Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.9.x (Mavericks) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Meni je Boki poslao taj link i ja sad skidam to, e sad ovamo pise da preko R-drive da se metne na flash i da se boot-uje,pa mi malo cudno, s obzirom da je vrlo prosto, a s druge strane oni tutorijali sa tonymac foruma su u 10 koraka, pa mi je zbog toga ovaj postupak cudan malo..

Evo sta kaze

1. Mount image 10.9.1_usb.iso
2. Install R-Drive (in the distribution)
3. Format the flash drive, run R-Drive.
4. Click Restore, select 1091_usb.arc (located on the way), click Next and select Primary (Active), click create.
5. Boot from the stick. Choose 10.9.1_usb start the installation. After installation, again loaded with flash and select set max. Further, after the successful zagruki Mac OS X ustnavlivaem Chameleon. Download the installation package to the boot loader can osx86.net stick to return to normal view of this format the....

E sad me interesuje sledece, da li drugu particiju koju imam na SSD-u moram da formatiram, tj da li ce je MacOS videti ovakvukakva je sad u NTFS - u je ?

Instalirao, sad da li mi je to pomoglo ili što sam promenio usb port, ne znam... Uspešno sam napravio instalacioni stick. Još samo da instaliram :)

Pratim ih tamo, ima stvarno projekata neprevazidjenih :D

Sta se ovde desava? :D

Tu bude krayko Apple logo i ovo sto se vrti, a onda pocrni taj deo i ovo se vrti, nisam cekao puno formatirao sam usb pa evo sad ponovo od pocetka..

Prilozi

• WP_20140106_003.jpg
    WP_20140106_003.jpg
    176.8 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Prošla instalacija, ali posle restarta stoji jabuka na sivom ekranu. I tako i više od 20 min i ništa se ne dešava. Imao neko slično nešto?

Svaka čast na strpljenju, ali butovanje u OS traje svega nekoliko sekundi, recimo 30tak sa običnim SATA diskom, sa SSD-om 8 sekundi…

Ubaci -v flag na početku iz chameleon menija pa vidi šta se dešava i zašto je stao…

Moja predpostavka je still waiting on root device error… ili ti fall FakeSMC kext...

Hehe, ma nisam sedeo ispred kompa toliko.
Uspeo sam da butujem sa -x. Sad sledeći problem.
Neće da mi prepozna ps2 tastaturu. Tako da ne mogu da kreiram nalog i da najzad udjem u OS.
Moram da kupujem usb tastaturu? :)

Yup… Danas retko ko koristi PS2 miša ili tastaturu...

Postoji patch za ps2 keyboard u tonijevom multibeast-u, trebalo bi da resava problem sa prepoznavanjem tastature na ps2, ali je bolje ici na usb konekciju i ne zezati se sa tim.

@ProMaster

Pokušao si sledeće?

7. Upon boot-up, hit Esc, and F9. Then, select the USB hard drive. Select the Flash Drive, called Installer, and hit enter. Let it load.

7a. Note (for 7-series laptops only): These laptops may not be able to boot with Unibeast defaults. If you run into trouble booting your 7-series/Ivy laptop, try typing the boot flags 'IGPEnabler=No PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No -x' before hitting enter. If you have HD4000, you may need to use 'IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003' (for low resolution display) or 'IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660004' (for high resolution display). It may require some experimentation with boot flags to get the installer to boot. Note that the Mavericks installer is much slower to appear than the Lion or Mountain Lion installers were, so please be patient and allow plenty of time for the OS X installer to boot.

Na uradio sam to i stane na onom ekranu koji je gore.. Nisam cekao duze od 10 min jer sam video da ssd nema nikakvu aktivnost, sto bibse reklo ne treperi lampica.. Probacu da ga ostavim kasnije jedno sat dva.. A probao sam i da d particiju napravim kao boot i s njom se isto desava..

Nema tu sat, dva čekanja, posle par minuta treba da ti se pojavi ekran kojim nastavljaš dalju instalaciju i to je to.

Da li si isključio neintegrisanu grafiku u BIOS-u i da li si odradio ostala podešavanja u BIOS-u kao što piše na Tonymac?

Ugasio sam mogucnost prebacivanja grafike i sad radi samo integrusa.. A moram da vidim za ostala podesavanja da nisam preskocio nesto.. Mene jedna stvar buni.. Znaci za probook ima onaj instaler i sve ono.. E sad da li je moguce da ja kad sa r drive -om napravim bootabilan flesh da to treba da radi korektno.. Jednostavno nije mi logicno sve ono tamo, ukoliko sve radi i ovako..

Svaka čast na strpljenju, ali butovanje u OS traje svega nekoliko sekundi, recimo 30tak sa običnim SATA diskom, sa SSD-om 8 sekundi…

Ubaci -v flag na početku iz chameleon menija pa vidi šta se dešava i zašto je stao…

Moja predpostavka je still waiting on root device error… ili ti fall FakeSMC kext...

