Šta je novo?

Hardver Hard diskovi za NAS server

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Trebam radi prosirenja kapaciteta na QNAP TVS-471 promeniti postojećih 4x WD20EFRX sa novim NAS diskovima, stari ce onda biti iskorišteni u sekundarnom bekap uređaju koji trenutno nema NAS već obične diskove.
Potrebno mi je 4 diska od po 4TB pa me interesuje savet. Nije mi toliko bitna brzina već pouzdanost i stabilnost, hoću diskove u CMR tehnologiji, radije 5400rpm nego 7200, naravno i da nije preterana cena.
Gledao sam ova tri modela

-WESTERN DIGITAL 4TB Red Plus SATA III 256Mb 5400rpm IntelliPower WD40EFPX

-SEAGATE 4TB 3.5'' SATA III 256MB ST4000VN006 IronWolf, 5400rpm
ovaj sledeći je skuplji i na 7200 je ne znam da li vredi davati pare

WD 4TB Red Pro 3.5'' SATA CMR WD4005FFBX​

Trebam radi prosirenja kapaciteta na QNAP TVS-471 promeniti postojećih 4x WD20EFRX sa novim NAS diskovima, stari ce onda biti iskorišteni u sekundarnom bekap uređaju koji trenutno nema NAS već obične diskove.
Potrebno mi je 4 diska od po 4TB pa me interesuje savet. Nije mi toliko bitna brzina već pouzdanost i stabilnost, hoću diskove u CMR tehnologiji, radije 5400rpm nego 7200, naravno i da nije preterana cena.
Gledao sam ova tri modela

-WESTERN DIGITAL 4TB Red Plus SATA III 256Mb 5400rpm IntelliPower WD40EFPX

-SEAGATE 4TB 3.5'' SATA III 256MB ST4000VN006 IronWolf, 5400rpm

ovaj sledeći je skuplji i na 7200 je ne znam da li vredi davati pare

WD 4TB Red Pro 3.5'' SATA CMR WD4005FFBX​

Само Red plus. Заборави на остало.
Red pro прави више буке.
Плус - како који модел. Требао би да будеш миран са WD red plus 4 TB

Obrati pažnju da ne kupiš SMR modele diskova za NAS.

Svi proizvođači manje-više imaju prošaranu ponudu SMR i PMR diskova, tako da moraš proveriti u specifikaciji proizvođača svaki model koji želiš kupiti.

Tu može da pomogne ova lista :)

Obrati pažnju da ne kupiš SMR modele diskova za NAS.

Svi proizvođači manje-više imaju prošaranu ponudu SMR i PMR diskova, tako da moraš proveriti u specifikaciji proizvođača svaki model koji želiš kupiti.
Pa da, napisao sam da hoću CMR diskove. Setovao sam jedan QNAP jesenas za jednu firmu sa 4x Ironwolf od 4tb na 5400 ali nisam impresioniran diskovima, čini mi se da su bučni više no što treba.

Vrh Dno