Šta je novo?

hal.dll is missing

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Pre dva dana je reinstaliran xp sp2...
dok sam bio na netu i snimao nesto na pctv monitor je otisao u stand by, a comp ostao ukljucen... ja sam ga resetovao, a potom dobio sledecu poruku:

<WINDOWS ROOT> \SISTEM32\HAL.DLL
PLEASE REINSTALL A COPY OF THE ABOVE FILE

Podigao sam sistem sa drugog harda, ali mi onaj koji se skrsio vidi kao local disk i ne mogu da mu pristupim... probao sam nesto sa CD-a, ali i onda vidi samo jedan disk(koji radi ok), a ovaj sto je u problemu i ne vidi...

Kako da mu reinstaliram ovaj file sto mi trazi? Odnosno, sta da radim?

nisam skapirao sa kog cd i sta si probao. Elem podignes recovery konzolu sa instalacionog diska winXP i na cd-u potrazis taj fajl i prekopiras ga u system32.

nisam skapirao sa kog cd i sta si probao. Elem podignes recovery konzolu sa instalacionog diska winXP i na cd-u potrazis taj fajl i prekopiras ga u system32.

dakle, imam dva harda i na oba po win xp.
na jednom se desio problem i kada sam probao da restartujem prijavio mi je gresku.
prvo sto sam uradio je da sam hteo da prekopiram file sa drugog harda, medjutim ne mogu da pristupim prvom hardu: "THE DISK IN DRIVE D IS NOT FORMATED"
onda sam probao sa bootabilnim xp-om (ne znam da li ima veze sto nije cd od ovog koji je vec instaliran? :S: ) ali kad sam dosao do tacke da nesto i uradim ponudio mi je da izaberem "izmedju sledecih sistemskih diskova: 1. C:\"
a hard na kojem fali .dll opet ne vidi!

Ima interesantan tekst o tome ovde, možda pomogne:

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm

sad bas gledam ovo i upravo sam probao opciju 2:

Option 2:

Boot from your CD and follow the directions below to start Recovery Console.

Insert the Setup compact disc (CD) and restart the computer. If prompted, select any options required to boot from the CD.
When the text-based part of Setup begins, follow the prompts; choose the repair or recover option by pressing R.

If you have a dual-boot or multiple-boot system, choose the installation that you need to access from the Recovery Console.
OVDE MI JE PONUDIO SAMO C:\ A MENI JE PROBLEM SA D:\ !!!
When prompted, type the Administrator password. (if you didn't create one try pressing enter).

At the system prompt, type Recovery Console commands; type help for a list of commands, or help commandname for help on a specific command.

Most likely you will need to expand the file from the CD. The command would be expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll. Substitute d: for the drive letter of your CD. Once you have expanded the file type "exit" to exit the Recovery Console and restart the computer.

sad bas gledam ovo i upravo sam probao opciju 2:

Option 2:

Boot from your CD and follow the directions below to start Recovery Console.

Insert the Setup compact disc (CD) and restart the computer. If prompted, select any options required to boot from the CD.
When the text-based part of Setup begins, follow the prompts; choose the repair or recover option by pressing R.

If you have a dual-boot or multiple-boot system, choose the installation that you need to access from the Recovery Console.
OVDE MI JE PONUDIO SAMO C:\ A MENI JE PROBLEM SA D:\ !!!
When prompted, type the Administrator password. (if you didn't create one try pressing enter).

At the system prompt, type Recovery Console commands; type help for a list of commands, or help commandname for help on a specific command.

Most likely you will need to expand the file from the CD. The command would be expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll. Substitute d: for the drive letter of your CD. Once you have expanded the file type "exit" to exit the Recovery Console and restart the computer.

Upravo na to sam i mislio da uradis, ali posto ti nemas uopste pristup problematicnom disku, ajd probaj da zamenis konektor od napajanja i promeni IDE granu na tom problematicnom.

Pre dva dana je reinstaliran xp sp2...
dok sam bio na netu i snimao nesto na pctv monitor je otisao u stand by, a comp ostao ukljucen... ja sam ga resetovao, a potom dobio sledecu poruku:

<WINDOWS ROOT> \SISTEM32\HAL.DLL
PLEASE REINSTALL A COPY OF THE ABOVE FILE

Podigao sam sistem sa drugog harda, ali mi onaj koji se skrsio vidi kao local disk i ne mogu da mu pristupim... probao sam nesto sa CD-a, ali i onda vidi samo jedan disk(koji radi ok), a ovaj sto je u problemu i ne vidi...

Kako da mu reinstaliram ovaj file sto mi trazi? Odnosno, sta da radim?

Nestajanje hal.dll fajla se desava kod klokovanih masina. Meni se desilo da mi je brzina HTT linka bila 1160MHz (kazu ne treba iznad 1000 😀 ) i sve je radilo normalno (cele nedelje u windozi itd., prime vrteo po devet sati :d ).

I jednog dana po restartu prijavi da fali hal.dll, sva sreca te tu bese nikolas61 pa mi rece, smanji 😀 Spustanje takta magistrale je pomoglo :wave:

Znaci ako je masina clockovana (a verovatno jeste :wave: ) smanji klok pa probaj :wave:

Znaci ako je masina clockovana (a verovatno jeste :wave: ) smanji klok pa probaj :wave:

nije klokovana!

jutros, nakon sto sam poslao prethodne poruke, ISTO mi se desilo i sa drugim hardom!!!
Trenutno sam resio problem tako sto sam formatirao taj hard i reinstalirao sve od nule... i sad se pitam da li da instaliram windows i na prethodni hard? (inace, varijanta sa dva OS mi je funkcionisala besprekorno dve godine: na jednom hardu win2k, na drugom XP, samo sto se biralo iskljucivo preko BIOS-a) Ne znam da li sam mogao da izazovem neki problem time sto su dva XP-a bila na C: i D:?
Pre su i win2k i xp svoje sistemske particije videli kao C:
Sta da radim?

Sada imam jedan OS (xp) i desava se isti problem (komp se "kao restartuje" - monitor i mis se iskljuce a napajanje i dalje ukljuceno...) razlika je samo sto mi sad ne prijavljuje da mi nedostaje bilo kakav file, vec odradi pregled harda jer ga je l' da, nisam "pravilno iskljucio"!
Cak zadnji put nije ni radio pregled hard diska!?
Danas se desilo tri puta :wall:

Drug sto mi je instalirao win tvrdi da je to do harda, a ja sam ih pregledao wddiagnostic-om i oba harda su ok!

da li sam mozda prenatrpao hardware na moj komp sa 300w chieftec napajanja:
amd 1600+
tv tuner
2x HDD
du modem
adsl modem
interni citac kartica
cd rezac
dvd rezac...

mada ni u jednom slucaju nisam koristio nista vise od mozda tv tunera i interneta u isto vreme...
Pomoc?

Nisi prenatrpao napajanje, ako je jos uvek u full radnom stanju.
Posto si rekao da si diskove pregledao wddiagnosticom predpostavljam da imas WD diskove.
Probaj da im skines jumpere. Moj WD sa jumperom ne sljaka, dok bez njega radi kao zmija. Imao sam isto iskustvo na jos WD diskova. Recimo drugi je mnogo duze bio trazen od strane ploce dok mu jumper nije izvadjen :wave:

Nazad
Vrh Dno