Šta je novo?

Halo telefonske govornice

DDejanNS

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
304
Vec duze vreme primecujem da nije bas sve sasvim uredu sa Halo govornicama.
Primetio sam da tajmer na govornici ne radi dobro tj. na svakih 5 sekundi "ukrade" odokativno pola sekunde. Obratite paznju da svakih 5 sekundi sledeci sekund odbroji znatno brze. Posto pare sa kartice skida po tom tajmeru ispada da telekom zavrce za oko 10%. Skoro sam siguran da je tako od kako su se halo govornice pojavile...

pa nemoj da zoves sa govornice :)

salim se...a kako nas tek zakidaju na kucnim telefonima....

Jel ti palo na pamet da su "prve cetiri" duze od sekunde? Mozda jednostavno ne ispisuje tacno u sekundama, a tacno ih racuna... probaj da meris satom ili stopericom... mozda si u pravu, ali mi nije logicno... ovo je samo moje misljenje.

Ma kad je Telekom u pitanju nista me nebi zacudilo da na i ovaj nacin zavrcu korisnike

da. svaka sesta sekunda se duplo krace zadrzava. to sam ja primetio jos pre nekoliko godina, ali su mi rekli da sam isparanoisan manijak. istina, do danas nisam izmerio na stopreci razliku.

modza ne pripada ovoj temi, ali da li je neko cuo da nase govornice zvone? ranije smo citali identifikaciju govornice preko mobilnog i pozivali istu. nista se nije culo, nego se podigne slusalica na blef i stisne neki taster. koji, zaboravio sam.

zvone govornice naravno,ali nemaju ugradjeno zvono,tako da ti ne cujes kad neko pokusava da dobije taj broj.. :D
a da telekom zavrce za kes preko te pola sekunde nisam znao(iskreno nisam ni obracao paznju) ali me nista ne cudi...

i mi hocemo u EU, a nemamo ni zvono na govornici...

da je svaka peta sekunda, primetio bi. ovako ne upada u oci.

Nase govornice su iskljucene da ne zvone, iako ima par koji zvone, kao na primer ona isped Bajlonijeve pijace, zvoni kao zvono na Motoroli

Kako se javiti na poziv na telefonsku govornicu?

1. Saznati broj govornice (okrenuti sa te govornice mobilni pri ruci i broj ce se ocitati)
2. Reci odredjenoj osobi broj telefona govornice koja treba da zove.
3. Javiti na mobilni osobi pored govornice da ce primiti poziv za recimo 10 sekundi.
4. Podici slusalicu sa drzacha slusalice, ali drzac drzati.
5. U samoj slusalici ce se cuti veoma tiho zvonjava telefona.
6. Podici slusalicu i sacekati dok na dispelju na govornici ne ispise error XXX. U samoj slusalici ce se cuti 2 prekida veze.
7. Kad na ekranu vise ne bude pisalo error xxx, ukucati neki besplatan broj 92,93,94 (93 provereno radi).
8. Posle 2 sekunde razgovor moze dvosmerno da se obavlja, racun placa onaj koji je pozvao govornicu (nije rec o besplatnom pozivu).

Mi smo to u vojsci koristili samo tako...
Cini mi se da smo otkucavali 777, ali da me ubijes ne mogu da se setim.

a c a je napisao(la):
Kako se javiti na poziv na telefonsku govornicu?
...

7. Kad na ekranu vise ne bude pisalo error xxx, ukucati neki besplatan broj 92,93,94 (93 provereno radi).
Jes pa da me slusaju vatrogasci.

clock'n'roll je napisao(la):
Jes pa da me slusaju vatrogasci.

pogotovo ako vodis neki hot razgovor,tipa:palis me ili nesto slicno :D :D :D :p :p :p

Pa to je brate isuvise komplikovano, jednostavnije je da platis :)

sto tako lupetate gluposti kad sam 100 puta pozvao govornicu.... ali 100 puta... i uvek mi kaze da zovem nepostojeci broj!...

bgillegal je napisao(la):
sto tako lupetate gluposti kad sam 100 puta pozvao govornicu.... ali 100 puta... i uvek mi kaze da zovem nepostojeci broj!...
Lupas ti. Imam u imeniku preko 100 brojeva halo govornica i sve rade na gore opisani nacin. Svako moze da pozove sa halo govornice svoj mobilni i da mu se ocita broj, posle uradi obrnuto. :smash:

bgillegal je napisao(la):

Mozda si masio broj :-devil-:

Elem, u vojsci (NS, Paragovo) smo do maksimuma zloupotrebljavali govornicu i mi i oficiri/podoficiri. Govornica elegantno zazvoni, dezurni/pozarac digne slusaluci i ukuca nesto (zaboravio sam sta, ali nije ono 92, 93, 94 i sl) i uspostavlja se veza, a onda jadnicak juri po kasarni okog koga zovu :p . Isti princip funkcionishe i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, zvone govornice i ljudi se javljaju bez problema, cak koliko se secam nije ni potrebna akrobacija sa nekim kodovima.

Poz

telekom inace debelo krade ...
evo moj primer ..
kuci nemam nulu, samim tim niti moze 99 da se okrene ...
znaci samo podrucije beograda .
net mi je kablovski ... (znaci ne ide preko telefona)
i opet mi racuni stizu oko 1200din ... znaci lopovluk tezak!
znate koliko je to impulsa, samo za beograd.
znaci ni jedan mobilni telefon, o inostranstvu da ne govorim! i nema shanse da stigne racun ispod 1000din ...
a mrzi me da idem da se zalim zbog 400-500din ... smeshni su! (ali ipak me kradu samo tako)

poz

Nazad
Vrh Dno