Šta je novo?

Hard disk start/stop

astonvilla

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2012
Poruke
621
Poena
180
Imam problem sa WDC WD6400BPVT-22HXZT3 na laptopu, kada je u idle non stop se pali i gasi, ne smeta normalnom radu ali ipak veliki je start/stop count. Stavio sam u Power Options da se nikada ne gasi hdd ali ne pomaze. Postoji li nacin da se namesti da se ne gasi?
http://www.dodaj.rs/f/1A/SK/3Wg2EX7V/untitled.png
 
Gledaj, kad ti je na punjacu, garant ti je na "Balanced", znaci, tu namesti da se gasi na svakih 0 minutes. A onda kad ti je na bateriji, onda ti je verovatno na "Power Saver", znaci i na tom modu moras da podesis da se gasi na svakih 0 minutes.
 
A Load/Unload cycle count mi je trenutno 465 821 i non stop se povecava, a na njihovom sajtu pise da je maksimum 600 000...
 
Jos uvek nisam resio problem, da li neko zna sta treba da radim?
 
Startuj Crystal Disk Info i nađi APM opcije, oteraj slider na max performance i trebao bi da rešiš problem. Ovako izgleda opcija.
 
Poslednja izmena:
Pomoglo je, hvala puno! :)

Drago mi je, pomoglo je i meni za WD Scorpio Blue seriju, nekima je pomoglo za stalno a nekima samo do sledećeg restarta.
Ako opet zeza, probaj sa Wdidle3 programom, mada Scorpio Blue verzija nije zvanično podržana. Za početak možeš da kreneš da čitaš odavde.
 
Posle restarta ne zeza, radi kako treba. :) Pokusavao sam sa Wdidle3 ranije i nije pomoglo. Hvala jos jednom.
 
Nazad
Vrh Dno