Šta je novo?

Hamachi veliki ping

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Mislim da je ova sekcija odgovarajuca za pitanje, tj nadam se🙂. Instalirao sam ovaj program [LAN preko Interneta] i mogu reci da je korisna stvarcica. Koristim ga za igranje NFS Underground 1 u LANu sa ortakom. Napravio sam svoju mrezu, i njega sam prikljucio na istu. Oboje smo na ADSLu, ja na Telekomu (1,5mbit), on na Eunetu (768kbit). Posto sam ja host, on kod mene ima ping oko 60-70... Igrica radi preko ovog programa, ali dosta zeznuto, tj isprekidano vidim ortaka dok vozi, izgleda kao da se slupa na svakih 10 metara pa je onda odjednom na dobrom putu i sve tako... Interesuje me koliko je uopste efikasan Hamachi za ovo i kako bi to mogao da proverim... Mislim da dosta guta pakete cim se igrica tako ponasa. Doduse trebao bi probati i josh neku igricu tipa Quake3, cisto da vidim kako se on ponasa? Mozda ADSL zeza, i verovatno bi SBB bolje sljakao da ga imamo oboje [posto valjda ima manju latenciju za igranje]? I koliko je ADSL uopste dobar za ovaj program. Ne zalim se na ADSL u Quakeu [mislim na internet igranje], uglavnom ostvaruje 50 ping na nemackim serverima, na nasim oko 25. Nadam se da sam bio priblizno jasan sta sam hteo da pitam🙂. Hvala na bilo kakvom odgovoru unapred!

Svašta može da utiče na ping.... ali ja bih tipovao na tvoj upload speed od 64k.

Definitivno je veza. Upload nije dovoljno dobar za trke. Ja sam imao slicnih problema trkajuci se u rfactoru , kada protiv 2-3 igraca radi fino , ali zato nastaje ludnica kada nas ima preko 12!

Treba samo da ih vidite kako izgledaju u krivinama :S:

To takodje ima i veze sa samim net code-om i net optimizacijom za NFS generalno ( koji izgleda ,osim bloomova i blurova, nije diran od Undergrounda prvog ).

Najbolje je da ako vam se igraju trke instalirate jos neku , pa onda uporedite. NFS je ionako dead! 😛

Definitivno je veza. Upload nije dovoljno dobar za trke. Ja sam imao slicnih problema trkajuci se u rfactoru , kada protiv 2-3 igraca radi fino , ali zato nastaje ludnica kada nas ima preko 12!

Treba samo da ih vidite kako izgledaju u krivinama :S:

To takodje ima i veze sa samim net code-om i net optimizacijom za NFS generalno ( koji izgleda ,osim bloomova i blurova, nije diran od Undergrounda prvog ).

Najbolje je da ako vam se igraju trke instalirate jos neku , pa onda uporedite. NFS je ionako dead! 😛

Ja bih reko da je NFS ocajno optimizovan... Hamachi sam kao namestio da njegov IP ide odvojeno samo na jedan port, kao sto se namesta i za utorrent, to je valjda tzv port forward... A ne igra nam se drugo, a pored toga, loshe su nam masine za neke novije trke, jedino mi NFS pada na pamet. I da, igramo samo nas dvoje, ne znam sto konekcija zeza... A inace NFS Underground serveri su ugaseni 2006 godine🙂, mi koristimo neku modifikaciju za igranje u LANu

Ako vam rade NFS-ovi radice vam i rFactor-i (sa modovima , sa default automobilima je ocaj zivi)...
Imate temu na ovom forumu pa potrazi ako te zanima nesto vise...

Ne znam sa sigurnoscu ali vredi da probate. Osim toga , trke za pc danas i nisu zahtevne osim mozda grida (pa cak ni on), ili mozda jos nekih....

Nazad
Vrh Dno