Šta je novo?

Hard Drive Corruption tokom overkloka

Jaruzelski

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2007
Poena
319
Dakle ovako:

Smanjim HT na 4x, memoriju na 667mhz, FSB dignem na 210 i lepo bootuje, sve radi.

Ali, kad sam podigao FSB na 220, tokom ucitavanja viste dobijem BSOD sa porukom hard drive data corrupt, beginning physical memory dump. Hvala Bogu, kad sam sve vratio na default, windows se podigao i nije nasao nikakve greske...

Zbog cega se ovo desilo?

Heh, nemam spread spectrum opcije nigde... a pci je zakljucan po defaultu

Desavale su mi se takve stvari i to vise puta...Jednom ni clear cmos nije resavao problem i jedino resenje je bio reinstal win-a.Ako prilikom nestabilnog boot-a win prodje,sledeci na udaru su programi koji se startuju automatski.Tako, dva puta "zrtva" OC-a je bio avast(unisten VPS fajl).U BIOS-u imam,pored ostalih,i opciju "SATA spread spectrum" i pitam se ,da li bi se ovakve stvari desavale da sam je ostavio na enable???
Mozda(ali mozda)je uzrok i nestabilan RAM jer,koliko se secam podaci na HDD-u su stradali na hercazama koje je proc. trebao da podnese a moja "vrlo OC-abilna" PQI memorija je bila na granici...

Ma necu vise da se zezam sa overklokom, graficka mozda i to je to.

Desavale su mi se takve stvari i to vise puta...Jednom ni clear cmos nije resavao problem i jedino resenje je bio reinstal win-a.Ako prilikom nestabilnog boot-a win prodje,sledeci na udaru su programi koji se startuju automatski.Tako, dva puta "zrtva" OC-a je bio avast(unisten VPS fajl).U BIOS-u imam,pored ostalih,i opciju "SATA spread spectrum" i pitam se ,da li bi se ovakve stvari desavale da sam je ostavio na enable???
Mozda(ali mozda)je uzrok i nestabilan RAM jer,koliko se secam podaci na HDD-u su stradali na hercazama koje je proc. trebao da podnese a moja "vrlo OC-abilna" PQI memorija je bila na granici...

Spread spectrum nema ama bas nikakve veze sa time...Ono sto ima veze sa time je to sto ploca nije bas najbolje zakljucala PCIE magistralu na 100mhz...a SATA diskovi to JAKO ne vole...

Nazad
Vrh Dno