Šta je novo?

Hard disk 160gb

Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
609
Kupio sam western digital WD1600 (160gb) u pitanju je normalan ATA133 hard disk tako da kompjuter vidi samo 127gb e sad znam da su mi potrebni drajveri ali gde da ih nadjem i kako se instaliraju dali su u pitanju DOS ili Windows drajveri i da li moram da formatiram disk pre nego sto ih instaliram posto sam vec podigao sistem.

mislim igore...da je problem u biosu koji ne vidi ceo hard disk...probaj sa flashom biosa...pa se javi na private...

Definitvno je BIOS.
I kod mene na starom Epox-u slicno se desavalo........ ustvari je radio i prepoznavao ga ali je cesto pokazivao korumpirane fajlove pa pri svakom restaru, check disk........bla bla
Moj hard ima 120 GB pa se to desavalo kada se premasi kapacitet koji BIOS ploce podrzava......... znaci kada mi je pun hard. U suprotnom nema tih simptoma.

Definitvno nadji poslednji aktuelni BIOS za plocu........... ja to uradih i vise nema tih problema............ e da sam znao da je to problem koliko bi mi to CD-ova i DVD-ova koje sam pokusao da narezem spasilo, jer su pucali ako se na medij snima deo sadrzaja one prekoracene gigabajtaze, znaci sve sto je snimljeno poslednje a ulazi u tih poslednjih 20 gb koje je "BIOS video" je pravilo problem.

Samo nemoj da kazes da imas win98 i recimo VIA KT133.

za HDD preko 120GB treba ti najmanje WinXP sp1 za normalan rad

Isntaliraj SP2 i reshicesh problem :) a ako to nepomogne flash biosa ploche oce,ali 99% u driveru idi na official sajtove WD i nacicesh enabler!
Poz

Net komp. Duron 700 + KT133 ali je Win XP pro sp1....... u infou poslednje verzije BIOSA je pisalo da sa tom verzijom podrzava preko..........80 GB HD ili tako nesto.....

Nazad
Vrh Dno