Šta je novo?

Hack'n'Play #2

zzarko

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
695
Narednog vikenda, u Frajburgu se održava drugi Hack'n'Play. Jedno od predavanja se tiče i starih jugoslovenskih kućnih računara (subota, 19h):
http://hacknplay.org/2/samstagplan.html
Valjda se neću (previše) obrukati sa engleskim, jer iako ga odlično razumem i često pišem tim jezikom, nisam ga govorio već dugo vremena...

Srecno!

Ako ti zataji engleski, uvek mozes da predjes na srpski. :)

Cool. Da li ce tema predavanja biti vise tehnicke prirode ili ces se baviti i nekim drugim aspektima (drustveni momenat, itd.)?
Biće svega... Sad, koliko ću dobro pokriti razne aspekte i koliko će biti zaokružena celina, to že drugi da ocene.

Očekujemo snimak... Ako ne video, onda barem audio ;)

Pa bice video sigurno. Covek iz srbije drzi predavanje u Frajburgu. RTS to ne propusta :)
Srecno tamo i drzim ti palceve da sve bude kako treba

Hack'n'play je počeo juče, bilo je par uvodnih predavanja, a takođe i retro kutak. Pošto su sva uvodna predavanja bila na nemačkom, ja sam se nekako priklonio ovom drugom... :)

Neki koji su tu bili su bili potkovani znanjem, ali neki baš i nisu... Jednog momka sam jedva ubedio da ne priključi C64 na nekakvo napajanje od 12V sa nabudženim konektorom...

No, zato je tamo bila i spravica napravljena od ekrana starog osciloskopa, elektronskih cevi i pločice sa FPGA čipom koja je na osciloskopu terala vektorski Asteroids... MNOGO dobro izgleda i radi, videću da danas napravim snimak.

A moram da se pohvalim i da sam prilično pomogao da se na jedan CPC 6128 prebace igre skinute sa net-a :)

No, zato je tamo bila i spravica napravljena od ekrana starog osciloskopa, elektronskih cevi i pločice sa FPGA čipom koja je na osciloskopu terala vektorski Asteroids... MNOGO dobro izgleda i radi, videću da danas napravim snimak.

Spoj antickog i modernog, da vidimo kako su to osmislili. :happy:

Evo par slika mašine:
A0.JPG
A2.JPG
A3.JPG
A4.JPG
A5.JPG
Videću da negde stavim i gameplay snimak...

Skroz simpaticno :)
Imam utisak da analogni deo sluzi za prikaz slike na crt-u a da se ostalo generise u digitalnom delu (ukljucujuci i video signal).

Zvucni efekti i gameplay su legendarni. :happy:
Lajkovao sam ti video.
Vrujem da je rezolucija ekrana manja od aktuelne rezolucije pa se i ne vidi border (ovo je samo moje nagadjanje). :)

Vrh Dno