Pošto samo preko safe mode-a mogu da udjem u OS, jel možeš da pomogneš pomoću ove slike? Ovo dobijam kad probam preko -v...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1389131479240.jpg
    uploadfromtaptalk1389131479240.jpg
    127.6 KB · Pregleda: 84
Pošto samo preko safe mode-a mogu da udjem u OS, jel možeš da pomogneš pomoću ove slike? Ovo dobijam kad probam preko -v...

Kao što sam rekao već, FakeSMC se ne učitava. Dakle moja predpostavka je bila tačna.

Jedino što možeš probati u ovoj situaciji je -fakesmc-force-start flag koji treba da ukucaš na početku i ako ti ovako ne proradi, onda mi je stvarno žao, jer to praktično znači ili da nisi instalirao uopšte FakeSMC bez koga se ne ide, ili da iz nekog razloga isti ne radi, što bi značilo da eventulano još možeš probati da uđeš u safe mod pa da onda odatle reinstaliraš pomenuti FakeSMC.kext ali u nekoj drugoj verziji koja bi konačno proradila.

Dupliciran je FakeSMC - jedan izbaci u celosti a iz drugog izbaci senzore. Po uspešnoj instalaciji možeš da eksperimentišeš sa senzorima ali za sad je bolje bez njih, eto radeonmonitor već kuka.

Hvala obojici na odgovorima. Ipak ću da probam reinstall, nešto mi se zabrljalo...

A sta moze ovde kod mene da bude problem.. Ovo pokaze nakon to krenem da bootuje. Sa fleshke.. I tu stoji samo..

I da dal je uopste procesor i grafika koja ide uz njega, Intel Pentium B940 pogodan za Mac OS ?

Prilozi

• WP_20140108_027.jpg
    WP_20140108_027.jpg
    180.3 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Sa tim procesorom bolje da probas lion nego maverica. Imas na netu iatkos dvd verzijom pa probaj sa njim mozda ce ici lakse.

Sta mu je sad?? :D U kom formatu treba da bude SSD pre nego krenem instalaciju.. Ima ono exfay, nesto ms dos i 3,4 opcije za mac, koja tacno?

Prilozi

• WP_20140109_097.jpg
    WP_20140109_097.jpg
    185.1 KB · Pregleda: 81
Javljam se sa Ubuntu-a (live verzija).

Ne mogu da pristupim Mavericksu nakon što sam uradio replace u Extra folder DSDT.aml za probook 4740s koji sam našao na internetu.

Nakon restarta vrti se kružić i stoji sivi ekran sa jabukom. Ne pojavljuje se početni ekran.

Šta mi valja činiti?

Ja pošto sam rešio da ponovim instalaciju, rešio i da ponovim pravljenje instalacionog usb-a preko unibeast-a.
Sad mi se tu javlja problem. Neće da se završi proces pravljenja imstalacionog usb-a.
Zastane na kraju, piše one minute left blabla i to je to.
Ostavio sam ga i preko sat vremena i ništa. Ponovo bezbroj puta, skinuo ponovo maverics, unibeast ali ništa.
Jedino nisam probao sa drugim stickom, jer trenutno nemam drugi.

Na kraju ću da poludim i kupim iMac :)

Ja pošto sam rešio da ponovim instalaciju, rešio i da ponovim pravljenje instalacionog usb-a preko unibeast-a.
Sad mi se tu javlja problem. Neće da se završi proces pravljenja imstalacionog usb-a.
Zastane na kraju, piše one minute left blabla i to je to.
Ostavio sam ga i preko sat vremena i ništa. Ponovo bezbroj puta, skinuo ponovo maverics, unibeast ali ništa.
Jedino nisam probao sa drugim stickom, jer trenutno nemam drugi.

Na kraju ću da poludim i kupim iMac :)

Mnogi su se žalili do sada na unibeast i ja uvek svima poručim da ga lepo zaobiđu jer je bagovit. Umesto njega napravi butabilni USB preko myhack aplikacije koja to završava bez pomuke. Inače, Jopopo ti je u principu dao dobar savet. Gigabyte je ok, možda Asus što se ostalih brendova tiče nema garancije… U principu trebalo bi da ti proradi, ali imaćeš posla najverovatnije. Svetla strana te medalje je da to jednom nameštaš i tu je obično glavni problem provaliti samo prvi put šta treba i kojim redom. Posle toga u principu nema frke, tako da ako ti je baš stalo do Mac OS-a vredi se malo pomučiti a možda i dokupiti poneku komponentu koja je kompatibilnija, u protivnom - kupi Mekana! ;)

Što se komponenti tiče, imaš na Tonymacx86 sajtu preporučene stvari, a takođe imaš i listu potvrđenih uređaja i komponenti na OSx86 wiki sajtu. Pa pogledaj to malo…

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno