Zoran_KS
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.09.2006
- Poena
- 345
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 5700X - NZXT Kraken X53
- Matična ploča
- Asus TUG Gaming B550M-E
- RAM
- Kingston Fury Beast 32GB DDR4 3600Mhz
- GPU
- Gigabyte RX6800XT OC 16GB
- Storage
- 1 TB Kingston NV3
- PSU
- Thermaltake SE630W
- Kućište
- Lian Li A3
- Monitor
- Asus ProArt PA278QV
- Miš & tastatura
- Redragon K596 red switches & Logitech G402
Uzeo sam GT630 sa 1GB ddr3 rama za htpc,gde sam instalirao 10.9. Da bih uopste poceo instalaciju morao sam da kucam PCIRootUID=1 i GraphicsEnabler=No.
Instalacija je prosla bez problema,odradio Multibeast,EasyDSDT.Ono sto me buni,je sto je grafika pravilno prepoznata sa GraphicsEnabler=No flagom,ali imam problem sto ne mogu da podignem sistem ako ne promenim ovo na Yes. U jednom trenutku ako idem sa No,samo mi ugasi monitor,tj tv,i tako stoji.A kad stavim Yes,podigne se sistem bez problema.Ali onda ,mi ne vidi grafiku lepo,vec je vidi sa 512 mb rama.
Sta mogu da uradim? I kako da proverim da li graficka akceleracija radi (pretpostavljam da radi,jer xbmc ne bi radio bez nje).
Instalacija je prosla bez problema,odradio Multibeast,EasyDSDT.Ono sto me buni,je sto je grafika pravilno prepoznata sa GraphicsEnabler=No flagom,ali imam problem sto ne mogu da podignem sistem ako ne promenim ovo na Yes. U jednom trenutku ako idem sa No,samo mi ugasi monitor,tj tv,i tako stoji.A kad stavim Yes,podigne se sistem bez problema.Ali onda ,mi ne vidi grafiku lepo,vec je vidi sa 512 mb rama.
Sta mogu da uradim? I kako da proverim da li graficka akceleracija radi (pretpostavljam da radi,jer xbmc ne bi radio bez nje).