Šta je novo?

Halo

cyberdude

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
630
igra izlazi sigurno 30. septembra i evo linka da vidite šta nas očekuje
http://www.microsoft.com/games/halo

p.s. pošto sam video da se mnogo priča o drugim fpsOVIM, (hl2, breed, chrome, xiii) a haloA nigde.
mislim da će igra biti sasvim OK, još je tu i MP i grafika je solidna, a gameplay ćemo videti za 4 dana :), ali mislim da će i on biti na nivou !
šta je u pitanju, ne očekujete da će igra biti nešto posebno ili šta ?

Igra je izasla za xbox jos odavno i nije nesto exxtra, makar kad se uporedi sa slicnim stvarima za PC kao i kad se ima u vidu nesto drugacije izvodjenje na PCu. A sad je i dobila konkurenciju u vidu Breeda koji je sve samo ne los.
Videcemo

Pa ne izgleda nesto posebno, sudeci prema screen shotu.

ja sam zbog nje i kupio XBOX, nego pitanje za drivera: sta je sa SimCity 4 Rushhour, da li ce biti ispravna verzija?

@frostonja, ne igram to pa ni ne znam da je neispravna :) u chemu je fora, ne radi uopshte ? ako ima problema, sigurno ce biti druga....

Evo vam izvoda iz kritike ove igre na GameSpy (http://www.gamespy.com/reviews/september03/halopc/):

I've enjoyed playing Halo on the PC far more than I ever did on the Xbox ...
... and is arguably the best FPS to hit the PC so far this year.

Graphical Distortion (naslov jednog poglavlja ove kritike)
Visually, Halo is an enigma ... you'll notice lots of differences ... some good, some bad.
... up to 1600x1200, and some of the visuals are simply stunning ... with lush green fields and breathtaking outdoor scenes ...
The player models, on the other hand, have clearly been reconstructed and don't look that great -- they certainly don't look as good as on the Xbox...
But the biggest problem with the graphics -- and the entire game -- is that you'll need a pretty powerful PC to run Halo ...
My main machine is a P2.54 GHz P4 with a GeForce 4 and 1GB of RAM ... But even at 800x600 with some of the details turned down, Halo still feels sluggish ... disappointing for a game that looked fantastic ...

The combat ... but the addition of mouse / keyboard control elevates the action to the point where I can say it has maybe the best pure combat of any first-person shooter ... ever.

You can only carry two weapons at a time ... making decisions ... what weapons you should be carrying ...
Halo also contains some of the best enemy AI ever seen in a videogame
Halo is an engaging mix of straight-ahead action and tactical combat that I'm not sure exists in any other game to date.
... you'll get to control a number of vehicles in Halo, from the iconic Warthog and Scorpion tank to the Covenant Ghost hovercraft and Banshee fighter.

... but playing Halo with a mouse and keyboard has been a near-religious experience.

Halo simply throws open-ended scenarios ... a strategy ... Should you snipe enemies one by one from afar? Should you steal a Banshee and fight from the air? Should you jump into a turret and start blasting?
The one drawback to all this is ... the level design. ... you walk out of one area, head into the next, and it looks exactly the same.

Multiplayer Madness
... fully playable over the Internet.
... all of the multiplayer modes ... There were over 20 in all ...
This results in some amazing carnage, with players dogfighting in the air, tanks and jeeps firing from below and snipers a constant threat in the shadows.
Two new guns have also been added for Halo's multiplayer -- a flamethrower and the fuel rod gun (which some of the Covenant enemies used in the single-player game).

Hm?! breathtaking outdoor scenes ... ?!

On ili je corav, ili mu je neko platio dobar kes!

Pa onom terenu fali dosta toga da bi bio breathtaking!

Breathtaking teren je po meni u: Morrowind-u, Gun Metal-u, Ut2003 i dosta dobar teren u C&C:Generals.

alokiN je napisao(la):
Hm?! breathtaking outdoor scenes ... ?!
On ili je corav, ili mu je neko platio dobar kes!
Pa onom terenu fali dosta toga da bi bio breathtaking!
Breathtaking teren je po meni u: Morrowind-u, Gun Metal-u, Ut2003 i dosta dobar teren u C&C:Generals.

Slazem se da su okolishi (na otvorenom) vrlo siromasni (malo vegetacije, malo sitnih objekata). Skoro gola - ogromna prostranstva sa tu i tamo ponekim drvetom i naravno nekom gradjevinom.

