Šta je novo?

HAF 932 VS Storm Sniper

marios

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2009
Poena
154
HAF 932 VS Storm Sniper

Koje bi ste uzeli od ova dva kucista? Cuo sam da HAF nema filtere za prasinu, ima li ih Storm Sniper???

Imao slicnu dilemu i odlucio se za Snipera.
Na stranu sto je bar meni Sniper vizuelno lepsi, ali bolje je resen polozaj front panela (s gornje strane iskosen) i glavna stvar je sto ima na sebi fan kontroler, a to puno znaci jer su 20-ce prilicno bucne kada se ubrzaju. Oba kucista su prostrana, ali mi se na sniperu dopada sto su bocne stranice izdubljene pa nema sanse da imas problema sa kablovima ili velikim CPU kulerom.
Filter za prasinu postoji ispred prednjeg 20cm venta i lako se skida i cisti.

690 II advanced ili xigmatek utgard

Ova dva koja si mi rekao su midi tower... Meni treba big tower zbog grafe koja je ogromna, udara u ovaj metal gde treba da stoji hard... I ovo sad koje imam je midi tower i nije lose...

I da, treba mi firewire na prednjem panelu...

koju to graficku imas? u cm690 II advanced moze da stane i 5970

GTX275 MSI, u mom kucistu sam morao da savijem malo lim, "CM centurion 532", ovo je isto midi tower... mislio sam da je isti prostor. Lepo je ovo CM690 ali nisam siguan za prostor... Ono sto ja trazim od kucista je:
-Napred firewire i eSata
-da se hard ubacuje normalno u odnosu na kuciste
-da kablovi mogu da se provuku iza maticne
-filteri za prasinu da ne bi morao da budzim carape :)

HAF i sniper imaju sve to kolko sam video, ali kada bi neko dao neki predlog sa nizom cenom to bi jos bilo bolje :) Ali interesuju me i iskustva sa ova dva???

pa ako imaju sve to oba, uzmi ono koje je jeftinije (ako ti je to najbitnije) ili one koje ti je lepse (ako ti je to uopste i bitno)

HAF je jeftiniji, ali ne znam da li ima filtere za prasinu. Izgled mi nije bitan bitno je da bude crnno da se slaze uz ostali enterijer :) i da nema prednju masku koja prekriva CD.

Koje ti imas i kako se pokazalo?

koliko ja znam HAF nema filtere (mozda su izbacili neku reviziju sa filterima)

ja imam midi tower Lian Li PC-A07 i za sada nemam nikakvih primedbi na njega (a i meni je bitan look tako da ne bih uzeo ni HAF ni Sniper jer su mi oba ruzna)

Pa ni meni se nesto ne svidjaju... Ali imaju ono sto mi treba. Zato i pitam za savet i ako neko ima da predlozi nesto trece da ne bacam bez veze 150e. Kopao sam po netu ali ne mogu da nadjem nista...

Baci pogled na Cooler master ATCS 840... Bas mocno izgleda. Koja li mu je cena...

vise je od 150€, ipak je full Alu za razliku od HAF/Sniper
i meni je takodje ruzno (manje nego HAF, ali nista posebno)

Ako ti se nijedno od ta dva ne svidja onda nema pomoci. Meni je Sniper jedno od lepsih kucista, jeste veliko i siroko ali nije kicasto cak i sa upaljenim ledovima.
Mogu jos da ti bacim par fotki da vidis kako to kod mene izgleda.

Prilozi

• IMG_3272.JPG
    IMG_3272.JPG
    146.2 KB · Pregleda: 55
  • IMG_3278.JPG
    IMG_3278.JPG
    60.1 KB · Pregleda: 46
  • IMG_3291.JPG
    IMG_3291.JPG
    167.8 KB · Pregleda: 54
  • IMG_3282.JPG
    IMG_3282.JPG