Šta je novo?

Hall.dll - missing or corrupt - stvarno hitno!

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
Hitno mi treba vasa pomoc. WinXP nece da se digne, prikazuje neku poruku tipa:
File missing or corrupt
/windows directory/system32/hall.dll

Kako da rijesim ovo brzo? Reinstalacija sistema nije opcija. Stvarno mi treba hitno pomoc, ako iko ista zna, recite.
Kako mogu da zamijenim taj hll.dll kad sistem ne radi (prekopiram fajl sa drugog Win-a)? Bi li to pomoglo?

Ako znas engleski, imas resenje ovde
Ako ne znas, vici da ti prevedemo 🙂

Poslednja izmena:
E ovako... Morao sam hitno probati to rijesiti, pa sam isao tamo... (masnina nije kod mene). Potrazio sam na netu prije toga savjete i dosao do nacina 1,2 i 3, na ovom linku koji si ti postavio. (Hvala u svakom slucaju!)
Evo sta sam ja uradio: Pokusao sam sa fixboot i bootcfg /rebuild ali nije uspjelo. Pa sam kopirao fajlove (da, nedostajalo ih je vise, ne samo hal.dll... sa ovim kopiranjem sam se bas namucio... nacin prijavljivanja nedostajucih fajlova jednog po jednog, je stvarno debilan...) u system32, sa postojeceg drugog Win racunara (samo sto je taj drugi bio WinXP Pro), i sistem se napokon podigao. Ali... sada trazi aktivaciju i izloguje se ako ne aktiviram odmah. WinXP Home je u pitanju. Sta da radim? Original cd mi nije tu pa... 🙂

Da li bi instalacija WinXP PRO PREKO sadasnje instalacije instalirala WinPro kako treba, sa svim programima da rade? Ovo pitam jer mi je bitno da podaci u My Documents ostanu netaknuti, a posto racunar nije moj, i posto nemam one neke okrugle sarafcigere (Compaqova masina) da izvadim disk i kopiram to k'o covjek, onda mi ostaje da se ovako patim...

Please help! Ne treba ni da napominjem da bi ovo valjalo sto prije rijesiti. Zato, samo bacajte ideje... nek' ovo bude neka vrsta brainstorminga. Zadatak je bas interesantan i neobican 🙂

Poslednja izmena:
re

A zasto se to desava-dali zbog hard diska ili sta je to?

Jedno sigurno znam... To je moj ortak skoro odradio. Sa boot-om sa instal CD-a obrisao je stari XP i instalirao novi. Stare Documents and setings nije dirao/brisao, a win ih je proglasio nevazecim i napravio drugi folder documents and setings s tim da je folder sa imenom usera malo preimenovao tipa >userhome123123541@!$#@<, umesto samo >user<. Njemu to ne smeta a mene bi mnogo nerviralo kao sto mi i ide na zivce kad god dodjem kod njega. Inace u njegovom slucaju za vreme instalacije je prijavio neku gresku, verovatno zbog toga sto nije obrisao i documents and setings, ali sve radi savrseno vec 6 meseci.
Sto se tice dll fajlova mozes sa malo search-a da ih sve skines sa net-a.
Jesi li pokusao da bootujes machinu u safe modu?
Pozdrav i nadam se da sam ti bio od ikakve pomoci... :bottle:

Nazad
Vrh Dno