Šta je novo?

Hakovan mi gmail account pomoc!

Mene prebaci na https samo pri loginu i posle se vrati na http...

ja sam pre jedno godinu dana primetio da mi neko salje test poruke sa moje gmail naloga pa sam hitno istog momenta promenio sifru i odma prestalo..
Inace koristio sam istu sifru na vecem broju sajtova pa verujem da je tako neko upao...

Evo i ja imam problem. Koristim gmail od početka i uvek sam ga koristio preko pop3, preko outlook express-a. Logujem se sa vremena na vreme da obrišem spam ili kada očekujem da mi neki sajt pošalje mail, pa da ne ode u spam.
Kada sam poslednji put otišao da to uradim, našao sam u spam direktorijumu 3-4 poruke sa subjectom "me", otvorio sam ih i video da su poslate sa mog naloga. Odmah sam promenio šifru (koja je bila jaka i nisam je koristio nigde osim za taj nalog).

Par dana je sve bilo OK, a onda juče nadjem 4 poruke bez subject-a i sender-a u spam direktorijumu (evo kako izgleda u atachment-u).

Koristim zone alarm pro i proverio sam mašinu sa antivirus i antirootkit programima, ne samo sada nego i ranije s vremena na vreme. Pitao sam ljude sa kojima se dopisujem da li su sa moje adrese dobijali spam i niko nije dobijao. Da li su mi nalog i šifra "provaljeni" ili je nešto drugo u pitanju (da li postoji virus koji može da zamaskira sender-a)?

Prilozi

• gmail_1.jpg
    gmail_1.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 90
  • gmail.jpg
    gmail.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 77
ja sam imao isti problem, pod hitno promenio sifru i posalo email gmail-u a oni su mi odgovorili da se najverovatnije radi o laznim porukama poslatih sa fake email adresa... posle toga tih poruka vise nisam dobijao

OK, hvala Željko.

Nažalost, one ranije poruke nisam sačuvao pa da ih pokažem, izgledale su otprilike ovako:

Subject: none
Sender: "moja_adresa"@gmail.com
Recipient: "moja_adresa"@gmail.com

Znači kao da sam slao sam sebi i to baš u "spam" direktorijum.
U porukama je pisalo da sam se šatro pretplatio da ih dobijam negde na MSN i imala su neka dva linka (na koje nisam išao).

Jel` ovo isto potpada pod tu kategoriju "fake mail" ili treba da se brinem?

Na koju adresu ste kontaktirali gmail support, pošto sam im ja pisao pre desetak dana i još nemam odgovor od njih?

EDIT:
Evo opet i sa novim password-om (zacrneo sam adresu pre @gmail.com, i "from" i "to" je ista, moja adresa):

Prilozi

• gmail2.jpg
    gmail2.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Ako ih vidis u gmail u sent items ili trash, ti ih saljes brale, ako ne, onda 90% je fake mail.
I tu mozes naci pravi source, ali ne vredi ti :D cuti i trpi, moj mail koristi zlo spamera u RS,
ali sta ces :D

Hvala milika, sada videh da je to nekakav "spoof" mail. Ili je to ili mi je neko provalio account, ali ga koristi tako da ja ne vidim :).
Nisam paranoik, ali mi na taj nalog stižu bitne informacije o novcu, a sada shvatam da je bilo glupo da držim takve informacije na public mail-u...

Videću neki od ovih plaćenih mail-server-a, ali da imaju kontrolu IP-a sa koga se mail proverava.

Nije frka sa gmailom, on je i od ovih 'placenih' nekad bolji, ali lepo bi bilo da imas neku 'zatvorenu' emal adresu koju koristis samo za osetljive stvari...

Hvala milika, sada videh da je to nekakav "spoof" mail. Ili je to ili mi je neko provalio account, ali ga koristi tako da ja ne vidim :).
Nisam paranoik, ali mi na taj nalog stižu bitne informacije o novcu, a sada shvatam da je bilo glupo da držim takve informacije na public mail-u...

Videću neki od ovih plaćenih mail-server-a, ali da imaju kontrolu IP-a sa koga se mail proverava.

Nikad nista osetljivo specijalno kad su u pitanju pare ne drzi na bilo kom public mail-u!

Mene od kad su hakovali sve sto ima bilo kakvu vaznost pa i onu najmanju drzim ili na SBB mail-u ili na Scnet mail-u.
Gmail koristim samo za google talk i za spam.
Pazi se i ako koristis google documents i druge njihove servise jer i to sve gubis ako ti ode account.

Vrh Dno