Šta je novo?

Hard disk ili nesto drugo?

sale973

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2013
Poena
155
Prijatelj pokusava da instalira OS na svoj racunar i u jednom trenutku instalacija se prekine i pojavi se plavi ekran.Pokusavao je vise puta i uvek isto.Prebacio je hard disk u drugi racunar,obrisao particije,formatirao i pokusao instalaciju OS.I na drugom racunaru se desava isto.

1462598_183148628544854_1293050570_o.jpg

Ovo je siguran znak da je u pitanju hard disk ili ipak moze da bude i neki drugi problem?

Pa ako se u dva različita kompjutera pri korišćenju tog hard diska dešava ista stvar onda je 99% do diska. Možda eventualno može da bude do windows instalacionog cd-a ako je u oba slučaja koristio isti mada sumnjam...

Moze i instalacioni cd da bude problem jer sam ja imao takvih slucajeva da jednostavno verzija windows-a koju sam imao nije htela na svaki racunar da se instalira. Kad sam provalio da je do verzije odmah sam bacio cd i skinuo drugu verziju jer sam izgubio dosta vremena dok nisam provalio. Najbolje ti je da nakacis taj hard na neku masinu koja ima windows i instaliras neki program za testiranje hard-a, na primer hdd sentinel i on ce ti sve reci.

A da ga malo istestiraš na tom "drugom" kompjuteru ?, pa onda jedan safe erase i novo formatiranje. Windows su prilično osetljivi na bad sektore prilikom instalacije.

Vrh Dno