Šta je novo?

Half life2 opet odlozen

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
http://www.warp2search.net/modules.php?name=News&file=article&sid=16033

za 24.09.2004 godine

Ma sve je u redu vec smo navikli na to!
Do septembra ce izaci minimum 10 igara kojih cemo se toliko naigrati da cemo zaboraviti na HL2 totalno.A mozda nece nikad ni izaci......

Sto lepo ne izdaju verziju za ATI a onda neka prave za NV... ovoj parodiji nikad kraja.... :(

Marti Misterija je napisao(la):
Sto lepo ne izdaju verziju za ATI a onda neka prave za NV... ovoj parodiji nikad kraja.... :(

Pa sta da izdaju kad nista jos nisu ni napravili.Jel si ti video onaj demo....katastofa,samo guru moze da se lozi na takve gluposti :beat:

Uostalom who care's.. dok hl2 izadje... lepo si ti rekao, ima da se pojavi jedno 10 igara za hall of fame!

Uostalom who care's.. dok hl2 izadje... lepo si ti rekao, ima da se pojavi jedno 10 igara za hall of fame!
A i kad bude pri kraju ukapirace da to vise nije nista spektakularnp, pa ce opet da odloze ne bi li ga poboljsali... i tako u krug :)
Sta bi sa Doom-om?

Okreni - obrni, dodjoste na moje zakljucke :beat:

Anyway, sta ovaj tred trazi u aplikativnom softveru ? :) Jeste doduse da HL2 trenutno postoji kao technology demo :d, ali mislim da mu je mesto ipak u games sobi.

P.S. opa, pa do septembra ce izaci ne 10 nego 50 strava igara...pocev od Stalker-a...i Radeoni 420 i Nv-ovi 40 :p

Strasno! Ode PC u PM! Sve ovo je jako jadno, pa nema sta pare ne mogu da kupe, a trpimo samo mi, krajnji korisnici! Gde su oni lepi dani od pre par godina, ovo je MONOPOL!!!
Pa u zivotu nikad nisam kupio original igru, ali ovu sam hteo, odusevili me demoi. Onakvo programiranje covek mora nagraditi!
Mislim da pocinje "Dark Age" za PC platformu ctp;

videcete kad u istoj nedelji izadju hl2, doom3 i duke for never..

GoranM je napisao(la):
Strasno! Ode PC u PM! Sve ovo je jako jadno, pa nema sta pare ne mogu da kupe, a trpimo samo mi, krajnji korisnici! Gde su oni lepi dani od pre par godina, ovo je MONOPOL!!!

Ajde! A shto li sam ja otvarao onu temu "Igre za PC"? ;)

harve1.jpg

Moze da kasni koliko hoce u Rusiji je vec izasla... :D btw radi se o novoj beta verziji koja je dosta igriva kako kazu...

http://www.theinquirer.net/?article=13573

http://www.gamespot.com/pc/action/halflife2/news_6086659.html

Ne znam sto je Nedjo toliko sada protiv nVidie. Mislim, ok je to sve, ali FX 5950 je dostojan konkurent 9800XT-u sa novim drajverima... A pogotovo ova prica oko 9600xt vs 5700ultra...

Al ajde sad, svako ima pravo da da svoj sud... ;)

pa nebojektivan je valjda zato shto su lagali (a ko pa nije u harverskoj industriji)

kako god bilo igra ce biti odlichna kad izadje...neshto shto ce konzole da sanjaju :p

pa i stalker je odlagan ne znam koliko i bice sjajan... kad izbave nedrovrshenu igru onda kukamo shto je puna bagova,losha... kad je odlazu onda sto je odlazu... nikad vam udovoljiti ljudi :)

Ne kapiram samo cemu kukanja na PC u globalu kad ima milion dobrih igara...

MAD_MUzzY je napisao(la):
... Znaci toliko si postao neobjektivan da nemam reci. Pozdravio te Nedjo i co. Ti garant nisi ni video onu verziju koja je trebala da izadje 30.decembra?
Nije mi jasno, uprkos pazljivom citanju vise puta da skapiram sta si hteo da kazes sa ovim postom i kakve to veze ima sa objektivnoscu pa cu te lepo zamoliti da mi nacrtas, ako moze u boji!
I kad smo vec kod objektivnosti, kad me vec tako pazljivo pratis i prozivas vec mesecima, mogao si da primetis da u svakom drugom postu navijam za NV da napravi nesto dobro, na radost svih nas. Taj trip da beskrajno, neizostavno i potpuno pristrasno favorizujem ATI vs. NV definitivno ne pije vodu i molim te da me sa te strane vise ne citiras i smaras!

