Šta je novo?

Hard to be God - novi rpg

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Knjiga na kojoj je baziran ovaj RPG je odlicna i dolazi od istik pisaca od kojih i roman
"Piknik pokraj puta" na kojoj je baziran Stalker. Pre par dana izasao je demo na nemackom jeziku ali jednostavnom promenom u .ini fajlu moze se nemacki jezik prebaciti u engleski. Inace svi glasovi su na engleskom. Sama igra posle mozda 15 minuta igranja deluje kao sasvim pristojan RPG a uzevsi u obzir da nema ni jednog dobrog RPG-a na vidiku ovo moze biti ok.
Evo linka: http://en.akella.com/Game.aspx?id=14
Mada ovde pise da je igra izasla ja ne mogu ama bas nigde da je nadjem

Zanimljivo deluje, podseca me na Evil Islands... Takodje nemacki RPG cini mi se...

Zanimljivo deluje, podseca me na Evil Islands... Takodje nemacki RPG cini mi se...

Ovaj je ruski i nije tako los. Igrao sam demo otprilike pola sata ali jos uvek nije sve sredjeno kako treba tako da ne moze da se snimi pozicija pa sam batalio do izlaska igre.

na njihovom sajtu pise da je igra izasla 19-tog Oktobra. Ja je nigde ne nadjoh. Iskreno receno, izgleda kao Gothic 2, a sigurno nije bolja od Gothic 2. U prevodu: ako mi se ovako nesto bude igralo igracu G2 ponovo po ko zna koji put :d

Jok, ne lici ni malo na Gothic 2 mozda ti iz screen shotova izgleda tako ali defibitivno nije slican Gothicu. Knjiga je odlicna ako su uspeli bar malo atmosfere da prenesu u igru onda bi igra mogla da bude preistojna. Ovo oko 19.oktobra kao datuma izlaska verovatno je vezano za rusku verziju igre.

Poslednja izmena:
nisam ni gledao screenshotove vec trejlere i filmice. Kad kazem lici na gothic2, mislim na grafiku i nivo na kome je. U prevodu : lici na igru od pre 5 godina...

Poslednja izmena:
Probao sam igru i nije tako losa.Izgleda kao Gothic 2 sa bloom efektom, mada je bez pogovora niza klasa od Gothica. Tacnije, vise je kao mesavina Gothica i Fable-a.Animacije su ok. Zahtevnija je od G2. Voda je dosta fino odradjena, sume takodje, ali sa daleko manje detalja od Gothica.

Gluma nije nesto, a glavni lik je mutav. Muzikica nije losa.

Borba je onako - nisu losi udarci, ali je nezgodno sto je blok na space-u (nisam jos probao da menjam tastere), umesto na desnom dugmetu misa (koje sluzi za neke jace udarce) i veliku ulogu igra stamina (sto mene nervira), jer kad previse mases macem lik se umori i ne moze ni da hoda :S:, tako da onda postanes "sitting duck".Moze se napadati i sa konja (nije lose, onako iz zaleta), a napadaci mogu ubiti i konja...Luk i strela su gotovo identicno (uz bolju animaciju) odradjeni kao u G2 - nema ciljanja, vec se sve svodi na random pogadjanje.

Inventar je ogranicen (nadam se da nece biti u full verziji igre) i nema opciju kao Gothic da ako imas vise istih predmeta oni zauzmu jedno mesto u inventaru (samo im se uvecava broj), vec svako ima svoje...Odeca igra ulogu, tj likovi ce reagovati u zavisnosti od toga sta nosis (ovo nisam probao, ali na svakoj odeci pise kojoj klasi pripada(s), pa kontam da tome i sluzi).

Ono sto me najvise nervira je to sto je kamera zakucana, tj ne mozes uopste podici pogled da vidis nebo :mad:. Mozda i ovo bude u "full"-u...

Stices xp poene kao u Gothicu i mozes da budzis odredjenu klasu oruzja (light, medium, heavy) i health, stamina i ne znam sta jos (jos dve stavke)...

Za sada sam samo naleteo na vukove, bandite i neke mocvarne krokodile koji su me odmah podsetili na lurkere iz Gothica (hodaju na dve noge i i maju rucice) samo sto su ovi dosta brzi.

Sve u svemu, meni odgovara nesto novo da probam (a da nije jako hardverski zahtevno :D), tako da mi je ovo dobro doslo. :)

Poslednja izmena:
Igram ovo vec par dana i nije tako lose. Da se razumemo igra nije sam vrh u rpg zanru ali nije ni toliko losa kad nema niceg drugog za igranje. Prica je ok, bazirana je na knjizi, ali koliko se secam radnja igre pocinje posle kraja price u knjizi. Borba je malo nezgodna ( ja sam navikao na borbu iz Baldur's gate-a - kliknes jednom na protivnika i on ga mlati do smrti). Postoje za skoro svaki quest vise nacina da se zavrsi i diplomatija ima veliki uticaj na igru. Recimo da kada je diplomacy veci pojavljuju se nove recenice u dijalogu kojih pre toga nije bilo. Mnogo konfliktnih situacija moze da se resi bez borbe sto je za mene veliko olaksanje jer ne podnosim kad ima gomile neprijatelja koji iskacu sa svih strana. I dobra je fora sa maskiranjem (inace toga je bilo u knjizi). Sve u svemu i nije tako lose i treba mu dati sansu.

Poslednja izmena:
samo onaj pogled koji ne moze da se menja, moze samo zoom in/out, mnogo ogranicavajuc, nepregledno je dosta
a borba smara, pogotovu ono kad se lik umori ili vec sta, i nece vise da udara, pa mora malo da se bezi :) ili je to neki bug kod mene? :)

Pa kamera moze da se menja u ini fajlu video sam negde uputstvo na netu, a sto se umaranja tice nije bug tako treba da bude i to nije lose, kad se malo umoris uzmi malo blok (space) pa se odmoris i pocinjes opet da mlatis. Zamisli koliko bi dug mogao da vitlas macem od 10-tak kg.

Poslednja izmena:
@killbane

Mozes li da das link za to uputstvo? Ja ne mogu nista da nadjem...

Resio sam problem sa widescreen rezolucijom.
Otvorio sam ini fajl i upisao zeljenu rezioluciju i radi, ako nekom treba da zna kako da podesi 16:10 rezoluciju.

Poslednja izmena:
Зна ли неко да ли су изашли неки печеви за ову игру? Поједини багови баш знају да смарају!

Mene izbacuje iz igre, a i ovaj widescreen je samo razvuceni 4:3 format u igri, tako da su svi debeli oni likovi! :D

Ako mi objasnis kako da ubacim spoiler napisacu ti i resenje za bagove. :)

Vrh Dno