Šta je novo?

Halo: Campaign Evolved

• Začetnik teme Začetnik teme SOCOM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SOCOM

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 1600AF (Pinnacle Ridge)
Matična ploča
Gigabyte 450 AORUS M
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 3200 2x8GB
GPU
XFX RX6600
Storage
M2 Kingston 256GB; SSD Kingston 256GB; SSD Kingston 480GB, HDD Seagate Barracuda 2TB.
Zvuk
Inetgrisan
PSU
Chieftec Element 700W
Kućište
Prastaro
Monitor
LG 24"
Miš & tastatura
A4 i Gigabyte
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li sam ja dobro video?
Nema teme za Ovo? 🤔
Dajte utiske, na čemu igrate, performanse.
Vidim da su mišljenja podeljena na Steam-u.

Ja upravo završio kampanju. Orig Halo sam prešao na PCju kada je izašao, i to jedno 3 ili 4 puta. Posle sam igrao neki od nastavaka i to je to do sad. Meni je ovaj prelazak baš legao, dobro napucavanje i haos su tu i dalje 🙂
Warthog je jednako iritantan da se vozi kao i nekad (m+k, možda je bolje na kontroleru).
Cinematici imaju neke glupe momente i deluju zbrzano. Voleo bih da su posvetili više vremena i pažnje tome, proširili misije, napravili sve da bude epskije i grandioznije, bolje ispričano, ali jok. Koridori i tamo-vamo šetnja kao i nekad, i ponovo se gubio u jednim-te-istim hodnicima i vratima dok nisam uključio markere. Suštinski su samo ponovili sve ali uz grafički bump i to je to. Imao sam bug sa muzikom kada sam sleteo na Installation 4, meni muzika je nastavila da piči preko ambijentalne, restart je to rešio. Ostalo bez nekih posebnih bugova.
Prequel bonus misija je bzvz ništa pametno ne donosi, za one koji prvi put igraju Halo ne bih preporučio pre glavne kampanje jer je tu zgomilano sve od Covenanta i sva moguća oružja, što poništava pacing glavne igre i učenje kako se koji protivnik ubija.

Ja sam prešao taj prequel na veteran težini i ne bih uopšte ponavljao to iskustvo lol. Pa sam kampanju prešao na normal.

Grafika je prelepa, kao i efekti. Prešao sam sve na max 1440p, vsync on. DLSS ili neka od drugih ponudjenih opcija i film grain su always on što je wtf. Brdo opcija za podešavanje, toliko stavki za kastomizaciju HUDa ne sećam se da sam skorije video u nekoj igri.
Ai meni deluje isti kao i nekad, sasvim solidan i zabavan, ja nisam primetio neki downgrade po tom pitanju.

Par stvari koje za napomenuti. Kada se igra sa HDR, meni igre i neki od sinematika deluju isprano jer nisu ingame već video fajlovi, šteta. Kada se pokrene prvi put igra, meniji imaju groznu ai audio naraciju za slabovide i to mora da se isključi. Takodje igra traži linkovanje win accounta sa steamom preko qr koda, tako da vam na fonu treba login info za win account.

U suštini i ja imam podeljeno mišljenje, za nekog koga interesuje samo kampanja ovo ne vredi 60e, dodali su oni sve i svašta tu, gameplay modifikatore i crossplatform coop, kastomizacije itd ali to me ne zanima baš.

Poslednja izmena:
ja je imam na gamepass-u, tako da je nisam kupio vec dolazi uz mesecnu pretplatu.
u 4K sve napiceno na max FSR4 na high, radi na nekih 70-80fps i izgleda prelepo
prvu sam igrao bas davnoooooo i ne secam je se vise, tako da mi ovo dodje kao prvi put, ja zadovoljan za sada

Zato što politika na forumu nije dozvoljena.

Na prvu sam se smijao (OP) da li je realno da više ne mogu da naprave ništa novo, a sad se grohotom smijem što 343 nije u više u stanju da napravi remake. AAA industrija komotno može da stavi katanac.

Ja čekam da se oslobodim malo od obaveza i da probam. Prethodne dve verzije sam igrao, mada se druge slabo sećam da bih je uporedio sa prvom. 😳
A prvu sam igrao sigurno 4x.
Cortana je postala gabor, posle one zaobljene i lepe iz H4, prosto ne mogu da je prežalim. Going rampant, my a**.
Mislim, nije morala da bude onako dobra, ali kad već podigneš lestvicu, onda je drži.

Originalni Halo sam odigrao kad je portovan na PC, tada je već grafički bio dosta iza tipičnih PC igara. Odigrao sam ga do kraja ali nije ostavio neki efekat na mene.
Jučer rekoh, hajde da probam ovaj Campaign Evolved na Xboxu kad već imam Gamepass i na godišnjem sam. Lepo izgleda, ali posle možda pola sata dolazi Warthog i tu je već raspad sistema. Promenim kontrole sa onih prilagođenih gunneru na one za vozača, ali ne vredi, mehanika je verna originalu, tj. očajna. Nakon 20-tak minuta vožnje i spašavanja posade broda smorio sam se i palo je brisanje igre.
Microsoft veoma greši dajući prednost starim, već izlizanim franšizama u svojoj strategiji razvoja igara...

Nazad
Vrh Dno