Šta je novo?

hard pulsira...

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
elem... dobio sam 2 wd1600jb 1 radi 1 ne

...ovaj sto ne radi bukvalno pulsira... ne moze da se zavrti, ne prepoznaje ga u biosu, nece da radi ni slave ni master ni single... nikako... ima neko ideju? ps. nisu iste elektronike tako da ne mogu da probam...

nista bez druge elektronike....mada bih rekao (ako zaista pulsira kao sto kazes :p) da mu ni druga elektronika nece pomoci....

elem... dobio sam 2 wd1600jb 1 radi 1 ne

...ovaj sto ne radi bukvalno pulsira... ne moze da se zavrti, ne prepoznaje ga u biosu, nece da radi ni slave ni master ni single... nikako... ima neko ideju? ps. nisu iste elektronike tako da ne mogu da probam...

Daj kompletne oznake...

Model : WD1600JB-XXXXXX
i Oznake sa plocica:

2060-XXXXXX-YYY

Poslednja izmena:
to pulsiranje je karakteristicno za motor, mada wd nije poznat po losim motorima...

ja sam imao slican sad kad me podsecas ali to je bilo takvo drcanje motora da ne znam da li bi moglo da se nazove pulsiranje...

ne ne ne... ovo bash radi kao otkucaj srca... krene da okrece motor i stane, muci se i nema snage da okine i da zavrti...

oznake....

mdl: wd1600jb - 00rea0
date: 10 jan 2007
dcm: hscactjaan

elektronika:

2061-701292-c00 ah

xc 3e22 0n1h 2 0007280

Poslednja izmena:
morala bi da se promeni elektronika ( odgovarajucom )
pa tek onda sa sigurnoscu moze da se kaze sta je u pitanju...

elem... izvadio sam hard koji je ispravan i uporedio model... oba su wd1600jb - 00rea0 i iste su elektronike (****** nisam lepo video prvi put)

zamenim elektronike i stavim u drugi komp... sada vrti motor ali opet nista... menjao mesto jumperima ali ne vredi... ne prepoznaje ga... stavim ispravan hard sa ne proverenom elektronikom... nece ni on da radi... vratim ispravnu elektroniku u ispravan hard i sve radi kako treba...

kapiram da mu sleduje kanta???

Poslednja izmena:
nista bez druge elektronike....mada bih rekao (ako zaista pulsira kao sto kazes :p) da mu ni druga elektronika nece pomoci....

@ TeCHNiCS_

nazalost, izgleda da je ova moja pretpostavka bila tacna... provjeri jos jednom da li su elektronike zaista iste - ako jesu...

Poslednja izmena:
elem... izvadio sam hard koji je ispravan i uporedio model... oba su wd1600jb - 00rea0 i iste su elektronike (****** nisam lepo video prvi put)

zamenim elektronike i stavim u drugi komp... sada vrti motor ali opet nista... menjao mesto jumperima ali ne vredi... ne prepoznaje ga... stavim ispravan hard sa ne proverenom elektronikom... nece ni on da radi... vratim ispravnu elektroniku u ispravan hard i sve radi kako treba...

kapiram da mu sleduje kanta???

Pazi ne menja se samo tako
mora da se promeni i jedan cip (U12)
da bi sve proradilo kako treba...

ali moze mozda i pre toga da se nesto zakljuci:

kako se ponasa ispravna mehanika sa ??? neproverenom elektronikom ???

pa rekao sam... ne radi opet... mrtav..

Poslednja izmena:
bolje da ne stavlja " ne ispravnu " elektroniku na sipravan disk, nece nista videti, na REA diskovima mora da se menja rom ( ako ima cime moze i da se iscita...) sigurno.
Mada mislim da bi ga prijavio barem pogresno sa losim cipom. ****ga to je WD, najvece ****** medju diskovima.

izvini a po cemu je najvece ******? da necu mozda maxtor da uzmem?

ma uzmi sta oces, ja sam ti rekao sta ja mislim, tvoja je slobodna volja.
a najvece ****** je po kvalitetu izrade.

Poslednja izmena:
za ovaj hard koji ne radi ne znam zbog cega je prestao da radi... da li zbog fizickog ostecenja ili je ovako prso nesto... mozda je ispao nekom ne znam... dobio sam ga sa ovim koji je ispravan za 6600le

znam mnogo ljudi koji imaju wd i svi su zadovoljni....

Jel mozesh da potkrepish svoje tvrdnje?

Pa mnogo cinjenica govori u prilog da je tacno....

--jako puno problema u dosta slucajeva u poprilicno kratkom periodu koriscenja
--cesti otkazi mehanike (click-clack...)
--elektronika je izgleda poprilicno osetljiva po pitanju napajanja....
--itd, itd...

@activated1

Po mom iskustvu najbolji su oni kojih ima najvise na trzistu, cesto mi se desavalo da nosim razne i maxtore i wd diskove na opravke, vracanje podataka bas kod recimo gsimona i drugih, samo jednom sam imao slucaj da nismo nasli za maxtor elektroniku (tj. covjek je imao elektroniku ali je u pitanju dosta rijedak model pa mi se nije isplatilo). A sa servisom WD diskova je uvjek komplikacija.

Tako da to gledam sa druge strane, razlike u procentima otkaza izmedju raznih proizvodjaca su male ali je velika razlika u jednostavnosti i mogucnosti servisa.

pa video sam u profilu zato ti i kazem...

Poslednja izmena:
Ko kaze da je WD los svi moji prijatelji imaju bar po jedan WD i to par godina i rade odlicno suprotno od Maxtora (ne ovaj Seagateov) koji se strasno greje imam 2 komada. Po meni Seagate su isto losi mozda zato sto su najveci proizvodjaci.

Nije sad da kazem da je WD zakon ali pogresno je reci da su losi jer uglavnom kad gledam profile ovde na forumu skoro svako ima WD. A to sto se nekome jedna ili najgore 2 pokvarila to se moglo desiti i sa drugim hardovima greske nisu nemoguce.

druze mozda neko ima jedan ili dva , ja imam 2 000 i losi su i nekvalitetni su.

@duska88 bolje kad cutis ja tek rasprodo stare spore maxtore a sad treba i WD na tender :p

Inace slazem se nov WD 3200aaks sa 1 plocom na oko izgleda bas jeftino, onaj poklopac je kao limcic cak mi se cini od zatezanja srafova kao i da je ulubljen malo (nadam se da gresim)

te aaks su poceli da rade kao hitachija, glave van plocha nadamo se svi da ce da nastave tako...
vreme ce pokazati
a kao jos jedna potvrda mojoj prici, ja sam sad u firmi ( subota ) i vadim sa nekog reptora koji lupa podatke...

Vrh Dno