Ali pogleedaj OBAVEZNO ovu sliku: LINK

Jao, sad sam igrao malo :) Sat vremena nisam mogao da se odlepim koliko je zarazno...igra je chudna, iako je obichan fps, nekako je zarazno, nije dzabe prvo za konzolu pravljena...dok se ne izadje napolje je interesantno, a tek kad sletim na planetu...sve je grafichki kao iz vremena kada je trebala da izadje za PC (shto znachi zaostala), ali je opet sa druge strane potpuno osvezenje, jer ne lichi ni na shta shto se do sada pojavilo...na otvorenom terenu je nekako mnogo jak osecaj, ne mogu da objasnim ali sam imao utisak kao da sam u ekranu :) tachno je da je siromashno, ali se tachno vidi da je napravljeno da na TVu izgleda mnogo dobro...shto se tiche zahtevnosti, za one strance koje je gore neko pomenuo, mogu samo da kazem "haha"...igra je totalno nezahtevna, svi ce moci da je igraju i na 1Ghz :) kod mene na 1700+ (default clock) i leadtek MX460 (isto default), sve leti u 1024 max detalji :)...onaj sa gamespota je ili retard, ili je P4 slabiji nego shto svi mislimo da je slab :D
Inache, samo pucanje, zvukovi su odlichno uradjeni...na grafiku sam se navikao posle 10 min, iako je stvarno zaostala za danashnjim monstrumima od igara...ali josh jedan dokaz da to upshte nije bitno, ako je sve ostalo uradjeno kako treba....

maxer je napisao(la):
...
Ali pogleedaj OBAVEZNO ovu sliku: LINK

Stvarno lep efekat, ali topografiji fali jos dosta poligona da bi brda "bila" brda, a uvale uvale(e sada ga pretera:)

Ne znam sta da kazem ali sam igru vec deinstalirao posle 5 minuta igranja. Igra je potpuno prosecna, grafika je dobra za period pre dve godine kada je igra otprilike i nastala ali danas je inferiorna najblaze receno. Gameplay je dobar za decu do 12 godina, ides okolo i pucas, a istrcavaju ti razni neprijatelji, i to je sve. Nema nikakve price, nema zadubljivanja, ne trazi nikakvo anazovanje osim kaziprsta koji klikce na taster misa. Kome je to zabavno taj ce se sit naigrati.

bas prica valja, samo cekaj da stignes na Halo, mnogo je zanimljivo.

Hmm, grafika je zastarela, ali i pored toga se igra itekako gusi cim ima akcije na ekranu: pokrenite je sa

halo.exe -vidmode 1024,768,85 -timedemo

i u fajlu timedemo.txt ce biti rezultat benchmarking-a.

Na mom sistemu (XP 1700+, 640MB PC133, GF4 TI4200) su sledeci (jadni) rezultati:

Date / Time: 27.9.2003 12:54:57 (16729295ms)
1500MHz, 640MB, 64M nVidia GeForce4 Ti4200-8x (DeviceID=0x0281) Driver=6.14.1.4345 Shader=1.3
H:\games\Halo\halo.exe -vidmode 1024,768,85 -timedemo (Version=1.0.0.564)
Frames=4700
Total Time=303.33s
Average frame rate=15.49fps
Below 5fps= 18% (time) 0% (frames) (56.385s spent in 38 frames)
Below 10fps= 23% (time) 3% (frames)
Below 15fps= 45% (time) 21% (frames)
Below 20fps= 70% (time) 50% (frames)
Below 25fps= 86% (time) 72% (frames)
Below 30fps= 95% (time) 87% (frames)
Below 40fps= 99% (time) 95% (frames)
Below 50fps= 99% (time) 97% (frames)
Below 60fps= 99% (time) 97% (frames)
Memory used Max=162MB, Min=129MB, Ave=150MB

Sramota koliko je igra lose optimizovana.

Cekam da cujem i Opti-jevo misljenje, posto covek ima dobru mashinu a i solidno iskusvo u recenziji igara :D

Opti jel vredi ili ne. Ko ovde koga :hump: ?

A Opti nam je expert ubilo se :d
Kako ne shvatate da je ugodjaj igara potpuno subjektivan....

frostonja je napisao(la):
bas prica valja, samo cekaj da stignes na Halo, mnogo je zanimljivo.