Muzzy i max, koji ste vi smar*chi!
I ne da ste zzesce promasili temu nego je to nevidjeno!
Ali totalno mi niste jasni, koj vas bre vuce za jezik i sto se trpate sa svim i svacim i tamo de mu nije mesto!
Kakve veze sad nedjo ima sa odlaganjem HL2, sa nVidijom i ostalim glupostima!?
I ajd sad kad smo tu svi, da pitam po cemu je to nedjo protiv nVidije (zvuci k'o "Mile protiv tranzicije" :D)? Ali konkretno, po cemu sam ja toliko pristrasan i neobjektivan?
Da pogledamo cinjenice:
-jel' nVidija mesecima lagala (sve nas zajedno) za NV30 i njegove potomke?
-jesul' varali?
-dali i dalje varaju ako ti ne omogucavaju da po sopstveno izboru ukljucis PRAVI trilinearni filtering?
-jesu li forsirali inferiorniju FX12 i PF16 preciznost?
-jesu li bili i ostali skuplji za nivo performansi od ATi-ja?
-jesu li njihovi akceleratori i dalje inferiornikada su u pitanju neke od kljucnih novina DX9-ke?
Da nesmaram dalje! Uprosceno govoreci od pojave R300 (kad li je to bilo) nVidija je u inferiornijem polozaju u odnosu na ATi i tacka. Uostalom to i vas dvojica smaracha znate pa ste iz tog razloga i sami na Radeon kartama (sto ti muzzi onako brzo prodate onaj 5800 to ti je maxa "sredio", ali iskreno?)
To sve gore navedeno ne znaci da je nedjo protiv nvidije ili nedajboze vas dvojice! Ali ajd ako se vec pre*ebavamo u sobi za graficke, mojne te prebacivati raspravu ovde i to neverovatno banalnim , da nekazem skolskim primerima spamovima!
Ajd vozdra!

@ muzzy - da dodam da nemam nista licno protiv tebe, naprotiv ali jednostavno malo preterujes po tom pitanju i zbog toga moja onako malo zustija reakcija. nhf!

Ja vidim da bi mi ovde mogli da napravimo jedan dobar "Fight Club"... :boom:

Nedjo je napisao(la):
Muzzy i max, koji ste vi smar*chi!
I ne da ste zzesce promasili temu nego je to nevidjeno!
Ali totalno mi niste jasni, koj vas bre vuce za jezik i sto se trpate sa svim i svacim i tamo de mu nije mesto!
Kakve veze sad nedjo ima sa odlaganjem HL2, sa nVidijom i ostalim glupostima!?
I ajd sad kad smo tu svi, da pitam po cemu je to nedjo protiv nVidije (zvuci k'o "Mile protiv tranzicije" :D)? Ali konkretno, po cemu sam ja toliko pristrasan i neobjektivan?
Da pogledamo cinjenice:
-jel' nVidija mesecima lagala (sve nas zajedno) za NV30 i njegove potomke?
-jesul' varali?
-dali i dalje varaju ako ti ne omogucavaju da po sopstveno izboru ukljucis PRAVI trilinearni filtering?
-jesu li forsirali inferiorniju FX12 i PF16 preciznost?
-jesu li bili i ostali skuplji za nivo performansi od ATi-ja?
-jesu li njihovi akceleratori i dalje inferiornikada su u pitanju neke od kljucnih novina DX9-ke?
Da nesmaram dalje! Uprosceno govoreci od pojave R300 (kad li je to bilo) nVidija je u inferiornijem polozaju u odnosu na ATi i tacka. Uostalom to i vas dvojica smaracha znate pa ste iz tog razloga i sami na Radeon kartama (sto ti muzzi onako brzo prodate onaj 5800 to ti je maxa "sredio", ali iskreno?)
To sve gore navedeno ne znaci da je nedjo protiv nvidije ili nedajboze vas dvojice! Ali ajd ako se vec pre*ebavamo u sobi za graficke, mojne te prebacivati raspravu ovde i to neverovatno banalnim , da nekazem skolskim primerima spamovima!
Ajd vozdra!

Prvo Nedjo, sad si ti promasio temu. Ako moje postove ne ubacis u kosh zajedno sa mazijevim, videces da ja nisam uopste ovde povezivao odlaganje HL2 sa FX karticama. Kao sto znas, svi nasi zakljucci o Radeon i FX karticama su se slagali 95%, osim kod FX5700 Ultra!
Jel nVidia lagala sve nas mesecima? I jeste i nije? Kakve to veze ima sad? Jel si i sam pisao o tome kako zapravo nije bitno da li je arhitektura 8x1 ili 4x2 ako to "radi dobro". Kako zapravo nije lako odrediti sta je tu pipeline a sta njegov TMU, jer je arhitektura nestandardna... Sam si to pricao. I sada ti tesko pada sto su lagali??? Big deal.

A da ti kazem nesto - sa bilo kojim Catalyst drajverima, 37 do 3.10, sa 3DMark03 bez ikakvog patcha dobijam 6750 poena... Stavim patch 340 i guess what - dobijam 5990!!! Na Radeonu! How's that for cheating? Jesu li varali u nVidiji vishe od ovoga? Jesu, ali sta sad? I ja sam ih zbog toga pljuvao, zestoko. Ne znam da li si citao testove... Bio sam kivan na nVidiu sve do FX5700 Ultre... i FW 53.03.

