Šta je novo?

Hard 80 Gb

dragan vasic

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2006
Poena
304
Sta da radim treba mi pomoc ako sam na pravom mestu valjda cu da dobijem prav odgovor

a to je na hardu imam 53,3 GB muzike od toga vidim 18 GB koje mogu da slusam. zasto nemogu da vidim ostalo i dali postoji nacin kako to mogu da sredim

da stvari budu lakse za pomoc: imam 2 harda 120 i 80. sistem mi je na 120 gb amuzika na 80 ako nesto znaci za pomoc

ako sam dosao na pogresnom mestu dali mozete da mi preporucite na koj sajt da idem unapred hvala :wave:

dragan vasic je napisao(la):
da stvari budu lakse za pomoc: imam 2 harda 120 i 80. sistem mi je na 120 gb amuzika na 80 ako nesto znaci za pomoc

Na dobrom si mestu, samo ako ocekujes pomoc, moras dati malo vise detalja...iz ovoga se ne vidi nista...
Stavi bar koja je ploca, CPU i naravno koji je to HDD...

ASUS A7V600-X.... CPU AMD athlon bio je na 2600+ pa sam ga zeznuo na neku drgu plocu mojim neznanjem i kad sam ga vratio na ovu navedenu e sad mi radi na 2000+ 1.66 GHz...ram 512.. hard je kako pise maxtor diamondmax plus 9
80 GB ata/133 izgleda da zam zeznuo sa sitem mehanic 6..... pa graficka asus 9600xt/td.. i sa grafickom sam imao problem samo kad podignem nov sistem ikad instaliram drajvere posle restarta nepravilne boje po celom ekranu e onda instaliram omega (26.75a) drajv. i sve ok zasto nece standardne drajv.. unapred hvala :banana:

Poslednja izmena:
ASUS A7V600-X.... CPU AMD athlon bio je na 2600+ pa sam ga zeznuo na neku drgu plocu mojim neznanjem i kad sam ga vratio na ovu navedenu e sad mi radi na 2000+ 1.66 GHz...ram 512.. hard je kako pise maxtor diamondmax plus 9
80 GB ata/133 izgleda da zam zeznuo sa sitem mehanic 6..... pa graficka asus 9600xt/td.. i sa grafickom sam imao problem samo kad podignem nov sistem ikad instaliram drajvere posle restarta nepravilne boje po celom ekranu e onda instaliram omega (26.75a) drajv. i sve ok zasto nece standardne drajv.. unapred hvala :banana:

Leleeeee.....i kazes sve OK?

....od toga vidim 18 GB ....imam 2 harda 120 i 80. sistem mi je na 120 gb

Nekako mi lici na ono da ploca vidi samo 137 ili 138 Gb....
Ovako...
1.- da li si uopste formatirao taj HDD od 80 Gb posle stavljanja u komp?
2.- Proveri drajvere za plocu, tj, da li si ih uopste instalirao odmah posle instalacije OS?
3.- proveri kako ti stoji dzamper na tom Maxtoru...treba da bude na Slave a kod nekih modela kad je Slave ne treba dzamper... pise ti na disku

Pored toga, ne bi bilo lose da prvo vratis BIOS na Default vrednosti, pa onda radis doinstalaciju drajvera ako si nesto neke od njih propustio, a cini mi se da jesi.
Kad to proveris, idemo dalje...

[1.- da li si uopste formatirao taj HDD od 80 Gb posle stavljanja u komp?
2.- Proveri drajvere za plocu, tj, da li si ih uopste instalirao odmah posle instalacije OS?
3.- proveri kako ti stoji dzamper na tom Maxtoru...treba da bude na Slave a kod nekih modela kad je Slave ne treba dzamper... pise ti na disku

hard mi je D particia i desnim klikom na tu particiju u properties
je : used space 53.3 GB. free spaces 23.0 GB
u comanderu vidim 18 gb kad selektujem sve fascikle desnim klikom na properties.a ostale fascikle nema od A DO K vidim fascikle a ostale ne vidim a pre pet dana sve sam ih video
kad otvorim comander i izaberem D particiju komp samo sto ne blokira sve je not responding jedno dva minuta ali samo kad izaberem d particiju
1 - jeste on je odavno formatiran zato sto imam vec dve godine muziku u hard
2 - usao sam u device manager i sve je instalirano
3 - netreba dzamper za njega

Pre 5 dana ja sam mogao da slusam sa tog harda sve i video sve fascikle
a pre 4 dana hteo sam da narezem muziku i tad sam video da je nesto krenulo naopako. znaci posle podizanja sistema hard je bio ok
Dali je moguce da sam *****o sektore kad sam instalirao sistem mehanik 6 i tada testirao sistem
Ako bih sad formatirao taj hard dali bi muzika otisla u nepovrat

Poslednja izmena:
....Dali je moguce da sam *****o sektore kad sam instalirao sistem mehanik 6 i tada testirao sistem
Ako bih sad formatirao taj hard dali bi muzika otisla u nepovrat

Ijao....da, vrlo je moguce. A mozda su samo sakriveni, a moguce i da prostor zauzima jedan ogroman test fajl(takodje skriven) kreiran od strane SysMech-a.
Naravno da bi izgubio sve podatke. Mozes da ih povratis specijalizovanim programima, ali to bolje da ostavis nekom strucnijem.

Poslednja izmena:
....Dali je moguce da sam *****o sektore kad sam instalirao sistem mehanik 6 i tada testirao sistem
Vidi, testirao si sistem, znaci particiju C, tj, onaj HDD od 120 Gb....
Verujem da ti je taj sistem mehanik 6 lepo "istestirao" sistem i napravio lom u drajverima, pa sad radi kao sto si rekao....CPU, graficka...
Udji ipak u Device manager pa mu ponudi Update driver sa CD od ploce.... Posle toga mislim da ces videti ceo HDD sa muzikom.
To isto uradi i za graficku.
U krajnjem, taj sistem je posle tog "testiranja" prilicno sje*an, pa bi ti mozda pametno bilo da vratis sve na Default i uradis novu instalaciju iz pocetka.
A sa D particije, ako je bas nesto pobrisano pri "testiranju", u sta sumnjam, mozes vratiti podatke i kasnije.

heeej !!!! imam radosnu vest majstori za muziku iz harda 80 GB vratio sam sve pesme :banana: :banana: :banana: samo da mozete da imate taj osecaj radosti jer mi je ovo prvi put da sam uspeo :banana: :banana: :banana: evo kakao otvorio sam my computer na D particiji desnim klikom na properties pa na tools i na error checking kliknuo na check now otvorio se prozor i stiklirao automatik fix file errors i scan for and attempt recovery of bad sectors i posle jedno sat vremena fajlove je sve vratio i ne koci mi vise comp :banana: :banana: :banana: :banana:

Poslednja izmena:
Prerezi ti tu muziku ipak ako ti je bash bitna (kao i sve ostalo na kompu).

Vrh Dno