Ako je to ona planeta na koju se slece kad se pobegne sa maticnog broda tamo sam i stigao posle 5 minuta igranja i kad sam video da i dalje jedino angazujem kaziprst iskljucio sam igru i deinstalirao je. Mislim, tacno je da ima nekakva prica ali igra je na nivou space invadersa sa spectruma, ono ti pucas, a razni neprijatelji iskacu sa raznih strana. I na space invaders mozes da nakacis svakakvu pricu ali igra (sustina) je ista. Ma sta se smaram da objasnjavam glupavu igru, kome je dobro neka tera, kome nije neka tera nesto drugo...

nesharm je napisao(la):
Sta fali ?
Covek je type; (D) vise igara nego vecina ovde prisutnih ...
nesharm je napisao(la):
Ma shvatamo mi to ali eto mene interesuje subjektivan osecaj Opti-ja :mrgreen:

Ja jedine nade u igru ulažem da će da pruži osećaj, hm, kako da objasnim, otvorenog prostora(atmosvere) kakav me je oduševio kod (za mene jedne od najboljih 5 igara ikada) Giantsa. Samo mi dobra atmosvera treba, ne treba mi ništa drugo, počeli smo da igramo 3D maxove, radeone 9800, 10-okanalne zvučnike, umesto igrica...
Mislim da će me halo oduševiti?

atmosFera bane...

btw zar nije niko gledao onaj "jump program" avi sa Halo-om ali u konzolnoj verziji kad lik demonstrira fiziku u igri...ja se odusevio :beat:
ne mogu sad da se setim tacnog imena fajla ali rocks

mislim da HALO nece dobro proci jer se pojavio uporedo sa dosta boljim igrama... ovo je po meni obicna decija pucacina, graficki ne znam da li je bolje na dx9 karticama, ali na mx izgleda zaostalo... Freedom Fighters, Chrome, Breakthrough, Mace Griffin, Desert Storm II meni izgledaju bolje, drugi neka kazu svoje :)

nesharm je napisao(la):

To je verovatno zato sto sam popljuvao najnoviji nastavak Serious S...pardon, Star Warsa:d

nesharm je napisao(la):

Apsolutno nepobitna cinjenica i jedini fakat koji nije subjektivan :) Ukusi su razliciti, nekome se svidja ovo, nekom ono, neko od igre trazi jedno, neko drugo, tako da ne postoji jedinstveni osecaj igranja cak i kad su dokazano dobr/lose igre u pitanju

maxer je napisao(la):
Covek je vise igara nego vecina ovde prisutnih ...

Veruj mi, to ne mora da bude nikakav kriterijum. Znam mnostvo ljudi za koje sam ja po tom pitanju malo dete, a njima je recimo najslozenija igra Q3, prema tome... ctp;

E sad druga je stvar sto ja volim razne zanrove i slicno...

Sto se utiska o Halo-u tice, na njega ces, maxer, nazalost morati da sacekas. Em sam u guzvi sa ispitima em sto nemam satelit em sto drajver ima :D em sto je meni trulo da ga cimam za 1-2 diska kao Max, Muzzy i slicno :d

Uostalom vidim po prvim reakcijama da ne propustam mnogo toga.
Da se razumemo, ja sam ljubitelj zanra akcionih fps-ova, ali sam se poprilicno razmazio po tom pitanjju. Mada opet - nema pravila, sve zavisi od igre do igre. Recimo izuzetno mi se svidja Serious Sam, Jedi Knight 2, a JK3 mi je totalno bezveze. Sto bi rekao bane, atmesvera :d je najbitnija. Dzaba grafika i sve ostalo ako ostane ljustura.
Zato se i plasim za Doom 3 i Half life 2 :(

Inace, ja sam svojevremeno opisao par igara za sajt svog prijatelja. Nista posebno, nista preterano, ali sam se trudio da (uz prepoznatljivu dozu humora :mrgreen:) budem objektivan, da isprobam igru na 2-3 konfiguracije razlicite snage, da se izdignem iznad subjektivnih osecaja kad su odredjeni zanrovi u pitanju i da se stavim u ulogu nekoga ko to voli/ne voli i koliko ce njemu to biti igrivo...Ne mogu vise ni da se setim tacno sta sam opisivao, mislim da su bili Freespace 2, Fifa 99, Fifa 2k, neki Quake i slicno.

Krivo mi je sto sajt vise ne postoji a ja to nisam sacuvao pa ne mogu da vam predocim kako pravi (po mom misljenju) opis treba da izgleda a ne ovaj puter sto objavljuju u Svetu Kontejnera, lameru i slicnim casopisima koji su:
1) majstori da nista ne kazu o samoj igri (neretko mi se desava da posle cele strane opisa a i skrin-sotova bukvalno nisam u stanju da sebi predocim koji je zanr u pitanju i kakvo je izvodjenje tj. kako se igra
2) majstori da lupetaju pa tako dobijamo preporucene konfiguracije od P4 na 1ghz :D, lupetanja o minimumima ("ova igra zahteva bar 512 mb rama i slicno"), a hardverske bisere da ne pominjem.
Jos uvek mi stoji u secanju par recenica iz Lamera: "Iako igra podrzava Transform & Lighting moramo reci da iako osvetljenja mestimice ima nikakve posebne efekte transformacija nismo uocili" :p :mrgreen: ctp; :d

max9998 je napisao(la):
Hmm, grafika je zastarela, ali i pored toga se igra itekako gusi cim ima akcije na ekranu: pokrenite je sa

halo.exe -vidmode 1024,768,85 -timedemo

i u fajlu timedemo.txt ce biti rezultat benchmarking-a.

