Šta je novo?

Half-Life za Linux?

Ne postoji HL za linux, makar koliko ja znam. HL pod linuxom radi tako sto se instalira program po imenu Wine, pa se preko njega portuje HL za win na linux, pa onda moze i CS da se stavi.

Kucaj u google-u 'CS Linux how to' ili takve neke kombinacije i izbacice sve sta ti treba.

Vocko je napisao(la):
Ne postoji HL za linux, makar koliko ja znam. HL pod linuxom radi tako sto se instalira program po imenu Wine, pa se preko njega portuje HL za win na linux, pa onda moze i CS da se stavi.

Kucaj u google-u 'CS Linux how to' ili takve neke kombinacije i izbacice sve sta ti treba.

:confused:

Ako sve to treba da radi pod Wine, zasto onda na www.counter-strike.net postoji CS verzija specijalno za Linux koja trazi Half-Life za Linux?

U stvari precizno kazu ovako:

v1.5 Full Linux Server Port Install -- 6.11.02

Description: This is the full v1.5 linux port. Only linux server admins need download it. Please note that in order to use this file correctly you must first have the latest Half-Life HLDS Linux Port as a base.

Sad i mene malo buni ono "HLDS". Ja sam razumeo da postoji Half-Life za Linux koji treba da se instalira. Dali sam pogresio?

Pa pise ti lepo hl SERVER, to ti je da mozes da drzis server za hl i samo za to masina da ti sluzi.
Ne postoji HL za linux, a i tamo ti lepo pise na par mesta 'port'

Maric je napisao(la):
Sad i mene malo buni ono "HLDS". Ja sam razumeo da postoji Half-Life za Linux koji treba da se instalira. Dali sam pogresio?
HLDS znaci Half Life Dedicated Server.

Vrh Dno