Šta je novo?

Haf 912

balthazar083

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2010
Poena
159
Već duže vreme mi se motala po glavi ideja da sebi nabavim jedno ovakvo kućiste i da ga malo sredim, naime ja sam oduvek voleo providne stranice a nikako da mi upadne jedno takvo kućiste, stoga sam morao da radim sa čim sam imao, FLEX!
Eto kako lako uz Sinalco može lako da se moduje 912+ u 912 Advanced izgled!
Naime za NHD14 je palo blago farbanje vrha hladnjaka i tu sam stao iz razloga da ne bih ubio performans hlađenja, a i svetlo se prelama na taj nacina da ceo hladnjak deluje kao da je crn!
Pošto novaca za neonku nisam imao+ teško se i nalazi, za osvetljenje je zadužena led traka koja je lemljena i zakačena na fan kontroler tako da lako može da se isključi.
Posebno sam srećan zato što je većina komponenti kupljena baš ovde na forumu i bez njega i drugara sa kojim sam imao prelepu saradnju ovo ne bi bilo moguće, zato hvala drugari Benchovci i BenchForumu(verujem da ćete naći svoje komponente tu negde)
Veoma sam zahvalan Kumu svome koji je provajdovao opremu za rad kao i snažnu ruku vodilju, kao i drugarevoj ženici koje mi je sredila prelepi brushart!
Što se konfiguracije tiče piše u opisu mog profila :d
Ako sam nešto zaboravio, pitajte :d

Prilozi

• 95.png
    95.png
    524.9 KB · Pregleda: 187
  • 110.png
    110.png
    476 KB · Pregleda: 210
  • 111.png
    111.png
    385.6 KB · Pregleda: 180
  • 112.png
    112.png
    369.9 KB · Pregleda: 177
  • 116.png
    116.png
    497.5 KB · Pregleda: 218
Hvala Lates! Nije nalepnica, Brushart Kompresorom je farbano na stranicu a zatim lakirano da se zastiti!

E hvala mada, Na hafu je lako srediti C.M. zato sto ima dosta prostora i sve se moze lepo spakovati u unutrasnjosti, medjutim kad bih skinuo stranicu desnu nastao bi haos posto to sve jos nisam slozio a bojim se da slikam jer ce mi puci kamera L(

Dobro izgleda, može još koja detaljnija slika unutrašnjosti (bez leve stranice), kao i sama stranica sa pleksijem? Verovatno ću i ja morati sam da sečem stranicu za pleksi na ovom mom CM 690, pa me zanima kako izgleda finalni proizvod. Koju debljinu brusne ploče si koristio i imaš li kakvu preporuku na šta da obratim pažnju kod sečenja fleksom?

Evo ovako ]
1. pleksi sam koristio od 3mm debljine vise je predebelo a manje je tesko obradjivati, sekao sam ga ubodnom testerom rucnom a ispod sam drzao parce laminata da se ne krivi dok ga secem.
2. Za stranicu sam koristio mali flex i najtanje secivo za njega(kupi 2 posto se meni na pola posla istrosio Kinezi ***), pre posla ga obavezno zastiti onim molerskim tankim izolirom i na njemu lepo mozes iscrtati konture po kojima seces, a i stiti ti ostatak stranice od varnica i smeca koje se nabaca dok radis, posle ide turpijanje finom turpijom i nakon toga smirglanje najfinijom smirglom(ne vodenom) i na kraju prefarbas taj deo onim sprejom za branike taj se fata i na plastiku i na metal(inace stranica ti je samo limena u sredini a obliozena je crnom plastikom koja je napeglana na lim u sredini da znas).
3. Na kraju sam kupio dual izolir tessa(mos naci u bilo kojoj farbari kao i sprej) i samo nalepio pleksi sa unutrasnje strane!
To je to slike mi ne da forum da uplodujem ako ti treba poslacu na pm ili mail, ali evo ti video tutorijal koji sam i ja pogledao pre nego sto sam poceo, nadam se da ce pomoci! :)

http://www.youtube.com/watch?v=vWYvIfXQZNQ&list=UUcnCXoB2dRjaTKkcd3l517Q&index=2

Hvala tebi na objasnjenju, ali za nas Srbe i slike su dovoljne. Nisam hejter, ali molim te zaobidji sa ovim amerima i njihovoim modovanjem. Nisu promenili nozice za kuciste zadnjih 350 miliona svetlosnih godina modova

AHAHAHAHHA ok ok! :)
Poshteno probacu da up-ujem neke slike samo da ih resize-ujem L)

Poslednja izmena:
Pa ne znam kako se vidi ali morao sam da smanjim inace mi kaze, wrong format bas mi zao sto su tako male :(
DSC_0002.JPG
DSC_0003.JPG
DSC_0004.JPG
DSC_0007.JPG

Vrh Dno