u 🙁

Koliko je 2.0 sporiji u odnosu na 3.0 kad se gleda svakodnevni rad? Mozda mi je pametnije da uzmem 3.0 pa taman ne radio na TV-u

Ja sam kupio Transcend 3.0 750 Gb i nije radio na LG 32ld465, zamenio ga za usb 2.0 i sada sljaka ok.

Dakle sigurni ste da ni jedan externi usb3 hdd nece da radi na LG LCD tv?

Ja se bas spremao da sutra skoknem do prodavnice i "koknem" jedan externi usb3 hdd, neki transcend ...

JESTE SIGURNI DA NECE?

Posto nisam drzao u rukama ni jedan usb3 externi hdd, zanima me nesto... oni imaju Y usb kabal, s jedne strane je obicni ili mini konektor a sa druge su 2 obicna (velika) usb konektora.
Jeste li vi ta oba obicna konektora bocali u tv (uz uslov da vam tv ima 2 usb konektora) i opet nakon toga nije hteo usb3 hdd da radi?

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da sam danas testirao externe hardove bez napajanja Transcend i da ne rade 3,0 nego samo 2,0 ...

Da napomenem da sam testirao desetak razlicitih LG televizora generacije 2011 serije lk i lv i lw.

Je li problem samo do Transcend ext. usb3 hdd ili do svih ext. usb3 hdd svih proizvodjaca?
Je li samo na LG tv ili i na LCD i ostalih proizvodjaca?
Sigurni da nije neki probelm do bas tog primerka ext. usb3 hdd-a?

Da li rade flash-evi usb3.0 na LG LCD tv serije LW, LV, LK ???

Poslednja izmena:
Je li problem samo do Transcend ext. usb3 hdd ili do svih ext. usb3 hdd svih proizvodjaca?
Je li samo na LG tv ili i na LCD i ostalih proizvodjaca?
Sigurni da nije neki probelm do bas tog primerka ext. usb3 hdd-a?

Da li rade flash-evi usb3.0 na LG LCD tv serije LW, LV, LK ???

Flash 3,0 nisam probao ali problem je sto tv ima jednu uticnicu i podrsku za 2,0 a tako i pise u karakteristikama.
Ne znam zasto ne prave sa podrskom sa 3,0 ali nadam se da ce promeniti. Tvoj tv je nove generacije pa ima samo 2,0 tako da 3,0 nemoj ni slucajno kupovati.

Flash 3,0 nisam probao ali problem je sto tv ima jednu uticnicu i podrsku za 2,0 a tako i pise u karakteristikama.
Ne znam zasto ne prave sa podrskom sa 3,0 ali nadam se da ce promeniti. Tvoj tv je nove generacije pa ima samo 2,0 tako da 3,0 nemoj ni slucajno kupovati.

Cek cek sekund, tv na koji si pokusavao ukljuciti taj usb3 externi hdd je imao (ili su imali) samo jednu usb 2.0 uticnicu, dakle nisi sa Y usb kablom pokusavao prikljuciti ext. zsb3 hdd na LG tv ili ...
Malo pojasni molim te.

Nazad
Vrh Dno