Šta je novo?

Hard ne drzi podatke?

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Sveze instaliran sistem. Radi jedan dan. Sledeci boot: "mising files in windows/system32..."
Prikacen na drugi racunar: ceo System32 folder prazan, i jos vecina drugih u Program Files .
Ponovna instalacija, ista situacija. Ranije se javljalo jednom u par mesic, sada odmah-stalno.
Da li je to znak za kupovinu novog harda?
Zanimljivo da na drugoj particiji sve ostaje.

Poslednja izmena:
jesi ga testirao sa necim?
a koji je model

Kao sto kaze Otrov,propusti ga kroz neki test program,ako ima bad sektor uradi low lewel format pa ako se to opet ponovi,kupuj novi.

Nisam stigao da ga istestiram. Neki stari Maxtor, onaj slim 40-ca.
Simptomaticno je da se to desilo sa cetri razlicite instalacije (W_XP SP1, i SP2, i dva ghost-a od druge dve mashine, Kt266 i 333, prolaze bez problema). Ajd, kada se instalira win pa i da kazem da on upise u priblizno iste sektore na hardu...ali ghost fajl, prethodno defragmentovanog sistema, uvek upisuej redom fajlove na particiju i ne pravi praznine. Zasto bas system32?

nemas problema sa hal.dll-om !

Ne. Sistem pocne da butuje, stane, i samo prijavi da mu fale fajlovi u System32. Ne navodi jedan(vise njih) pojedinacno. I naravno da dalje ne moze kada je foler skoro ceo prazan. Posle toga samo reset ili power dugme.

Za pocetak probaj drugi (novi je oko 150 din) IDE kablic ,) Zameni ga i probaj (ful format, instalacija win-a) i vidi sta se desava. Losi kablici (vreme, mnogo savijani itc.) umeju da naprave problemcice..

Ukoliko nije kablic testiraj memoriju..

Ako je sve gore navedeno ok.. .. ondak.. razmisli o novom hdd-u

Pozdrav..

Da ne otvaram novu temu, i ja imam isti problem i nista mi nije jasno.
-----------------------------------------------------------------
Evo ovako: Imam pomocni hard disk koji mi sluzi za skladiranje podataka, Maxtor 200GB ATA133, podeljen na 3 particije, pocelo je da se desava da po ukljucenju kompjutera ploca cudno prikazuje hard disk, u windowsu se ne pristupa tom hardu, a podatke uvek mogu da iskopam sa nekim programom za spasavanje podataka, ploca je Gigabytova m55plus, a glavni hard je WD 250 SataII koji radi potpuno normalno. Na Maxtoru mi se nalazi oko 170GB podataka i nije mi zgodno da ih bilo gde prebacujem jer nemam jos jedan hard koji bi sve to preuzeo. Ali pitanje je ZASTO SE TO DESAVA? DALI JE DO PLOCE KOJU KORISTIM OKO 2 MES. ili nesto drugo?

Za pocetak probaj drugi (novi je oko 150 din) IDE kablic ,) Zameni ga i probaj (ful format, instalacija win-a) i vidi sta se desava. Losi kablici (vreme, mnogo savijani itc.) umeju da naprave problemcice..
Ukoliko nije kablic testiraj memoriju..

Pozdrav..

promenio sam IDE kablic, testirao ram, kad Win vidi Maxtora onda sve preskenira i ne nadje problem, ali kad ga nevidi onda nece ni da mu pristupi. Primetio sam da ako odmah pri podizanju win xp pokrenem explorer sa klikom na maj kompjuter, on mi prikaze sve sve particije i tada sve shljaka ok, a ako pustim da prvo win. zavrsi svoje kompletno pokretanje bez mog angazmana desi se da se na maxtoru vidi samo prva particija ali je corupt.

@ aarqh

koliko ti dugo stoje podaci na tom hdd-u?meni se desilo da posle duzeg chitanja istih podataka sa istog hdd-a napravi podatke ne prochitljive a samim tim i ceo hdd i win-a..znachi ne mora da znachi da je on isti pred smrt vec mozda samo imas brdo corumpiranih podataka....

Meni kad preterano overclockujem, ili kad stavim memoriju u 3. i 4. slot nece win da bootuje, samo ispise da fale neki fajlovi iz system32... Vratim memoriju u slot 1. i 2. sistem se dize bez problema...

Meni kad preterano overclockujem, ili kad stavim memoriju u 3. i 4. slot nece win da bootuje, samo ispise da fale neki fajlovi iz system32... Vratim memoriju u slot 1. i 2. sistem se dize bez problema...

hoce kod preteranog OC-a da zezaju podaci, ali to je normalno na neki nacin, ja sam sve stavio na "normal" da vidim moze li stanje da se "stabilizuje"

@ aarqh

koliko ti dugo stoje podaci na tom hdd-u?meni se desilo da posle duzeg chitanja istih podataka sa istog hdd-a napravi podatke ne prochitljive a samim tim i ceo hdd i win-a..znachi ne mora da znachi da je on isti pred smrt vec mozda samo imas brdo corumpiranih podataka....

paa..., stoje..., filmovi i neke instalacije programa stoje dugo u svojim folderima, ali periodicno radim defragmentaciju svega u kompu pa pretpostavljam da se tom prilikom podaci na disku malo "prosetaju" i sloze na nekom drugom delu diska 🙂

@Aargh

Obavezno uradi low level format sa Maxtor PowerMax 4.23 i probaj onda. Low level format je vracanje harda u fabricko stanje i prilicno je stresan za njega ali ces bar znati na cemu si, jer ako LLF ne otkloni problem (a mislim da ipak hoce) onda ti disk polako umire...

@arquh

kojim programom radis defrag? ako je obican windows defragmenter onda ni ne moras da ga radis...samo ti ispisuje da je sve vraceno tamo gde treba a u stvari ostaje 99% stvari tu gde je bilo pre defraga...
@lukka
heheh ko da si mi uzeo misao...

@Aargh

Obavezno uradi low level format sa Maxtor PowerMax 4.23 i probaj onda. Low level format je vracanje harda u fabricko stanje i prilicno je stresan za njega ali ces bar znati na cemu si, jer ako LLF ne otkloni problem (a mislim da ipak hoce) onda ti disk polako umire...

Cuo sam za low level format, samo reci mi dali se sa njim gube svi postojeci podaci na hardu. Da se nebih neprijatno iznenadio :crash:

Nazad
Vrh Dno