Šta je novo?

Hard radi u Idle?

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovo sam primetio pre neko vreme, i nesto cackao po programima, i ucinilo mi se da se vise ne desava. Sada opet primecujem isto. Hard disk nesto radi kada ga ostavim mirnog neko vreme. Kada pomerim mis gotovo momentalno prestane HD dioda da treperi. Gotovo sam 100% siguran da nisu virusi niti nesto slicno. Da li postoji neki program kojim mogu da pratim koja aplikacija ili proces koristi HDD u trenutku? To bi mi bas pomoglo.

Inace, ovo sam ukapirao tako sto sam sedeo udaljen od racunara i citao, a preko knjige video crvenu diodu kako treperi :d . WD250AAKS je prilicno tih, i da ovoga nema ne bih ni primetio.

Inace rad nije konstantan, ponekad nesto prodrlja, onda opet umine, pa povremeno nesto radi i tako. Ponekad se i ne pojavljuje. Bas sam zbunjen.

Iskljucio sam indexing service, cisto da napomenem.

Ima li neko neki predlog?

Okaci listu procesa iz TaskManagera kao i listu startovanih servisa!

Moraš da daš više podataka. Recimo, neki AV programi kad je idle prave footprint programa (Avast to radi npr). Neki programi za defragmetaciju rade u idle, svašta može biti.

Na savet BaalBahrita sa foruma sam iskljucio onu "optimize while idle" opciju uz pomoc TweakUI-a, i sada cu ispratiti da li i dalje to radi. Jedino sto moze biti zavrzlama, jeste zasto ja to nikada do sada nisam primetio. Doduse, mozda je i do verzije XP-a, jer sam pre neki mesec promenio celu masinu i instalirao neki potpuno defaultni XP SP2, a do tada uvek neke vec-tweakovane verzije.

Ovo je lista procesa u toku rada. Antivirus je KIS2009.

Prilozi

• Clipboard-1.webp
    Clipboard-1.webp
    56.6 KB · Pregleda: 43
  • Clipboard-2.webp
    Clipboard-2.webp
    107.2 KB · Pregleda: 45
Izgleda da je Baal bio u pravu. Nakon iskljucivanja ove opcije, HDD vise ne drlja u idle 🙂. Hvala svala svima 🙂 .

Nazad
Vrh Dno