Šta je novo?

HAF 932 vs Stacker 830

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
sta uzeti od ova 2 kucista ?

razlog prelaska sa nzxt tempest na neko od ova dva je:
bolje hladjenje,vise prostora i bolji cable managment

ono sto sam citao o hafu i na sta se vecina zali je puno prasine posto nema filtere za prasinu.

sta biste vi izabrali da je cena ista?

koje je kvalitetnije,koje ima vise prostora,bolje hladjenje,bolji managment ?

sto se tice izgleda,kuciste mi ne sluzi da bih gledao u njega,vec da bi obavljano funkciju,tako da zanemarite izgled.

Nije preuvelicao nego smara koliko siri dezinformacije o tankom limu na HAF-u, ako je ovo tanak lim onda stvarno neznam sta je debel i dali si uopste vidio kakva druga kucista.

Svako Chieftec kuciste ima deblji lim kao i na primer moj Antec. Kvalitet izrade ne moze da se poredi imedju Anteca1200 i HAF932. Kod HAF932-a skidam kapu za kable menadzment, ne postoji bolje kuciste u tu svrhu ( ne racunam Obsidian).

Uporedite mase kucista.
Antec 1200: 14.5kg
CM:13kg
Antec P182:14kg

Namece se zakljucak da je lim na CM tanji od oba Anteca, a jos je P182 midi tower.:)

Ne moze se to tako gledati, kucista su fizicki potpuno drugacija i nije u svakome iskoriscena ista kolicina materijala.

Neki je standard da je debljina tog celika sto koriste 1mm, u HAF-u 90% kucista je od 1mm celika, ona gore mrezica i jos po neke sitnice su vidljivo tanje, verovatno su 0.5-0.7mm.

Ja verujem da sva tri kucista poseduju 1mm celik i na tek po nekim delovima nesto tanji.

Pa kako god, ja necu da verujem da je lim deblji jer sam poprilicno siguran da ne stavljalju preko 1mm.

Cini mi se da se mesaju dve stvari, debljina i "kvalitet" ili ti "na dodir". I Armor+ i SS Raven imaju istu debljinu lima kao i HAF 932. Ali na dodir bi ih poredjao: Raven, Armor, HAF.

^isti je redosled i po ceni.

nikad se necu sloziti da je HAF suplja kanta od tankog lima. jedini nedostatak HAFa je sto nema nijedan filter za prasinu i po meni nista vise

*** i ja kad zatvorim vrata na Ja[ancima ubedjujem sebe kako to nije bitno i da je kad alupsi vrata u Mecki to nebitno, al nije... Taj HAf je sve samo ne kvalitet po toj ceni i kuciste je hmmm samo zaa AIR clokere i nista vise :)

Nazad
Vrh Dno