Na mom sistemu (XP 1700+, 640MB PC133, GF4 TI4200) su sledeci (jadni) rezultati:

Date / Time: 27.9.2003 12:54:57 (16729295ms)
1500MHz, 640MB, 64M nVidia GeForce4 Ti4200-8x (DeviceID=0x0281) Driver=6.14.1.4345 Shader=1.3
H:\games\Halo\halo.exe -vidmode 1024,768,85 -timedemo (Version=1.0.0.564)
Frames=4700
Total Time=303.33s
Average frame rate=15.49fps
Below 5fps= 18% (time) 0% (frames) (56.385s spent in 38 frames)
Below 10fps= 23% (time) 3% (frames)
Below 15fps= 45% (time) 21% (frames)
Below 20fps= 70% (time) 50% (frames)
Below 25fps= 86% (time) 72% (frames)
Below 30fps= 95% (time) 87% (frames)
Below 40fps= 99% (time) 95% (frames)
Below 50fps= 99% (time) 97% (frames)
Memory used Max=162MB, Min=129MB, Ave=150MB

Sramota koliko je igra lose optimizovana.

dobra fora :) ja sam na MX460 i 1700+ dobio average fps = 22.4 :D
al ono ne da nije 22, ono je najmanje 40fps kod mene....ne znam kako onda igrash recimo Chrome, koji je 3x zahtevniji, kao i sve novije igre...
sve imaju po 10 fps ? :D

Nisam hteo da te cimam samo za Halo driveru, ali vidim da su ti stigli i Titani ;) Sto je mnogo - mnogo je, cucemo se danas 8)

Bane® je napisao(la):
Ja jedine nade u igru ulažem da će da pruži osećaj, hm, kako da objasnim, otvorenog prostora(atmosvere) kakav me je oduševio kod (za mene jedne od najboljih 5 igara ikada) Giantsa. Samo mi dobra atmosvera treba, ne treba mi ništa drugo, počeli smo da igramo 3D maxove, radeone 9800, 10-okanalne zvučnike, umesto igrica...
Mislim da će me halo oduševiti?
uh giantsi su odlichna igra..presao sam je za par dana kolko sam se bio zarazio..

Evo izcimao sam drvera samo za Halo, i nista mu nije smetalo :mrgreen:

Igra je ... kratka.
Vizuelno na momente impresivna, sa dosta pametnih koricenja bump mapinga da osvezi low-poly modele. Takodje se da primetiti da nije ni preterano sarena, tako da nije za "decu".
Istina je da je toootalno nepitizovana i uopste mi nije jasno kako su to uspeli :mrgreen: . Svi outdoor nivoi su fantasticni i moze da ima 100 objekata na sceni a da nedolazi do stucanja, za razliku od pojedinih indoor nivoa koji su se i kod mene vukli (XP@2250mhz, 512@200fsb, r9700pro neklokovan) sto je bas zbunjujuce.
E ono sto sam primetio gledajuci ga kod mene i drivera jeste da se vlasnici non DX9 karti nece bas nagledati "lepe" grafike, sto je opet prilicno zbunjujuce ... bar za bump maping koji "vadi" stosta (pogotovo kad ukljucite baterisku lampu)

Ceo osecaj u igri je bas onako "konzolski". Veoma je zarazna. Onaj ko se udubi u pricu (koja uopste nije glupa) moze lepo da se zabavi. Tacno je da se sve na kraju svodi na besomucno prangijanje po neprijateljima ali je zaisto dobro izdozirano i nije nimalo lako.
Igra poseduje i odredjenu dozu humora ... videcete, ima bas simpaticnih fora.