Jesu li skuplji? Mislis da je FX5950Ultra skuplji od 9800XT??? Varas se! Jesu li inferiorniji kada je DX9 u pitanju??? Da li si svestan sta pricas... Imam par tekstova koji su ovde prodefilovali kao linkovi, koji lepo objasnjavaju da je nV35 zbog vece FP preciznosti mocniji od R3xx, ali da to zbog nesavrsenosti drajvera i zbog toga sto jos uvek nije potrebno, nije ukljuceno kao mogucnost? Kako ces da pricas kada HL2 izadje, a nVidia u novim FW omoguci full FP24 i bude na nivou ATI-ja? Ili, ako omoguce FP32 koji ATI nema? Sta cemo onda? Pusti tu pricu i navijanje za ATI samo zbog veceg broja fps... OK, i ja sam "na strani" ATI-ja, ovako gledajuci generalno stanje sa akceleratorima, u svim klasama. Ali ne zelim da spekulisem previse. Izmerim fps, pogledam cene i odmerim sta je bolje... I pri tome odigram po neku igru. Nemam razloge da forsiram bilo koji brend ili dizajnera gpu-a, kao ni ti, pa ne znam sto ti mene sada "napadas" :)? Ali nisam mogao da ostanem ravnodusan na to da siris pricu kako je 9600XT majka u odnosu na FX5700 Ultra. Po meni, FX5700 U je tacno toliko brzi koliko je i skuplji, a igracima ce sigurno vise odgovarati. Da li si merio prednost koje FW 53.06 donosi u odnosu na 53.03? Nisi! E da jesi, shvatio bi da ce tu jos biti napretka - za razliku od catalysta koji od verzije 3.7 blago - usporavaju :). (opet, verujem zbog uvodjenja podrske za neke nove sitnice u okviru oba API-ja).

I jos jednom... molim te bez glupih prica - Maziju NIKAD nisam sredio da kupi nista preko Bench-a, nikada nije dobio sample od benchmarka, niti je prodao nesto zahvaljujuci mom testu (cak je morao da da za male pare FX5800 non ultra, jer sam generalno popljuvao nV30, kao i svi ostali) i da zestoko doplati za R9700 Pro... Sve to je radio preko Simpsona, i zato ne znam zbog cega tu mesas mene ili Benchmark. A te price, totalno neosnovane, strasno mrzim! Cak i kada dolaze od nekoga koga toliko cenim.

Pozdrav

@ muzzy - da dodam da nemam nista licno protiv tebe, naprotiv ali jednostavno malo preterujes po tom pitanju i zbog toga moja onako malo zustija reakcija. nhf!

Ma nemam ja pametnija posla nego da se nerviram na Jing/Jang avatar :mrgreen: . Naravno da ja nemam nista protiv tebe licno, ali imam protiv nekih tvojih izjava.
Zasto sam povezao tebe FX nV i ovo, pa evo zasto :
Sto lepo ne izdaju verziju za ATI a onda neka prave za NV... ovoj parodiji nikad kraja....
Otkud, ali otkud ti znas da se HL2 odlaze zbog ovoga? Lepo sam te pitao da li si probao ovu betu koja je trebalo da izadje u septembru, jer sam je ja probao na mom radeonu i uopste nije bilo sjajno. A probao sam istu i na FX5900 i situacija je bila samo nesto losija. A razlike u kvalitetu rendringa je :? nema je.
Nerviram se kad god vidim da se nepostovanje izlazaka igara vezuje za optimizaciju za nV karte... moze to da bude u nekoliko slucajeva ali nema nV toliko love da pokrije celo gaming trziste.

To Nedjo: auh covece, tebe ovaj novinarski posao bas zamara. Idi opusti se negde nedelju dve pa se vrati da pricamo. Tako je i sa maxom bilo pa se malo smirio :mrgreen: .
Znas kako me zabole sto su i jedni i drugi varali u 3Dmark testu? To je odavno prestao da vazi za referentan test i uopste me ne dotice. Za testo kako se karta ponasa u igrama koristim iskljucivo igre i tacka. Koga mrzi da proba vise igara i donese zakljucak neka se lozi na 3d mark i nek uziva.
Drugu u vreme kada sam imao FX5800 bio sam veoma zadovoljan njim u onome gde sam i ocekivao da ce blistati. E posto mi je profi 3d samo hobi zamenio sam je za radeona koji je prihvatljiv za to a mogu da se i lepo igram. To je bilo tada. Sada se vec razmisaljam da se vraim na nV, mada sve zavisi od togao koliko cu para imati za bacanje pa cu mozda i sacekati nV4x seriju koja ce sigurno biti moja sledeca graficka.

Maxo, ubuduce kad se prica o nekim ovakvim stvarima kazi samo da mi nisi pomogao i to je dosta, ok? Sa fx-a sam na radeona preasao skoro pa bezbolno zahvaljujuci cika simpsonovoj dobroj volji a i prilici. A cinimi se da je i to totalno nebitno...

poz.

OptiPlex je napisao(la):
Ne kapiram samo cemu kukanja na PC u globalu kad ima milion dobrih igara...

brate, shto stalno smarash da ima milion dobrih igara kad su sve nove sra*e? BILO JE dobrih igara. face the reality.

Ok, Mazi.. Ne volim samo kada neko proziva oko stvari koje nemaju ni minimalnog dodira sa realnoscu...

Vrh Dno