Sto se gamplaya tice, bas je tecan. Fov je malo cudan ali se da naviknuti. Veeeoma podseca na Giants. Kretanje je dobro, ima malo duzi skok ali to je valjda zbog cudne gravitacije HALO-a. Oruzija su izbalansirana i svako ima neku svrhu, stim sto je ipak sacmara u prednosti. Snajper je zaaakon O:) .
Postoje 4 vozila kojim mozete da se posluzite. Tu je Dzip :) sa rucnim topom na "gepeku" i u koji mozete da strpate 2 marinca da tamane po nivou. Bedak je sto mozete samo da vozite... Dalje od kopnenih vozila tu je i tenk O:). Trom, ali jak... moze da "ponese" 4 marinca koji se okace sa strane sto izgleda odlicno, takodje cete naici i na neki hower-bike Ghost koji je brz i ima jaku paljbu. Od letelica imate samo 1 ali vrednu ... slicna je Ghostu po oruziju ali ima i granate. Najjace vozilo ubedljivo :mrgreen: .
Fizika je na vrhunskom nivou. Ima sve od fansy simulacija tipa rag-doll i sl. Prilicno je uverljiva. Jedva ceakam da postuju sifre za besmrtnost da oprobam do koje mere je blesavo :S

Na kraju poslastica- ZVUK! Najbolji element cele igre... Obavezno je igrajte ili sa odvrnutim zvucncima ili dobrim sluskama! Broj sitnica na koje su ozvucene je impresivan ... davno nisam ovoliko uzivao u slusanju scene.

Inace, igru sam presao za nesto malo vise od dan-a jer me je bas zaludela ... samo je stos da se udubite u pricu i to je to.

Odlican naslov na kratke staze. Nadam se da ce malo progurati njegov multiplayer koji obecava. Mada sa dolasokm UT 2004 ? Ko zna ctp;

Eto toliko.

Na pocetku me je igra prilicno zabavila (i pored loseg izgleda & performansi) jer akcija prilicno podseca na Starship Troopers. Ali, igra se ipak, ko sto Muzzy rece, svodi na besomucno pucanje tako da se ne izdvaja mnogo od slicnih sr.. poput SS i Unreal2.

Date / Time: 28.9.2003 10:56:05 (15640500ms)
3000MHz, 512MB, 128M nVidia GeForceFX 5800 Ultra (DeviceID=0x0301) Driver=6.14.10.4523 Shader=2.0
E:\igre\Microsoft Games\Halo\halo.exe -vidmode 1024,768,85 -timedemo (Version=1.0.0.564)
Frames=4700
Total Time=231.19s
Average frame rate=20.33fps
Below 5fps= 7% (time) 0% (frames) (17.045s spent in 12 frames)
Below 10fps= 10% (time) 1% (frames)
Below 15fps= 30% (time) 13% (frames)
Below 20fps= 41% (time) 23% (frames)
Below 25fps= 68% (time) 50% (frames)
Below 30fps= 85% (time) 72% (frames)
Below 40fps= 96% (time) 89% (frames)
Below 50fps= 97% (time) 93% (frames)
Memory used Max=161MB, Min=129MB, Ave=149MB

Date / Time: 28.9.2003 17:23:37 (1121015ms)
3000MHz, 512MB, 128M nVidia GeForceFX 5800 Ultra (DeviceID=0x0301) Driver=6.14.10.4523 Shader=2.0
E:\igre\Microsoft Games\Halo\halo.exe -vidmode 1024,768,85 -timedemo (Version=1.0.0.564)
Frames=4700
Total Time=190.08s
Average frame rate=24.73fps
Below 5fps= 10% (time) 0% (frames) (19.255s spent in 15 frames)
Below 10fps= 10% (time) 0% (frames)
Below 15fps= 27% (time) 10% (frames)
Below 20fps= 30% (time) 12% (frames)
Below 25fps= 42% (time) 23% (frames)
Below 30fps= 68% (time) 49% (frames)
Below 40fps= 91% (time) 80% (frames)
Below 50fps= 95% (time) 87% (frames)
Below 60fps= 98% (time) 95% (frames)
Memory used Max=161MB, Min=129MB, Ave=149MB

Prvi rezultat je sa 4xAF, drugi bez.

Meni Halo izglada ocajno. Probao sam je kod ortaka i posle 5 min odustao. Engin radi bump-maping , neke svetlosne efekte i ko zna sta jos ali ja sam konstantno imao utisak da igram neku DX7 igricu.Teksture su takodje blagi uzas. Pritom sam imao utisak da glavni lik uopste ne hoda vec da se kliza, nesto kao u prvom prastarom Half-Life( kad to bese, '97?) Toliko o kvalitetu i zapanjujucoj grafici. A da, igra je neprestano seckala mada je sve to radilo na XP2800+; 9600pro; 512 Kingston hyperX mem. JB hard disku.....

Nazad
Vrh Dno